Γρηγοριάδης: Ελκυστικός προορισμός για επενδυτικά ταμεία η Κύπρος

Ανταγωνιστικός προορισμός για την εγγραφή και ανάπτυξη επενδυτικών ταμείων καθίσταται η Κύπρος, ενώ στόχος μέσω της ανάπτυξης του εν λόγω τομέα είναι η συνεισφορά σημαντικού εισοδήματος προς τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό ανέφερε στο InBusinessNews ο πρόεδρος του CIFA Άγγελος Γρηγοριάδης ενόψει του  5ου International Funds Summit που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο στις 10-12 Νοεμβρίου και αναμένεται να προσελκύσει τη συμμετοχή ηχηρών ονομάτων από το εξωτερικό καθώς θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια που πραγματοποιείται στην Ευρώπη στον τομέα των επενδυτικών ταμείων.

Η πραγματοποίηση του συνεδρίου, υπογράμμισε ο κ. Γρηγοριάδης, κρίνεται σημαντική καθώς αποτελεί συνέχεια στην ενημέρωση τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό για την πρόοδο που καταγράφει ο τομέας των επενδυτικών ταμείων, ενώ ταυτόχρονα γίνεται ενημέρωση για το πως εξελίσσεται ο εν λόγω τομέας στο εξωτερικό, κάτι το οποίο, όπως είπε, θα πρέπει τα μέλη του Συνδέσμου να τυγχάνουν συνεχούς ενημέρωσης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του CIFA ανέφερε πως με την διοργάνωση του συνεδρίου επιδιώκεται όπως προσελκυστούν από το εξωτερικό όσο το δυνατόν περισσότεροι συμμετέχοντες ώστε να τύχουν συνεχούς ενημέρωσης για τις εξελίξεις που σημειώνονται στην Κύπρο στον τομέα των επενδυτικών ταμείων και για το πως μπορεί να αξιοποιηθεί η Κύπρος για τις δικές τους δραστηριότητες εν σχέση με τις δραστηριότητες τους σε άλλες χώρες.

Μεγάλες προοπτικές
Η Κύπρος διαθέτει μεγάλες προοπτικές στον τομέα των επενδυτικών ταμείων τόνισε ο Άγγελος Γρηγοριάδης ο οποίος επικαλέστηκε το παράδειγμα της Ιρλανδίας και την πρόσφατη μελέτη που έγινε. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, η Ιρλανδία έχει αναπτύξει τον τομέα των επενδυτικών ταμείων εδώ και 30 χρόνια, με την μελέτη που πραγματοποιήθηκε να καταγράφει ότι ο τομέας των επενδυτικών ταμείων παράγει εισοδήματα για τον κρατικό προϋπολογισμό της χώρας ύψους €800 εκατ. τον χρόνο και απασχολεί γύρω 16.000 άτομα. «Αυτός είναι και ο στόχος ο δικός μας. Ο τομέας των επενδυτικών ταμείων έχει την δυνατότητα όπως και σε άλλες χώρες να παράγει ένα σημαντικό εισόδημα προς τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ σήμερα απασχολούνται γύρω 2.000 άτομα με τον αριθμό αυτό να αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, ανάλογα με την αύξηση των εργασιών».

Ανταγωνιστικό jurisdiction
Ερωτηθείς κατά πόσον η Κύπρος αποτελεί ελκυστικός και ανταγωνιστικός προορισμός για την εγγραφή και δημιουργία επενδυτικών ταμείων, ο  κ. Γρηγοριάδης τόνισε πως η χώρα μας αποτελεί αρκετά ανταγωνιστικό jurisdiction για επενδυτικά ταμεία «διότι έχουμε ενσωματώσει όλες τις νομοθεσίες που προβλέπει η ΕΕ αναφορικά με τον εν λόγω τομέα και η Κύπρος προσφέρεται τόσο όσον αφορά την γεωγραφική της θέση όπου μπορούν να προσελκυστούν κεφάλαια από την γύρω περιοχή, καθώς και όσον αφορά και το κόστος εργασιών όπου στην Κύπρο το κόστος θεωρείται σε σχέση με άλλα παρόμοια jurisdictions».

Τέλος, ο κ. Γρηγοριάδης ανέφερε πως το International Funds Summit που πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά στην Κύπρο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια της Ευρώπης, ενώ είναι ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα συνέδρια από πλευράς συμμετοχών διότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις διεθνείς εργασίες που διεκπεραιώνονται μέσω Κύπρου. Τόνισε πως ο τομέας των επενδυτικών ταμείων είναι ένας σχετικά καινούργιος τομέας στην Κύπρο ο οποίος καταγράφει σημαντική αύξηση χρόνο με τον χρόνο.

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα