Ο Lasse Aho διαδέχεται τον Παύλο Φωτιάδη στην Ένωση Ζυθοποιών Ευρώπης

Απευθυνόμενος στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης, ο κ. Aho είπε: «Πρόκειται για μια εξαιρετικά υπερήφανη και σημαντική στιγμή για εμένα, γνωρίζοντας την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν στο πρόσωπο μου οι συνάδελφοί μου απ’ όλη την Ευρώπη. Μετά από πέντε χρόνια ανάπτυξης της παραγωγής μπύρας στην Ευρώπη, αυτές είναι αναμφίβολα οι πιο δύσκολες στιγμές που διανύουμε, καθώς οι ζυθοποιοί προσπαθούν να επανασυνδεθούν με την αλυσίδα διανομής και τους καταναλωτές εν μέσω μιας πρωτόγνωρης παγκόσμιας πανδημίας. Φιλοδοξία μου είναι να βοηθήσω την ποικιλόμορφη οικογένεια των ζυθοποιών της Ευρώπης στην επιτυχή αντιμετώπιση αυτής της κρίσης, μέσα από την Πράσινη Ανάκαμψη, η οποία είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ένα ισχυρό και βιώσιμο μέλλον της μπύρας στην Γηραιά Ήπειρο». 

Συνεχίζοντας ο κ. Aho είπε: «Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Φωτιάδη για την εξαιρετική δουλειά και την μεγάλη του επιτυχία να διασφαλίσει ότι η Ένωση των Ζυθοποιών Ευρώπης διαθέτει όλα τα εφόδια για να διαδραματίσει αυτό τον ρόλο, με στόχο την ενίσχυση των ζυθοποιών και της ευρύτερης κοινωνίας. Ο κ. Φωτιάδης με ξεκάθαρο όραμα και στοχευμένη στρατηγική, ενίσχυσε αποφασιστικά τη δράση και το ρόλο της Ένωσης στην ΕΕ, καθώς επίσης και στα μέλη της. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της θητείας του, η ένταξη και η ενεργός συμμετοχή των 10,000 ζυθοποιείων στην Ένωση αποτέλεσε στρατηγική επιλογή. Στόχος του η δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας ζυθοποιών με στενούς δεσμούς. Κάθε ευρωπαϊκό ζυθοποιείο να νιώθει πραγματικά την Ένωση ως το δικό του σπίτι – οργανισμό. Ο κ. Φωτιάδης σφράγισε ανεξίτηλα την ιστορία της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης. Εκ μέρους όλων των μελών, θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την πολύ γόνιμη συνεργασία, καθώς επίσης και να ευχηθώ ότι θα παραμείνει ένα μαχητικό μέλος της Ένωσης μας».

Σήμερα στην Ευρώπη υπάρχουν περίπου δέκα χιλιάδες ζυθοβιομηχανίες, μια γκάμα από κορυφαίες παγκόσμιες πολυεθνικές, εθνικών και περιφερειακών εταιρειών μεσαίου μεγέθους, οικογενειακών ζυθοποιείων με ιστορία εδώ και αιώνες και νέων ανερχόμενων μικροζυθοποιών. Υπολογίζεται ότι ο τομέας της παραγωγή μπύρας δημιουργεί περίπου 2,3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, από το σιτάρι μέχρι το ποτήρι. Εκτιμάται επίσης ότι πριν από την παγκόσμια πανδημία και το lockdown εκατοντάδων χιλιάδων μπαρ, εστιατορίων και καφεστιατορίων, μία στις τρεις μπύρες καταναλώθηκε στον τομέα της φιλοξενίας στην Ευρώπη. Στηριζόμενη στην επιτακτική ανάγκη για ένα ασφαλές και βιώσιμο άνοιγμα και λαμβάνοντας υπόψη ότι τα περισσότερα μαγαζιά λειτουργούν με περιορισμένη χωρητικότητα ή ακόμη είναι και κλειστά, η Ένωση συνεχίζει την εκστρατεία για την στοχευμένη υποστήριξη τους, καθώς αποτελούν βασικοί παράγοντες για την επανασύνδεση της Ευρώπης.

Αναφερόμενος στη θητεία του ως επικεφαλής της Ένωσης, ο κ. Φωτιάδης είπε: «Χωρίς τη δέσμευση των Εθνικών Συνδέσμων, των εταιρειών μπύρας και της γραμματείας των Βρυξελλών, δεν θα ήταν εφικτή μια τόσο θετική έκθεση τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Και είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για αυτή τη μοναδική συνεργασία. Η διπλάσια αύξηση του αριθμού των ζυθοποιείων αποτέλεσε πρόκληση, αλλά και μεγάλη ευκαιρία ώστε να διασφαλίσουμε ότι όλες οι ζυθοβιομηχανίες της Ευρώπης αισθάνονται την Ένωση σαν το σπίτι τους. Αυτό απαιτούσε όχι μόνο προβληματισμό, αλλά και υιοθέτηση μιας νέας στρατηγικής, με το πρώτο Ευρωπαϊκό Φόρουμ του Ζύθου να αποτελεί ένα άμεσο προϊόν της. Κοιτάζοντας πίσω, μπορώ επίσης να μοιραστώ με μεγάλη υπερηφάνεια την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης, με το οποίο δεσμεύονται οι παραγωγοί μπύρας στην ενεργειακή και διατροφική επισήμανση σε όλες τις συσκευασίες στην ΕΕ έως το 2022, και για αυτό θα ήθελα να εκφράσω την μεγάλη μου ευγνωμοσύνη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ενθάρρυνση και υποστήριξή. Ήταν τεράστια χαρά και τιμή που υπηρέτησα ως Πρόεδρος της Ένωσης. Γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πολλοί ζυθοποιοί αυτή την περίοδο, ωστόσο είμαι πεπεισμένος ότι ο Lasse αποτελεί το κατάλληλο πρόσωπο για να προωθήσει την Ένωση, εξασφαλίζοντας ένα λαμπρό και βιώσιμο μέλλον στον τομέα ζυθοποιίας στην Ευρώπη».

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα