CITEA: Οι στόχοι του νέου ΔΣ

Για τους νέους στόχους του CITEA και πως αυτοί θα μπουν σε τροχιά υλοποίησης μίλησε στο InBusinessNews ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πανίκος Ακρίτας, ενόψει της εκλογής του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Μάλιστα ο κ. Ακρίτας αναφέρεται σε δράσεις του Συνδέσμου, οι οποίες έχουν στόχο την περεταίρω εμπλοκή του στην αγορά.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του CITEA, που θα διοικεί τον Σύνδεσμο για τα επόμενα δύο χρόνια, έχει θέσει τους εξής στόχους:
● Διερεύνηση δυνατότητας πρόωθησης καινοτόμων κυπριακών εταιρειών Τεχνολογιας Πληροφορίας Επικοινωνίας (ΤΠΕ) σε ξένες αγορές.
● Ανάδειξη της Κύπρου σε ελκυστικό προορισμό επενδύσεων σε ΤΠΕ (εκμετάλλευση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, γεωγραφικής θέσης, κ.λπ.).
● Ενίσχυση της βαρύτητας συμμετοχής κυπριακών επιχειρήσεων ΤΠΕ σε μεγάλα έργα του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα.
● Εκσυγχρονισμό καταστατικού.
● Αναβάθμιση ιστοσελίδας και παρουσία σε κοινωνικά δίκτυα.
● Αύξηση εταιριών-μελών.

Ο κ. Ακρίτας, μάλιστα, αναφέρει ότι θα χρειαστει επικοινωνιακή στρατηγική ώστε να πετύχει ο Σύνδεσμος τους στόχους του. «Ισως μπορούμε να αναφέρουμε την πιθανή διοργάνωση δικού μας συνεδρίου, την επιδίωξη συμμετοχής σε διάφορα πάνελ για συνεισφορά του κλάδου προς ανάκαμψη της οικονομίας γενικότερα, δελτία τύπου για επιτεύγματα εταιριών-μελών, κλπ».

Παράλληλα, ο CITEA συμμετέχει ενεργά σε ομάδες εργασίας και επιτροπές Υπουργείων (Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού - Συγκοινωνιών και Εργων - Οικονομικών) που χειρίζονται σημαντικά θέματα σχετικά με Τεχνολογία, Πληροφορία και Επικοινωνία (π.χ. Ψηφιακή Στρατηγική, καινοτομία, συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, εκσυγχρονισμός δημοσίου τομέα, στρατηγική κυβερνοασφάλειας, κ.λπ.), ώστε να τονιστεί η ανάγκη παροχής κινήτρων προς όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας για επενδύσεις σε συστήματα ΤΠΕ που θα αυξησουν την παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα και θα διασφαλίσουν την βιωσιμότητά τους. «Θα πρέπει να συσπειρώσουμε και να ενεργοποιήσουμε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου μας, ώστε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα, εκμεταλλευόμενοι την συλλογική εμπειρία μας», καταλήγει.  


 

Δειτε Επισης

Cyta: Σε εξέλιξη περιστατικό απάτης μέσω γραπτών μηνυμάτων sms-Συστήνει προσοχή
Το ταξίδι της μετεγκατάστασης και γιατί οι ξένες tech εταιρείες... ψηφίζουν Κύπρο-Η Palta και η Wargaming
Γιατί έρχονται στην Κύπρο οι Google, Amazon, SalesForce & Binance;
NEDECO: Σχεδιάστε σήμερα τη μελλοντική σας ανάπτυξη και βιωσιμότητα
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock
ConsulTech: Ενώνει δυνάμεις με την αμερικανική TKI με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Είκοσι νέες ψηφιακές υπηρεσίες εντός του 2024-Τα πλάνα του Υφ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
Η Quadcode ενώνει δυνάμεις με την Capacitor Partners για το μεγαλύτερο Hackathon στην Κύπρο