Αρχή Λιμένων: Οδικός χάρτης ενός έτους για επενδυτή

Με οίκο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Rothschild προχωρεί η Αρχή Λιμένων τις διαδικασίες για ιδιωτικοποίηση, για χρονικό διάστημα που θα καθοριστεί με το πλάνο που θα εφαρμοστεί, του λιμανιού Λεμεσού.

Αυτό το διάστημα τα δεδομένα για το λιμάνι Λεμεσού τυγχάνουν επεξεργασίας από τους συμβούλους της Αρχής Λιμένων προκειμένου να ξεκαθαριστούν σημαντικά ζητήματα, όπως τα μέρη που θα είναι καλύτερο να δοθούν σε κάποιον επενδυτή, η εκτίμηση των υποδομών και των υπηρεσιών που παρέχονται από το λιμάνι Λεμεσού αλλά και ο ορίζοντας της όποιας σύμβασης θα υπογραφεί. Σημειώνεται πως το λιμάνι Λεμεσού θα παραχωρηθεί με το μοντέλο που έχουν παραχωρηθεί τα αεροδρόμια σε επενδυτή, ωστόσο, δεν είναι αυτή τη στιγμή διασαφηνισμένο κατά πόσον θα παραχωρηθεί ολόκληρο το λιμάνι ή μέρη του.

Είναι επίσης καθοριστικής σημασίας οι συμφωνίες που θα υπογραφούν σχετικά με τη διασφάλιση μίνιμουμ πρόσβασης και ελέγχου ορισμένων υπηρεσιών ή υποδομών του λιμανιού από πλευράς κράτους. Οι ενεργειακοί σχεδιασμοί σε συνδυασμό με την πολιτική και στρατιωτική κατάσταση στην Κύπρο καθιστούν αναγκαιότητα τη διασφάλιση πρόσβασης ή και αξιοποίησης ζωτικών λειτουργιών του λιμανιού.

Πάντως, ο οδικός χάρτης που σταδιακά ολοκληρώνεται υπαγορεύει προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για εκδήλωση ενδιαφέροντος από δυνητικούς επενδυτές εντός του καλοκαιριού του 2015. Αυτό συνεπάγεται τελική συμφωνία περί τα τέλη του ερχόμενου έτους ή αρχές του 2016.

Ποια είναι η Rothschild    
Ο οίκος παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών συμβουλευτικού χαρακτήρα είναι από τους ύ παγκοσμίως στον τομέα δράσης του, με παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες, ενώ σχεδόν τρεις χιλιάδες άτομα βρίσκονται στο δυναμικό του ομίλου με βάση τη Φρανκφούρτη. Ο οίκος συνεργάστηκε με την Ελληνική Τράπεζα προκειμένου να εξεταστούν οι επιλογές για θέματα κεφαλαίου στον οργανισμό.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας