Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders

Η Κύπρος αποτελεί έναν ιδανικό κόμβο για ΤΠΕ εξαιτίας του νομικού της πλαισίου, δήλωσε ο Βασίλης Ψύρρας, Senior Associate, Elias Neocleous & Co LLC ο οποίος, στην παρουσία επενδυτών, ανέδειξε το ισχύον νομικό περιβάλλον της Κύπρου για εταιρείες ΤΠΕ και Τεχνολογίας, την τεχνολογική ανάπτυξη στη χώρα και τις νέες και επερχόμενες νομικές μεταρρυθμίσεις.

Ο κ.Ψύρρας μιλούσε κατά το 2nd Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit που διεξήχθη στη Λεμεσό.

«Η Κύπρος βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής, γεγονός που την καθιστά στρατηγική πύλη τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τις κυβερνήσεις. Αυτή η γεωγραφική θέση έχει ιστορικά προικίσει την Κύπρο με σημαντική στρατηγική σημασία, η οποία συνεχίζει να επηρεάζει τις πολιτικές και οικονομικές σχέσεις της σήμερα», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Η στρατηγική θέση της Κύπρου, η ιδιότητα του μέλους της ΕΕ και το νομικό σύστημα που βασίζεται στο αγγλικό κοινό δίκαιο παρέχουν από κοινού ένα ισχυρό θεμέλιο για το ρόλο της ως περιφερειακού οικονομικού ηγέτη και κεντρικού παράγοντα στις ευρωπαϊκές και διεθνείς υποθέσεις».

Το ευνοϊκό καθεστώς εταιρικής φορολογίας, η ισχυρή προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως και το δυνατό τραπεζικό δίκαιο, το δίκαιο χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και Fintech είναι μερικοί από τους λόγους που η χώρα αποτελεί ιδανική επιλογή, δήλωσε, συμπληρώνοντας τα εξής:

“Το νομικό πλαίσιο της Κύπρου είναι προσανατολισμένο στην υποστήριξη του οράματός της να καταστεί ένα κορυφαίο διεθνές χρηματοπιστωτικό κέντρο, ιδίως στον τραπεζικό τομέα, την τεχνολογία των χρηματοοικονομικών τεχνολογιών και τις κεφαλαιαγορές".

Με την ευθυγράμμιση των κανονισμών της με τα πρότυπα της ΕΕ και την προώθηση ενός φιλικού για επιχειρήσεις περιβάλλοντος, η Κύπρος στοχεύει στην προσέλκυση παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών οντοτήτων και εταιρειών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών με γνώμονα την τεχνολογία, δήλωσε ακολούθως.

Επιπρόσθετα, η Κύπρος έχει ενσωματώσει στο εθνικό της νομικό πλαίσιο διάφορες οδηγίες της ΕΕ, οι οποίες παρέχουν χρήσιμες οδηγίες και ενισχύουν περαιτέρω το νομικό πλαίσιο της χώρας είπε αναλύοντας μερικές απ’ αυτές.

Η Κύπρος έχει επενδύσει σημαντικά στη βελτίωση της τεχνολογικής υποδομής της για τη στήριξη της ψηφιακής ανάπτυξης και της καινοτομίας, είπε, ακολούθως, για να εμβαθύνει ακολούθως στα νομοθετικές εξελίξεις, δύο από τις οποίες είναι το Eu Cyber Solidarity Act και ο Foreign Direct Investment (Fdi) Screening Eu Regulation 2019/452.

Κλείνοντας, έκανε λόγο για μια ισχυρή και ενεργή δέσμευση της Κύπρου όχι μόνο να συμβαδίσει με τις παγκόσμιες τάσεις αλλά και να τοποθετηθεί ως ανταγωνιστικός παίκτης στον ψηφιακό και τεχνολογικό τομέα εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οι νομοθετικές δράσεις της χώρας καταδεικνύουν μια σαφή στρατηγική για την ενίσχυση της τεχνολογικής υποδομής της, τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης και τη διασφάλιση μιας ισορροπημένης προσέγγισης μεταξύ καινοτομίας και κανονιστικής συμμόρφωσης», κατέληξε.

Organiser: IMH Business

Knowledge Partner: Invest Cyprus - Cyprus Investment Promotion Agency

Strategic Telecom Partner: Cyta Business

Innovation Partner: Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας/ Research and Innovation Foundation

Ecosystem Partner: TechIsland

Gold Sponsors: Bank of Cyprus KPMG Cyprus

Silver Sponsors: Energame Pafilia Property Developers

Supporters: IMR/University of Nicosia The Island Private School

Official Media Sponsors: Cyprus Business News, Gold magazine, IFC Review Media, IN Business magazine

Δειτε Επισης

Cyta: Σε εξέλιξη περιστατικό απάτης μέσω γραπτών μηνυμάτων sms-Συστήνει προσοχή
Το ταξίδι της μετεγκατάστασης και γιατί οι ξένες tech εταιρείες... ψηφίζουν Κύπρο-Η Palta και η Wargaming
Γιατί έρχονται στην Κύπρο οι Google, Amazon, SalesForce & Binance;
NEDECO: Σχεδιάστε σήμερα τη μελλοντική σας ανάπτυξη και βιωσιμότητα
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock
ConsulTech: Ενώνει δυνάμεις με την αμερικανική TKI με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Είκοσι νέες ψηφιακές υπηρεσίες εντός του 2024-Τα πλάνα του Υφ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
Η Quadcode ενώνει δυνάμεις με την Capacitor Partners για το μεγαλύτερο Hackathon στην Κύπρο