Διευθετεί εκκρεμότητες και πάει για νέα συμφωνία η Ελλάδα

Μαραθώνια ήταν η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την Κυριακή, υπό τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με θέμα την επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων εν όψει του επικείμενου  Eurogroup. Η σύσκεψη που ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ είχε ως αντικείμενο την ολοκλήρωση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούν ζητήματα του πολυνομοσχεδίου και την υπογραφή τους από τους υπουργούς.

Συγκεκριμένα, η πρώτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αφορά στον αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικού ελέγχου και προβλέπει κανόνες παρακολούθησης ανά μήνα και ανα τρίμηνο της πορείας των εσόδων και των δαπανών των υπουργείων, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου της γενικής κυβέρνησης, των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ καθώς και  η αυτόματη λήψη διορθωτικών μέτρων σε περίπτωση αποκλίσεων απο τους στόχους του προϋπολογισμού τους.

Αργά το βράδυ, μετά τη σύσκεψη, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, βγαίνοντας από το Mέγαρο Μαξίμου ανέφερε ότι τελείωσαν όλες οι εκκρεμότητες, με τις δύο ΠΝΠ, τη μία που βγήκε χθες και τη δεύτερη που αναμένεται σήμερα. Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι η Αθήνα είναι πανέτοιμη για το επικείμενο Eurogroup, χωρίς να υπάρχει πλέον καμμία εκκρεμότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου πρέπει να υποβληθούν στην Βουλή για κύρωση, εντός 40 ημερών από την έκδοσή τους. Εάν δεν υποβληθούν στην Βουλή για κύρωση, σε 40 μέρες, ή δεν κυρωθούν εντός τριών μηνών τότε παύουν να ισχύουν για το επόμενο διάστημα.

Δειτε Επισης

Φρέναρε ο τζίρος των ελληνικών επιχειρήσεων τον Μάρτιο
Ελλάδα: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακριβείας
Στρατηγική συνεργασία της SKY express με τις αεροπορικές εταιρείες British Airways και Etihad Airways
Μείωση 6% στον κύκλο εργασιών στη βιομηχανία τον Μάρτιο στην Ελλάδα
DBRS: Τι χρειάζεται η Ελλάδα για να κλείσει το επενδυτικό κενό
Ελληνική οικονομία: Τα 3+1 θερινά ραντεβού για νέο μεσοπρόθεσμο και προϋπολογισμό 2025
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,25 δις ευρώ το πρώτο τετράμηνο
EBRD: Οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία (πίνακες)
Πόσο αυξάνει ο τουρισμός το ελληνικό ΑΕΠ-Τι έδειξε μελέτη
JP Morgan: Γιατί συνεχίζει να προτείνει τα ελληνικά ομόλογα-Οι εκτιμήσεις για την οικονομία