Cyta: Κατηγορηματικά κατά ιδιωτικοποίησης

Κάθετο κατά του σεναρίου ιδιωτικοποίησης (ολικής ή μερικής) της Cyta είναι το Δ.Σ. του οργανισμού. Αυτό προκύπτει μετά και από σχετική απόφαση που έλαβε το συμβούλιο της εταιρείας σε συνεδρία του την Τρίτη. Μάλιστα, μέλη του Δ.Σ. αναφέρουν κατηγορηματικά πως προτιμούν να παραιτηθούν παρά να υπογράψουν ιδιωτικοποίηση της Cyta.

Η Cyta, ενόψει και των όσων ακούγονται από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για ιδιωτικοποιήσεις, θέλει να αποδείξει πως έχει τα εχέγγυα να προσφέρει στην κυπριακή οικονομία και πως τυχόν κινήσεις ιδιωτικοποίησης θα ήταν λανθασμένες τη δεδομένη στιγμή. "Η μεγαλύτερη κερδοφορία αποτελεί τη δική μας απάντηση σε όποιο σενάριο ιδιωτικοποίησης" ανέφερε στο INBusinessNews καλά ενημερωμένη πηγή από το Δ.Σ. της εταιρείας.

Πέραν από τα επίπεδα της κερδοφορίας που κυμαίνονται μεταξύ 70-80εκ. ετησίως, η Cyta θεωρεί ως μεγάλο πλεονέκτημα τις θετικές ταμειακές ροές αλλά και το γεγονός πως το καθαρό ενεργητικό του οργανισμού ανέρχεται σε 1.2δις ευρώ περίπου. Πρόκειται για στοιχεία τα οποία θα χρησιμοποιήσει ως επιχειρηματολογία σε περίπτωση που το θέμα της ιδιωτικοποίησης τεθεί και επίσημα στο τραπέζι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού τηλεπικοινωνιών, έβαλε ως στόχο τη μείωση των δαπανών κατά 10-20εκ. ευρώ ετησίως σε ορίζοντα τριετίας ώστε τα κέρδη του οργανισμού να διατηρούνται πάνω από 75εκ. ευρώ.

Αυτό που διαμηνύεται από τον οργανισμό, είναι πως δεν προτίθενται να αγγίξουν τις συλλογικές συμβάσεις για να επιτευχθεί ο προαναφερόμενος στόχος. Ωστόσο, στο στόχαστρο θα μπουν θέματα υπερωριών και επιδομάτων ενώ θα εξεταστούν και κάποιες άλλες λύσεις όπως outsourcing και περισσότερο ωρομίσθιο προσωπικό. Δεν αποκλείεται να γίνουν σκέψεις ακόμα και για απασχόληση φοιτητών. Περικοπές επίσης, αναμένεται να γίνουν στα έξοδα για επιμορφωτικά ταξίδια. Ουσιαστικά, το ΔΣ θα στοχεύσει ώστε οι κεφαλαιακές δαπάνες να αφορούν μόνο έργα ανάπτυξης.

Ενήμερες για τις συγκεκριμένες κινήσεις φαίνεται να είναι και οι συντεχνίες του οργανισμού.
 

 

Δειτε Επισης

Το TikTok στα βήματα του YouTube: Δοκιμάζει βίντεο διάρκειας 60 λεπτών
SoftOne Technologies Α.Ε.: Οι τρεις εταιρείες που προχωρούν σε απόκτηση κοινού ελέγχου επί της εταιρείας
Υπηρεσία Data Analytics-As-A-Service: Στρατηγική συνεργασία της TheMagnet®️ με την Analytical Solutions
ΟΟΣΑ: Αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 7% σε μια 10ετία θα φέρει η τεχνητή νοημοσύνη
Δημήτρης Σκουρίδης: Προς αξιοποίηση στην υγειονομική περίθαλψη η τεχνητή νοημοσύνη
Πώς το ΑΙ κάνει πιο αποτελεσματικό το ERP
«GROW with SAP»: Υιοθετήστε το cloud ERP με τη Supernova
Google: Αλλάζει τις αναζητήσεις στο ίντερνετ με χρήση AI
Smart Solutions και οι νέες δυνατότητες για τους Οργανισμούς στο «Cisco Experience»
Πόλος έλξης για νεοφυείς εταιρείες η Πάφος-Θα εγκατασταθούν άλλες τρεις