Madness, madness!

Είχα κάποιες ελπίδες πως σ’ αυτόν τον τόπο μετά τα όσα περάσαμε , θα άλλαζαν πολλά.

Θα γινόμασταν ένα σωστό κράτος που ο καθένας θα έκανε αυτό που ήταν αρμόδιος να κάνει και θα το έκανε και σωστά.

Δυστυχώς όμως πάμε από το κακό στο χειρότερο. Ακόμα και ο γενικός εισαγγελέας λαμβάνει αποφάσεις με κριτήριο την… αξιοπρέπεια του.

Διάβασα το ρεπορτάζ του συναδέλφου στο Sigmalive από την κατάθεση του Πέτρου Κληρίδη στην διερευνητική επιτροπή για την οικονομία και δεν το πίστευα. Διάβασα την αντίστοιχη ανταπόκριση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων και πάλι δεν το πίστευα.  

Παραθέτω απόσπασμα: “Ο κ. Κληρίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι  με βάση τα ευρήματα της έκθεσης της Alvarez & Marsal σε σχέση με τη συγκεκριμένη εξαγορά (σ.σ. Uniastrum) δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα. Ωστόσο, πρόσθεσε, ο κ. Καρογιάν στην επιστολή του αφήνει σαφείς υπόνοιες για τη διάπραξη συγκεκριμένων ποινικών αδικημάτων με αποτέλεσμα να πέφτει πάνω του, όπως χαρακτηριστικά είπε, το βάρος της διερεύνησης αυτών των αδικημάτων. «Αυτό το βάρος δεν μπορούσα να το αποσείσω» είπε και επεσήμανε ότι «έχουμε όλοι μια αξιοπρέπεια και πρέπει μερικές φορές να την υπερασπιζόμαστε όσο και αν αναγκαζόμαστε να παραβιάζουμε κάποιες σκέψεις τις οποίες θα θεωρούσαμε ορθότερες»”.     

Κι όμως, αυτά είναι λόγια του Γενικού Εισαγγελέα που ενώ διάβασε το ίδιο report με τον Μάριο Καρογιάν και έχει την άποψη πως δεν υπάρχουν ποινικά αδικήματα, διέταξε έρευνα γιατί θίχτηκε η αξιοπρέπειά του!

Είχα την εντύπωση πως όταν θίγεται η αξιοπρέπεια κάποιου, αυτό που κάνει είναι να την προστατεύσει και να την υπερασπίζεται στη βάση των πιστεύω του. Ειδικά αν είναι ο Γενικός Εισαγγελέας.
Αντίθετα, αν κατάλαβα καλά, διέταξε έρευνα για να πει η αστυνομία πως δεν βρήκε τίποτα και να απαντήσει στον Καρογιάν ότι τελικά είχε δίκαιο; Από πότε μία επιστολή προέδρου κόμματος έχει περισσότερη βαρύτητα από την άποψη του Γενικού Εισαγγελέα;

Γιατί πρέπει να χρεωθεί ο φορολογούμενος έξοδα και η αστυνομία να σπαταλήσει χρόνο; Επειδή έτσι πιστεύει ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ;
Αν με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί ο Γενικός Εισαγγελέας, τότε γιατί τάχθηκε κατά της άρσης της ασυλίας του πρώην Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια για το Μαρί, όταν η πίεση που του ασκήθηκε ήταν πολύ πιο μεγάλη από μία επιστολή; Δεν σκέφτηκε την αξιοπρέπεια του;

Όταν ανέστειλε τη δίωξη κατά του γιου του δεν σκέφτηκε την αξιοπρέπεια του;

Ίσως να πρέπει να αντιληφθούμε πως όταν ξεκινά μία τέτοια ποινική έρευνα για λόγους «αξιοπρέπειας», η πρώτη που χάνει αξιοπρέπεια και αξιοπιστία είναι η Τράπεζα Κύπρου που προσπαθεί να αφήσει πίσω της παρελθόν και να ανοίξει μία καινούργια σελίδα. Οι πολίτες δεν ξέρουν ονόματα διευθυντών και συμβούλων, ξέρουν την Τράπεζα Κύπρου.

Ίσως κ. Γενικέ, κάποια πράγματα που επηρεάζουν το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο να πρέπει να ιεραρχούνται λίγο πιο ψηλά από την προσωπική μας αξιοπρέπεια.
 

Δειτε Επισης

Η εικόνα μιας διχασμένης αγοράς ακινήτων-Η λάμψη και οι πιέσεις
Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία
Οι πιθανές οικονομικές επιπτώσεις ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ της Ε.Ε. και της Κίνας
Οι προκλήσεις του μελλοντικού ηλεκτρικού συστήματος της Ε.Ε.
Ανθρώπινο δικαίωμα η ασφάλεια και υγεία στην εργασία
Το μούδιασμα στην αγορά ακινήτων, η προοπτική και οι προκλήσεις
Εναλλακτικές επενδύσεις και διασπορά χαρτοφυλακίου
H τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει ριζικά το μέλλον του λιανικού εμπορίου
Μετατροπή των προκλήσεων σε ευκαιρίες στην εποχή των αποσυνδεδεμένων πληρωμών
Το Metaverse και το ψηφιακό μάρκετινγκ