CYTA: Νεαροί δημοσιογράφοι με διεθνείς διακρίσεις

Μεγάλη διάκριση για την Κύπρο πέτυχαν δύο από τις πέντε κυπριακές συμμετοχές, που έλαβαν μέρος στον διεθνή διαγωνισμό “Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον”, ο οποίος στη χώρα μας διοργανώνεται από την περιβαλλοντική οργάνωση CYMEPA με τη σταθερή στήριξη της Cyta. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από 27 χώρες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι και διαγωνίστηκαν σε εννέα διαφορετικές κατηγορίες.

Οι  κυπριακές συμμετοχές είχαν αναδειχτεί μέσα από τον τοπικό διαγωνισμό, που διοργανώνεται ανάμεσα σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Κύπρου και αφορά την επιλογή των καλύτερων μαθητικών άρθρων, φωτογραφιών και μικρών βίντεο με θέμα το περιβάλλον. Το διαγωνισμό διοργανώνει η CYMEPA, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και στηρίζει η Cyta για έντεκα χρόνια, επιβεβαιώνοντας το έντονο ενδιαφέρον της, τόσο για τους νέους και την παιδεία του τόπου μας, όσο και για το περιβάλλον και τις λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία για τη βιωσιμότητά του.

Η Κύπρος πήρε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία συγγραφής άρθρων στις ηλικίες 11-14 ετών, με τη συμμετοχή των μαθητριών Πόπης Αρέστη και Χριστίνας Μάκη του Γυμνασίου Νεάπολης (υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ελένη Αγγελή-Κουή) με θέμα «Τηγανέλαια, μία πράσινη λύση στην κρίση!». Επίσης, το πρώτο βραβείο στην κατηγορία παραγωγής μικρών βίντεο για ηλικίες 15-18 ετών πήρε η συμμετοχή των μαθητών Ανδρέα Ψάλτη και Μάρκου Λοΐζου (υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Τερέζα Χρίστου & Αλεξία Στεφάνου) του Grammar School, με θέμα «Renewable Energy-Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Τις συμμετοχές  των μαθητών του διεθνούς διαγωνισμού αξιολόγησε πενταμελής επιτροπή από διακεκριμένες προσωπικότητες γνωστών φορέων και οργανισμών στο χώρο του περιβάλλοντος [UNESCO, National Geographic, European Environment Agency (EEA), International Institute for Industrial Environmental Economics (IIIEE) Young Maters Programme και Wrigley Company Foundation].

Η Cyta εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους νέους που διακρίθηκαν, αλλά και σε όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό και τιμώντας τη χώρα μας διεθνώς. Συγχαίρει, επίσης, τους καθηγητές, που στηρίζουν τις πρωτοβουλίες των νέων, τη CYMEPA και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και την Κυπριακή Κριτική Επιτροπή, η οποία αναλαμβάνει πάντα το πιο δύσκολο μέρος του προγράμματος, αυτό της αξιολόγησης όλων των συμμετοχών.
 

Δειτε Επισης

Γιατί έρχονται στην Κύπρο οι Google, Amazon, SalesForce & Binance;
NEDECO: Σχεδιάστε σήμερα τη μελλοντική σας ανάπτυξη και βιωσιμότητα
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock
ConsulTech: Ενώνει δυνάμεις με την αμερικανική TKI με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Είκοσι νέες ψηφιακές υπηρεσίες εντός του 2024-Τα πλάνα του Υφ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
Η Quadcode ενώνει δυνάμεις με την Capacitor Partners για το μεγαλύτερο Hackathon στην Κύπρο
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του
Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας