Γρηγορότερες διαδικασίες από τον Έφορο Εταιρειών

Την αλλαγή της διαδικασίας παραλαβής των εγγράφων στο Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη (ΤΕΕΕΠ) από τις 7 Ιανουαρίου του 2015, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Τμήμα, στo πλαίσιo βελτιστοποίησης της ποιότητας εξυπηρέτησης του πολίτη, αλλά και της αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης των εργασιών του.  

Παράλληλα, το Τμήμα ανακοίνωσε ότι για σκοπούς καλύτερης εξυπηρέτησης του κοινού δημιουργείται «Ταμείο Ταχείας Εξυπηρέτησης», το οποίο θα διεκπεραιώνει αποκλειστικά και μόνο την καταχώρηση λίγων εντύπων (μέχρι δέκα έντυπα).

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση το ΤΕΕΕΠ αναφέρει ότι τα ταμεία του - συμπεριλαμβανομένου και του ταμείου στη Μονοθυριδική Υπηρεσία του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού - κατά την παραλαβή των εγγράφων/εντύπων θα ελέγχουν την πληρότητα/ορθότητα του υποβληθέντος εγγράφου/εντύπου με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

• Φέρει το σωστό τέλος
• Συνοδεύεται από τα απαραίτητα υποχρεωτικά συνοδευτικά έγγραφα
• Το έντυπο και τα συνοδευτικά έγγραφά του είναι δεόντως υπογεγραμμένα
• Φέρει ημερομηνία υποβολής στο ΤΕΕΕΠ
• Το όνομα και αριθμό εγγραφής του οργανισμού είναι συμπληρωμένο

Σημειώνει ότι σε περίπτωση που έντυπο/έγγραφο δεν πληροί έστω και μία από τις πιο πάνω προϋποθέσεις, δεν θα παραλαμβάνεται και δεν θα καταγράφεται στο σύστημα.

Σε ό,τι αφορά τα έγγραφα/έντυπα που παραλαμβάνονται μέσω ταχυδρομείου, το Τμήμα αναφέρει ότι θα ακολουθείται η ίδια διαδικασία και το έγγραφο θα επιστρέφεται πάραυτα στον αποστολέα συνοδευόμενο από στερεότυπη επιστολή στην οποία θα αναγράφονται οι λόγοι για τους οποίους το έγγραφο/έντυπο δεν έγινε αποδεκτό.

“Σε περίπτωση υπερπληρωμής που προκύπτει από την απόρριψη εγγράφων που δεν πληρούν τις πιο πάνω προϋποθέσεις και σε ό,τι αφορά τις επιταγές που παραλαμβάνονται μέσω ταχυδρομείου ή μέσω ταμείου, αυτές θα καταχωρούνται σε λογαριασμό που θα ανοίγεται επί τόπου για κάθε αιτητή και από τον οποίο θα αποκόπτεται το ποσό που αναλογεί για την κάθε υπηρεσία”, αναφέρει, προσθέτοντας ότι στον ίδιο λογαριασμό θα πιστώνεται και η οποιαδήποτε επιστροφή τελών.

Αναφέρει επίσης ότι για διευκόλυνση των χρηστών, εν ευθέτω χρόνο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος σχετικό πληροφοριακό υλικό, ανά έντυπο, αναφορικά με τους ελέγχους που διεξάγονται από τους εξεταστές σε σχέση με την πληρότητα συμπλήρωσης των εντύπων.

Επίσης, το ΤΕΕΕΠ αναφέρει ότι θα αναρτηθεί σχετικός κατάλογος για τους λόγους απόρριψης με ένδειξη των πιο συχνών/κυριοτέρων λόγων απόρριψης, όπως όνομα οργανισμού, υπογραφές, ημερομηνίες διορισμού, παραίτησης και ημερομηνίες αλλαγών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το OPAP Nicosia 3x3
Μάριος Σκανδάλης: Οι σημαντικές θεσμικές αλλαγές για τις οποίες πρωτοστάτησε το Cyprus Integrity Forum
Ο Θεόδωρος Μάντης νέος πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διεύθυνσης Μισθοδοσίας
Πάνω από 3.000 επιχειρήσεις αναπτύχθηκαν με τη Wolt στην Κύπρο το 2023
ΤΕΠΑΚ: Διοργάνωσε με επιτύχια νοσηλευτική ημερίδα με θέμα «Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι…»
Το Waste Wisely Cyprus στις υπεραγορές Αλφαμέγα
PlantHealth4Life: Η ευρωπαϊκή εκστρατεία επιστρέφει μεγαλύτερη και σε προσκαλεί να συμμετέχεις
Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας στο 7ο Cyprus HealthCare Conference
Pedalion Yachting: Φέρνει στην Κύπρο με αποκλειστική εκπροσώπηση τα πολυτελή σκάφη αναψυχής της Apreamare
CMMI: Υπέγραψε μνημόνιο συνεννόησης με εταιρείες από Κύπρο και Γαλλία-Τι προνοεί