Υπουργικό: Leasing κρατική γη στη Γεροσκήπου

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την αξιοποίηση κρατικής ιδιοκτησίας στη δημοτική περιοχή της Γεροσκήπου, με τη μορφή σύμβασης μακροχρόνιας αδειοδότησης/μίσθωσης (Land license/lease agreement).
Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο εκδήλωσης ενδιαφέροντος επενδυτών για ανάπτυξη/αξιοποίηση κρατικής γης στην περιοχή Τσιφλίκι Γεροκηπιάς στη δημοτική περιοχή Γεροσκήπου. Ταυτόχρονα, εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσης για τις αποκρατικοποιήσεις  κρατικής γης, που είχε εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο το 2013, με έμφαση σε μεγάλα εμπορικά και αξιοποιήσιμα τεμάχια.

Για την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος κρίθηκε αναγκαία η τροποποίηση του περί ακίνητης ιδιοκτησίας (δια κατοχή, εγγραφή και εκτίμηση) Νόμου.

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου λήφθηκε, και γενικότερα το πρόγραμμα δράσης για τις αποκρατικοποιήσεις κρατικής γης κρίνεται απαραίτητo, αφού προκύπτει ανάγκη στροφής σε πιο σύγχρονες μεθόδους υλοποίησης δημόσιων έργων. Στη βάση αυτή, η Κυβέρνηση προχώρησε στην προώθηση πολλών έργων με εναλλακτικές μεθόδους σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως η αξιοποίηση κρατικής ακίνητης περιουσίας με τη μορφή μακρόχρονης ενοικίασης ή αδειοδότησης.

Η σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αφορά συγκεκριμένα κρατική γη στη Γεροκηπιά, στη δημοτική περιοχή Γεροσκήπου, και έχει ως στόχο την προσέλκυση και ενθάρρυνση επενδύσεων, πολιτική που αποτελεί μέρος της προσπάθειας του κράτους για ανάκαμψη της οικονομίας.

 

Δειτε Επισης

Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα