ΜΤΝ: Στηρίζει το STARTup LiVE Cyprus

Ανακοινώθηκε και επισήμως το πρώτο STARTup LiVE Cyprus. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν από κοινού ο CEO της ΜΤΝ Philip van Dalsen, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και η ομάδα των διοργανωτών, ανακοινώθηκε ότι  το STARTup LiVE Cyprus πραγματοποιείται με τη στήριξη της ΜΤΝ στις 14, 15 και 16 Ιουνίου.

Το STARTup LiVE Cyprus είναι μια τριήμερη εκδήλωση, όπου νέοι, επιχειρηματίες, φοιτητές και επιστήμονες έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις ιδέες τους και με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων από την Κύπρο και το εξωτερικό να τις διαμορφώσουν, ώστε να αναδειχτούν σε πραγματικές επιχειρηματικές ευκαιρίες. Τα βραβεία των νικητών επιλέγονται με στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή των ιδέων τους σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και την προσελκύση επενδυτών από όλο τον κόσμο.

Ο Chief Executive Officer της MTN Κύπρου κ. Philip van Dalsen δήλωσε σχετικά: «Έχουμε δεσμευτεί στην κυπριακή κοινωνία ότι θα προσφέρουμε πάντα περισσότερα. Για τους νέους και φιλόδοξους ανθρώπους, ιδίως στις μέρες μας, περισσότερα σημαίνει ευκαιρίες δημιουργίας και απασχόλησης. Ευκαιρίες να επικοινωνήσουν τις ιδέες τους σε μεγαλύτερο κοινό και να γνωρίσουν επιτυχία. Γι’ αυτό είμαστε πρωτεργάτες στην υποστήριξη πρωτοβουλιών που ευαισθητοποιούν, εμπνέουν και εκπαιδεύουν τη νέα γενιά στις νέες τεχνολογίες, στην καινοτομία και φυσικά, στις startups. Με αυτό το σκεπτικό στηρίξαμε το Open Coffee Cyprus και μετά τη θερμή ανταπόκριση των Κυπρίων, με μεγάλη μας χαρά στηρίζουμε και το STARTup LiVE Cyprus, γιατί παρέχει αυτό που η τοπική κοινότητα χρειάζεται περισσότερο: δικτύωση, εκπαίδευση, υγιή ανταγωνισμό, καθοδήγηση από έμπειρους επιστήμονες, χειροπιαστά αποτελέσματα. Είμαστε υπερήφανοι γιατί με αυτή τη διοργάνωση η Κύπρος μπαίνει, για πρώτη φορά, δυναμικά στον ευρωπαϊκό χάρτη των startups».

Οι διαγωνιζόμενοι του STARTup Live Cyprus δεν θα ξεπερνούν τους 100, ενώ στις τρεις μέρες μαθαίνουν να συνεργάζονται, να σχεδιάζουν επιχειρηματικά πλάνα και να προβάλλουν τις ιδέες τους αποτελεσματικά σε επενδυτές και ειδικούς επιχειρηματίες. Παράλληλα οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν βραβεία, τα οποία μεταφράζονται σε ευκαιρίες πανευρωπαϊκής προβολής και δικτύωσης της ιδέας τους. Νetworking, pitching, mentoring, selling με τη βοήθεια 30 επιχειρηματιών, επενδυτών, developers και ακαδημαϊκών από την Κύπρο και το εξωτερικό και όλα αυτά με την υποστήριξη της ΜΤΝ, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σημειώνεται ότι το STARTup LiVE Cyprus  εντάσσεται στο πλαίσιο του START Europe, ενός πανευρωπαϊκού θεσμού αφιερωμένου στη μετατροπή μιας startup ιδέας σε πράξη εντός τριών ημερών. Έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές πόλεις και παρέχει την απαιτούμενη δικτύωση, πόρους και κίνητρα σε άτομα και ομάδες, προκειμένου να μπορέσουν να υλοποιήσουν το όνειρό τους.

Δειτε Επισης

Γιατί έρχονται στην Κύπρο οι Google, Amazon, SalesForce & Binance;
NEDECO: Σχεδιάστε σήμερα τη μελλοντική σας ανάπτυξη και βιωσιμότητα
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock
ConsulTech: Ενώνει δυνάμεις με την αμερικανική TKI με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Είκοσι νέες ψηφιακές υπηρεσίες εντός του 2024-Τα πλάνα του Υφ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
Η Quadcode ενώνει δυνάμεις με την Capacitor Partners για το μεγαλύτερο Hackathon στην Κύπρο
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του
Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας