Τιμητική διάκριση για τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δ. Δρικάκη

InBusinessNews  30/09/2022 10:32
Τιμητική διάκριση για τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δ. Δρικάκη

Τιμητική διάκριση για τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δ. Δρικάκη

InBusinessNews  30/09/2022 10:32

Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δημήτρης Δρικάκης τιμήθηκε από τις Αεροπορικές Δυνάμεις των ΗΠΑ (US Air Force) και το Γραφείο Επιστημονικής Έρευνας των Αεροπορικών Δυνάμεων, με ένα βραβείο για την έρευνά του με στόχο την προώθηση των υπολογιστικών τεχνικών στη Μηχανική Μάθηση (τον πυρήνα της Τεχνητής Νοημοσύνης) για Ρευστομηχανικά και  Ακουστικά προβλήματα υψηλών ταχυτήτων.

Ο Καθηγητής Δρικάκης πρόκειται να συνδυάσει υπολογιστικά και πειραματικά δεδομένα από την αεροδυναμική, την ακουστική και τη μηχανική κατασκευών, χρησιμοποιώντας τη Μηχανική Μάθηση, ώστε να ανακαλύψει νέα επιστημονικά φαινόμενα φυσικής και μηχανικής που παρατηρούνται στο πλαίσιο των συστημάτων υψηλής ταχύτητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει ήδη επιδείξει σημαντικά αποτελέσματα σε πολλούς τομείς της επιστήμης και της μηχανικής. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη εξερευνηθεί η αξιοποίησή της, στον τομέα των υψηλών ταχυτήτων.

Ο Καθηγητής Δρικάκης θα εξετάσει την ακρίβεια διαφορετικών μοντέλων Μηχανικής Μάθησης και θα παράσχει στις Αεροπορικές Δυνάμεις των ΗΠΑ συστάσεις για τις βέλτιστες πρακτικές ως προς τη μείωση της υπολογιστικής αβεβαιότητας κατά τις φάσεις σχεδιασμού και ανάπτυξης.

Τα μοντέλα που θα αναπτυχθούν θα επιτρέψουν στις Αεροπορικές Δυνάμεις των ΗΠΑ και τους συνεργάτες τους, να αυξήσουν την εμβέλεια των πειραματικών και υπολογιστικών δεδομένων τους, καθώς θα μπορέσουν να προβλέψουν νέα σημεία δεδομένων που δεν έχουν υπολογιστεί αριθμητικά ούτε έχουν μετρηθεί πειραματικά. Επιπλέον, τα μοντέλα Μηχανικής Μάθησης θα επιτρέψουν την προβολή αποτελεσμάτων για ένα ευρύ φάσμα παραμέτρων στην περίπτωση παρεμβολής νέων δεδομένων που λαμβάνονται από υπολογισμούς ή πειράματα.

Αυτή η έρευνα θα παρέχει στις Αεροπορικές Δυνάμεις των ΗΠΑ νέες γνώσεις σχετικά με τη χρήση της Μηχανικής Μάθησης (και της Τεχνητής Νοημοσύνης) για υψηλές ταχύτητες. Ο Καθηγητής Δρικάκης θα επιτύχει τα παραπάνω μέσα από στενή συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο των Αεροπορικών Δυνάμεων στο Wright Patterson και με τους εταίρους του.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας