Πώς το ΑΙ κάνει πιο αποτελεσματικό το ERP

Το AI software στις επιχειρήσεις, αναφέρεται σε συστήματα ή εφαρμογές υπολογιστών οι οποίες εκτελούν εργασίες που συνήθως απαιτούν ανθρώπινη νοημοσύνη. Αυτές οι εργασίες περιλαμβάνουν τη μάθηση, τη λήψη αποφάσεων, την επίλυση προβλημάτων και άλλα.

Η εφαρμογή του ΑΙ στο ERP και στις επιχειρήσεις επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς, προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα σε διάφορους τομείς.

Η εξέλιξη του ERP με την ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Όλοι οι μεγάλοι πάροχοι ERP, όπως είναι η SoftOne, επικεντρώνονται στην ενσωμάτωση τεχνολογίας ΑΙ στις λύσεις τους, ενώ ακόμη και αν οι πλήρεις δυνατότητες δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί, οι κατασκευαστές προωθούν το μελλοντικό τους όραμα για την ενσωμάτωση του ΑΙ.

Τι επιπτώσεις έχει το ΑΙ στο ERP;

Αξιοποίηση δεδομένων: Το AI επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις τεράστιες ποσότητες δεδομένων που συσσωρεύονται επί δεκαετίες. Αυτό δεν περιορίζεται μόνο στα εσωτερικά data. Το AI μπορεί να ενσωματώσει και να αναλύσει εξωτερικές πηγές δεδομένων, όπως μακροοικονομικούς δείκτες ή καιρικά μοτίβα, προσφέροντας προγνωστική ανάλυση και μηχανική μάθηση.

Conversational και Generative AI: Πολλοί πάροχοι ERP εστιάζουν στο Conversational ΑΙ, επιτρέποντας στους χρήστες να αλληλεπιδρούν διαισθητικά με τα συστήματα. Αντί να περιηγούνται σε πολύπλοκα περιβάλλοντα, οι χρήστες μπορούν απλώς να κάνουν ερωτήσεις ή να ζητούν δεδομένα, παρόμοια με τον τρόπο που αλληλεπιδρά κανείς με το ChatGPT.

Δημιουργική ανάλυση δεδομένων: Η τεχνητή νοημοσύνη ανοίγει νέες δυνατότητες για την ανάλυση δεδομένων. Οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν από το ΑΙ να δημιουργήσει οπτικές γραφικές αναπαραστάσεις ή να συγκρίνει με καινοτόμο τρόπο διαφορετικά σύνολα δεδομένων. Αυτό απαιτεί αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι εργαζόμενοι έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν τα συστήματα ERP.

Λύσεις τεχνητής νοημοσύνης τρίτων: Εκτός από τις ενσωματωμένες δυνατότητες AI στα συστήματα ERP, οι επιχειρήσεις μπορούν να εξετάσουν αυτόνομες λύσεις AI. Αυτές οι λύσεις μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλα με τα συστήματα ERP και να προσφέρουν προηγμένες δυνατότητες AI.

Η συγκλίνουσα εξέλιξη του Cloud ERP και της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η μετάβαση σε συστήματα ERP που βασίζονται στο cloud συμβαίνει παράλληλα με την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης σε αυτόν τον τομέα. Το cloud computing προσφέρει ένα πιο αξιόπιστο μοντέλο δεδομένων και τυποποίηση διαδικασιών, ζωτικής σημασίας για τη λειτουργικότητα του ΑΙ. Επιπλέον, το cloud διευκολύνει την ενσωμάτωση εξωτερικών πηγών δεδομένων (όπως από IoT), ενισχύοντας τις δυνατότητες του AI.

Τα επόμενα βήματα του ERP

Εν κατακλείδι, η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι απλώς μια λέξη, αλλά μια μετασχηματιστική δύναμη στο χώρο του ERP. Καθώς οι πάροχοι συνεχίζουν να ενισχύουν τις δυνατότητες AI, ο τρόπος με τον οποίο οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τα συστήματα ERP θα αλλάξει ριζικά. Αυτό περιλαμβάνει αποτελεσματικότερη ανάλυση δεδομένων, δυνατότητες πρόβλεψης και βελτιωμένη αλληλεπίδραση των χρηστών με το σύστημα.

Δειτε Επισης

Σκιαγραφώντας το οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων στην Κύπρο-Στο τοπ 50 παγκοσμίως
Υποψήφια για τα Βραβεία Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Ε.Ε. η European Leadership Academy της HUAWEI
AWS και SAP δημιουργούν το Cloud ERP της επόμενης γενιάς με τη χρήση Generative AI
Apple: Σημαντική συνεργασία με την OpenAI-Το ChatGPT ενσωματώνεται σε συσκευές και εφαρμογές της
Η αμοιβαία σχέση ψηφιακού μετασχηματισμού και βιωσιμότητας-Οι λύσεις που προσφέρει η SoftOne
Νικόδημος Δαμιανού: Κάνει πρωταθλητισμό στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας η Κύπρος
ΙδΕΚ: Chatbot για ενίσχυση της εμπειρίας εξυπηρέτησης συνεργατών
Η Plum επεκτείνει τις επενδυτικές επιλογές στην Κύπρο προσφέροντας ETFs
Η Κύπρος το ταχύτερα αναπτυσσόμενο οικοσύστημα startups-Στις 50 κορυφαίες χώρες παγκοσμίως
Θεόδωρος Λουκαΐδης: Καθιερώνουμε την Κύπρο ως περιφερειακό κόμβο τεχνολογίας και καινοτομίας