Investors in People: Οργανισμός Κώστας Παπαέλληνα

Στο IN Business Οκτωβρίου φιλοξενείται το αφιέρωμα Investors in People, σύμφωνα με το οποίο εταιρείες παρουσιάζουν τις καλές πρακτικές στον τομέα του ανθρωπίνου δυναμικού και την εφαρμογή του προτύπου Investors in People.
Πιο κάτω παρουσιάζεται ο Οργανισμός Κώστας Παπαέλληνα.
 
Ο Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα έχει μια μακρά ιστορία πέραν των 80 χρόνων. H πρώτη εταιρεία δημιουργήθηκε το 1928 και λειτούργησε για πολλά χρόνια κάτω από την επωνυμία C.A. Papaellinas & Co Ltd. Το 1952 εξελίχθηκε σε CPO, συντομία του Cyprus Pharmaceutical Organization Ltd, που είναι η κύρια εμπορική εταιρεία του οργανισμού. Ο οργανισμός είναι πιστοποιημένος με το ISO 9001: 2008 και με το διεθνές πιστοποιητικό Investors in People.
 
Ο Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα είναι μια καθαρά οικογενειακή επιχείρηση και η ιδιοκτησία χωρίζεται μεταξύ του Πάρη και Θάνου Παπαέλληνα, οι οποίοι είναι οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των εταιρειών σε Κύπρο και Ελλάδα, αντίστοιχα. Ο Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα είναι ένας από τους πιο δυνατούς και υγιείς στην Κύπρο, με ετήσιο κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 45 εκατομμύρια ευρώ και ως όνομα εμπνέει εμπιστοσύνη και σεβασμό σε όλα τα επίπεδα εργασιών τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.
 
Η CPO είναι εισαγωγέας, διανομέας και αποκλειστικός αντιπρόσωπος μιας μεγάλης γκάμας προϊόντων, που αποτελείται από καταναλωτικά προϊόντα, καλλυντικά και αρώματα, μέχρι και φαρμακευτικά είδη, νοσοκομειακά, οδοντιατρικά και χωρομετρικά εργαλεία. Οι περισσότερες από τις εταιρείες που αντιπροσωπεύει είναι παγκοσμίως γνωστές και συνήθως ηγέτες των αντίστοιχων κατηγοριών τους.
 
Investors In People
Αφορμή για την απόφαση πιστοποίησης του οργανισμού με το πρότυπο ποιότητας Investors in People (IIP) αποτέλεσε η διαχρονική αφοσίωση και πίστη που επιδεικνύει στο ανθρώπινό του δυναμικό, καθώς και η για χρόνια πιστή εφαρμογή των τεσσάρων βασικών αρχών του προτύπου, που είναι η δέσμευση, ο σχεδιασμός, η ενέργεια και η αξιολόγηση.
 
Μέσα από το πρότυπο στόχευσε στη συνεχή βελτίωση της διαχείρισης του ανθρώπινού του δυναμικού, το οποίο σήμερα αριθμεί πέραν των 300 ατόμων. Επένδυσε, επίσης, στη διασφάλιση της μέγιστης επιχειρηματικής απόδοσης και επίδοσης, μέσα από την αποτελεσματική διαχείριση του προσωπικού, τη διατήρηση της προοπτικής για συνεχή εταιρική πρόοδο και τη βελτίωση του αισθήματος των εργαζομένων ότι δουλεύουν σε ένα καλά οργανωμένο οργανισμό.
 
Με την πιστοποίηση και την εφαρμογή του προτύπου, ο οργανισμός κινείται, πλέον, μέσα στα προκαθορισμένα πλαίσια καλών πρακτικών διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, που απαιτούνται από το ΙΙΡ, με αμοιβαίο όφελος τόσο για το προσωπικό όσο και για τον ίδιο. Παράλληλα, έχει προσθέσει άλλο ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ενώ ταυτόχρονα έχει αυξηθεί ο βαθμός ικανοποίησης και εμπιστοσύνης του προσωπικού προς αυτόν και δίδονται περισσότερα κίνητρα στους εργαζόμενους, για να βελτιώσουν τις ικανότητές τους.
 
Πέρα από τα θετικά στοιχεία, σε σχέση με το προσωπικό, παρατηρείται βελτίωση  στο επίπεδο της εξυπηρέτησης και αύξηση της ικανοποίησης των πελατών.
Καταλυτικό ρόλο στην επιτυχή πιστοποίηση, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι συνοδεύτηκε με τα θετικότερα σχόλια, καθώς και με συγχαρητήρια από τους αξιολογητές, έπαιξε η δέσμευση και η υποστήριξη από την Ανώτερη Διεύθυνση.
 
 
Διευθυντική ομάδα 
Διευθύνων Σύμβουλος
Πάρις Παπαέλληνας 
Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Ανθρώπινου Δυναμικού
Πανίκος Βασιλείου 
Οικονομικός Διευθυντής
Ανδρέας Αδαμίδης
Διευθύντρια Τμήματος Καλλυντικών 
Μόνικα Παπαέλληνα 
Διευθυντής Φαρμακευτικού Τμήματος και Θυγατρικών Εταιρειών
Στέλιος Καρεκλάς 
Εμπορικός Διευθυντής
Γιάννος Παντέλας 
Διευθυντής Μάρκετινγκ
Κωνσταντίνος Παπαέλληνας 
Διευθυντής Πωλήσεων Ιατρικών Μηχανημάτων
Νίκος Μυλωνάς 
Διευθυντής Πωλήσεων Ιατρικών Αναλωσίμων
Γιώργος Παπαϊωάννου 
Διευθυντής Πωλήσεων Εξειδικευμένου Ιατρικού εξοπλισμού
Άλκης Αλκιβιάδης 
Διευθυντής Τεχνικού Τμήματος
Ανδρέας Ράλλης 
Διευθυντής Αποθηκών και Διανομής
Ρένος Μιχαήλ 
 

Δειτε Επισης

Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα