Δάνεια 2 δισ. από τον Οργανισμό Χρηματοδότησης Στέγης

Στα 30 χρόνια της παρουσίας του ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης (ΟΧΣ) παραχώρησε στεγαστικά δάνεια ύψους δυο δισεκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Χριστάκης Λοϊζίδης, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια τελετής στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε η κατάθεση του θεμέλιου λίθου των νέων Κεντρικών Γραφείων του Οργανισμού στο Στρόβολο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως Οργανισμός έχει βοηθήσει πάνω από 30 χιλιάδες οικογένειες, κυρίως χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, να αποκτήσουν την πρώτη τους κατοικία και πως είναι καιρός να αποκτήσει και αυτός τη δική του κατοικία.

Είπε πως τα σημερινά οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού καταδεικνύουν το διαχρονικό έργο Διοικητικών Συμβουλίων, Διεύθυνσης και Προσωπικού και την εμπιστοσύνη του κοινού προς τον οργανισμό: ένα δισεκατομμύριο καταθέσεις στον οργανισμό, σημερινά δάνεια για πρώτη κατοικία 850 εκατομμύρια ευρώ, ίδια κεφάλαια 108 εκατομμύρια ευρώ, κεφαλαιακή επάρκεια πέραν του 20% και ρευστότητα 22%.

Επεσήμανε πως ο Οργανισμός διαχειρίζεται 1120 δάνεια του νέου Κυβερνητικού Στεγαστικού Σχεδίου ύψους 143 εκατομμυρίων ευρώ, 22 χιλιάδες δάνεια του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών ύψους 410 εκατομμυρίων ευρώ και 4 χιλιάδες δάνεια του Ενιαίου Στεγαστικού Σχεδίου ύψους 122 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο κ. Λοϊζίδης επεσήμανε πως αυτή επηρέασε ιδιαίτερα τις κατασκευές και την αγορά χρηματοδότησης στέγης, τομείς που σχετίζονται άμεσα με τις δραστηριότητες του Οργανισμού.

Παρά τις δυσκολίες, ο Οργανισμός κατόρθωσε να αντεπεξέλθει με επιτυχία, διατηρώντας τη θέση του στην αγορά και πετυχαίνοντας ικανοποιητικά αποτελέσματα, όπως προκύπτει και από τα διάφορα οικονομικά μεγέθη και στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού, υπογράμμισε ο κ. Λοϊζίδης.

Ο κ. Λοϊζιδης ανέφερε πως το Διοικητικό Συμβούλιο είναι απόλυτα πεπεισμένο ότι ο Οργανισμός έχει τα εχέγγυα να αντιμετωπίζει σε επιτυχία τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τις προκλήσεις που βρίσκονται ενώπιον του, συνεχίζοντας με επιτυχία το κοινωνικό του έργο.

Εξάλλου εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ενδιαφέρον του αλλά και την ευαισθησία που η κυβέρνηση δείχνει για τη στεγαστική πολιτική, όπως είπε, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το στεγαστικό σχέδιο για χαμηλά αμειβόμενους ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο εξήγγειλε η κυβέρνηση σε συνεργασίας με τον Οργανισμό με την έναρξη της οικονομικής κρίσης πριν από τέσσερα χρόνια.

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας