Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Χάσικος: Δεν θα αυξηθούν οι φόροι για ακίνητα

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος διαβεβαίωσε πως σ' ό,τι αφορά τη φορολογία ακίνητης περιουσίας πως «αντίθετα με τη φημολογία που κάποιοι σκοπίμως διαχέουν, δεν πρόκειται να υπάρξει, στο μέλλον, καμία απολύτως αύξηση της φορολογίας την οποία έχουν ήδη κληθεί να καταβάλουν για το τρέχον έτος».

Σε απάντηση του προς το ΑΚΕΛ για το θέμα της φορολογίας της ακίνητης περιουσίας, ο κ. Χάσικος αναφέρει πως υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά πολιτικής φιλοσοφίας μεταξύ της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη και της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΑΚΕΛ, «ότι η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, με την αύξηση της φορολογικής βάσης, στοχεύει ώστε η κατανομή της φορολογίας επί της ακίνητης περιουσίας να γίνει με το δικαιότερο δυνατό τρόπο».
Ο ΥΠΕΣ εξηγεί πως μέσα από την καταγραφή και επικαιροποίηση της ακίνητης ιδιοκτησίας, η οποία, όπως υποδεικνύει, έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού από την προηγούμενη Κυβέρνηση, έχει ήδη εξοικονομηθεί ένα ποσό της τάξης των €10 εκ., το οποίο θα επιστραφεί στους οικονομικά ασθενέστερους φορολογούμενους πολίτες.

Ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι με την ολοκλήρωση της γενικής επανεκτίμησης αξιών γης μέχρι τα μέσα του 2014 και αντίθετα με τη φημολογία που κάποιοι σκοπίμως διαχέουν, δεν πρόκειται να υπάρξει, στο μέλλον, καμία απολύτως αύξηση της φορολογίας την οποία έχουν ήδη κληθεί να καταβάλουν για το τρέχον έτος. «Είναι ξεκάθαρο», προσθέτει, «ότι η επανεκτίμηση θα λειτουργήσει προς όφελος των ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας και όχι εις βάρος τους».
Ο κ. Χάσικος αναφέρει ακόμη ότι ως γνωστό, η παρούσα Κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί «μια πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα οικονομική κρίση, με άδεια τα δημόσια ταμεία που άλλοι της κληροδότησαν σε αυτή την κατάσταση» και πως στόχος της Κυβέρνησης είναι να διαχειριστεί την κρίση με σύνεση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα και με συγκεκριμένους στόχους, κατ’ αντίθεση με τη φοβική στάση και αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης Χριστόφια – ΑΚΕΛ, η οποία με την ανευθυνότητα και αναλγησία της, οδήγησε την πατρίδα μας στο χείλος της καταστροφής».

Δειτε Επισης

Ask Wire's BRIX: Μάθε τις επιδόσεις των άλλων developers και κέρδισέ τους στα σημεία
Η λήξη του μειωμένου ΦΠΑ 5% για την πρώτη κατοικία εκτόξευσε τις πολεοδομικές αιτήσεις
Ask Wire: Πωλήσεις κατοικιών €119 εκατ. και γης €46 εκατ. στη Λευκωσία
Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για αστικό αναδασμό-Δημιουργείται γη έτοιμη για ανάπτυξη
RIA COURT 67: Στα σκαριά το νέο έργο του ομίλου Πανίκκος Λειβαδιώτης
Δέκα κατοικίες στη Λευκωσία στους πλειστηριασμούς Δεκεμβρίου
Built to Rent: Concept που μπορεί να αποτελέσει και για την Κύπρο εργαλείο προσέλκυσης επενδύσεων
Κ. Κωνσταντή: Το στεγαστικό δεν λύνεται εν μία νυκτί-Σωστά τα μέτρα, θα κριθούν στην πράξη
Νέο Κυπριακό Μουσείο: Δείτε πώς προχωρούν οι κατασκευαστικές εργασίες (pics)
Προνομιακά εμπορικά κτήρια στην Αραδίππου με προοπτικές απόδοσης πέραν του 7%