Powered by

Η Ιρλανδία ακόμη συζητά ενίσχυση των τραπεζών από την Ευρώπη

Η ιρλανδική κυβέρνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τις αρχές της ευρωζώνης για την επίτευξη μιας κάποιας συμφωνίας για τη χρηματοδότηση των μεγάλων ποσών που η χώρα διοχετεύει στις τράπεζές της, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιρλανδικής κυβέρνησης, Eamon Gilmore.

Οι συνομιλίες συνεχίζονται με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναφορικά με τα χρεωστικά γραμμάτια που παρείχε η κυβέρνηση στην Anglo Irish Bank Corp., ενώ η συμφωνία που προσπαθούν να πετύχουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για μια τραπεζική εποπτεία, ίσως εν καιρώ επιτρέψει στην Ιρλανδία την άμεση επανακεφαλαιοποίηση των βιώσιμων τραπεζών της χώρας, δήλωσε στο ιρλανδικό δίκτυο RTE.

«Το ζήτημα της επανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων που επιβίωσαν της κρίσης, είναι ένα θέμα για το οποίο η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί», τόνισε ο Gilmore.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει το ζήτημα της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέσω του ESM, του μόνιμου μηχανισμού διάσωσης της ευρωζώνης, μόλις ισχύσει το νέο εποπτικό καθεστώς για τις τράπεζες της ευρωζώνης.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στη σύνοδο των Βρυξελλών να προωθήσουν την τραπεζική εποπτεία για τις τράπεζες της ευρωζώνης. Αυτό θα μπορούσε να δώσει για τις χώρες της ευρωζώνης με προβλήματα, όπως την Ιρλανδία, να αποκτήσουν πρόσβαση στον ESM για την άμεση επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τους.

Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

Νέο μέτωπο στο παγκόσμιο εμπόριο...Ο Τραμπ επιβάλλει δασμό 50% στον εισαγόμενο χαλκό
Τουρκία: Αύξηση φόρων σε καταθέσεις και κεφάλαια για την ενίσχυση του προϋπολογισμού
Σημαντική πτώση 3,6% στις τιμές παραγωγού της Κίνας τον Ιούνιο
KPMG: Επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009
Και επίσημα στο ευρώ από 1/1/26 η Βουλγαρία-Πού «κλείδωσε» η ισοτιμία
Τραμπ: Τέλος στις παρατάσεις-Απειλές για δασμούς 200% σε φαρμακευτικές και 50% στον χαλκό
Κρούει τον κώδωνα στην Ε.Ε. για τους εμπορικούς της εταίρους μελέτη της ΕΚΤ...Πάρε-δώσε με αυταρχικές κυβερνήσεις
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ζητούμενο η καλύτερη ισορροπία και η περισσότερη σταθερότητα στις σχέσεις της Ε.Ε. με την Κίνα
ΟΗΕ: Εντείνει την αβεβαιότητα η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να παρατείνει την προθεσμία για τους δασμούς
Οι ανακοινώσεις Ντόναλντ Τραμπ για τους δασμούς...Το ύψος, σε ποιες χώρες επέβαλε και πότε θα τεθούν σε ισχύ