Μετατροπή των προκλήσεων σε ευκαιρίες στην εποχή των αποσυνδεδεμένων πληρωμών

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τον ταχύ ψηφιακό μετασχηματισμό, τα ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος (Electronic Money Institutions-EMI) βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του επαναπροσδιορισμού των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση της McKinsey “Global Payments Report” για το 2023 παρέχουν ένα ενδιαφέρον πλαίσιο για την πλοήγηση στις πολυπλοκότητες αυτού του τοπίου, αναδεικνύοντας τη μετάβαση σε αυτό που αποκαλείται αποσυνδεδεμένη εποχή (Decoupled Era).

Καθώς εισερχόμαστε στην Decoupled Era, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις λύσεις που βασίζονται στην τεχνολογία και διευκολύνουν τις απρόσκοπτες, ασφαλείς και άμεσες χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Η παγκόσμια κίνηση προς τα ψηφιακά πορτοφόλια και τις άμεσες πληρωμές, όπως περιγράφεται λεπτομερώς στην έκθεση, απηχεί τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις τόσο των καταναλωτών όσο και των επιχειρήσεων. Για τα εποπτευόμενα EMI’s, όπως η Moneygate, αυτό σημαίνει μια ευκαιρία να αξιοποιήσουν νέες τεχνολογίες και επιχειρηματικά μοντέλα που απευθύνονται σε ένα ολοένα και πιο παγκόσμιο πελατολόγιο, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι παραμένουμε στην αιχμή της χρηματοπιστωτικής καινοτομίας.

Η εισαγωγή της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, η στροφή προς τις πλατφόρμες cloud-native και η υιοθέτηση μικρο-υπηρεσιών αποτελούν τους πυλώνες πάνω στους οποίους θα οικοδομηθεί το μέλλον των ψηφιακών πληρωμών. Οι καινοτομίες αυτές μας επιτρέπουν να προσφέρουμε πιο εξατομικευμένες, αποτελεσματικές και ασφαλείς υπηρεσίες, ενισχύοντας τη δέσμευσή μας για αριστεία και ικανοποίηση των πελατών.

Αξιοποίηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών
Η έκθεση της McKinsey εντοπίζει διάφορους τομείς που είναι ώριμοι για εξερεύνηση και ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων των διασυνοριακών πληρωμών, των εναλλακτικών λύσεων της χρηματοοικονομικής αλυσίδας για τις ΜμΕ και της ενσωματωμένης χρηματοδότησης. Οι ευκαιρίες αυτές ευθυγραμμίζονται απόλυτα με το στρατηγικό μας όραμα και την ανάπτυξή μας μέχρι σήμερα, επιτρέποντάς μας να αξιοποιήσουμε τη ρυθμιστική μας αξιοπιστία και τη διεθνή μας εμβέλεια για την ανάπτυξη εξατομικευμένων λύσεων που ανταποκρίνονται στις ποικίλες ανάγκες των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, το ταξίδι δεν είναι χωρίς προκλήσεις. Η άνοδος της fintech και των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας εισάγει μια ανταγωνιστική δυναμική που απαιτεί ευελιξία και στρατηγική πρόβλεψη. Το ρυθμιστικό περιβάλλον, ιδίως για ένα οργανισμό όπως τον δικό μας, απαιτεί σχολαστική συμμόρφωση και προληπτική προσέγγιση για επιτυχή συμμόρφωση με τους παγκόσμιους χρηματοοικονομικούς κανονισμούς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συμμόρφωση πρέπει να είναι υψίστης σημασίας για κάθε ΕΜΙ και γι' αυτό βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο των προσπαθειών μας στη Moneygate.

Οι στρατηγικοί μας στόχοι καθοδηγούνται από τη δέσμευσή μας να επενδύουμε στην τεχνολογία και το ταλέντο, να προωθούμε την καινοτομία και να καλλιεργούμε συνεργασίες που ενισχύουν την παροχή των υπηρεσιών μας σε διεθνές επίπεδο. Οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στο συνδυασμό των πλεονεκτημάτων μας στον τομέα της συμμόρφωσης και της παγκόσμιας προοπτικής μας, και αισθανόμαστε σίγουροι ότι είμαστε καλά εξοπλισμένοι για να περιηγηθούμε στις πολυπλοκότητες της Decoupled Era. Το όραμά μας είναι να επαναπροσδιορίσουμε τα όρια της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, προσφέροντας ασφαλείς, αποτελεσματικές και καινοτόμες λύσεις πληρωμών που ενδυναμώνουν τις επιχειρήσεις παγκοσμίως. Το μέλλον των πληρωμών είναι εδώ, κι ως ένα καινοτόμο και εποπτευόμενο ΕΜΙ, είμαστε έτοιμοι να πρωτοστατήσουμε, μετατρέποντας τις προκλήσεις σε ευκαιρίες για ανάπτυξη και καινοτομία.

*Ιδρυτής της Moneygate

Δειτε Επισης

Ανθρώπινο δικαίωμα η ασφάλεια και υγεία στην εργασία
Το μούδιασμα στην αγορά ακινήτων, η προοπτική και οι προκλήσεις
Εναλλακτικές επενδύσεις και διασπορά χαρτοφυλακίου
H τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει ριζικά το μέλλον του λιανικού εμπορίου
Μετατροπή των προκλήσεων σε ευκαιρίες στην εποχή των αποσυνδεδεμένων πληρωμών
Το Metaverse και το ψηφιακό μάρκετινγκ
Η σημασία της εφαρμογής της εταιρικής διακυβέρνησης και κοινωνικής ευθύνης σε μία εταιρεία
Η χρηματοοικονομική επιμόρφωση ασφαλής δρόμος για οικονομική ευημερία
Η πορεία προς την ενεργειακή αναβάθμιση του κυπριακού real estate
Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις και η συνεισφορά τους στον στόχο για βιώσιμη ανάπτυξη