Αλεξ Πετρίδης: Ο Κύπριος στη λίστα “30Under30” του περιοδικού Forbes

InBusinessNews  13/02/2019 13:23
Αλεξ Πετρίδης: Ο Κύπριος στη λίστα “30Under30” του περιοδικού Forbes

Αλεξ Πετρίδης: Ο Κύπριος στη λίστα “30Under30” του περιοδικού Forbes

InBusinessNews  13/02/2019 13:23

Δημοσιεύτηκε η λίστα «30Under30» του περιοδικού Forbes και στην κατηγορία «Retail & Ecommerce» βρίσκεται το όνομα του Κύπριου Alex Petrides.

RELATED ARTICLESΟ 28χρόνος Αlex Petrides ίδρυσε την Allplants το 2017 με τον 34χρονο αδελφό του Jonathan. Η startup επιχείρηση τους με έδρα το Λονδίνο διευκόλυνε τους ανθρώπους να τρώνε νόστιμα, φιλικά προς το περιβάλλον γεύματα. Το Allplant έχει μαγειρεψει και παραδώσει περισσότερα από 500.000 γεύματα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και προετοιμάζει 12.000 γεύματα την εβδομάδα. Η Allplant έχει αντλήσει 8,3 εκατομμύρια στερλίνες από επενδυτές όπως οι Felix Capital και Octopus Investments.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Alex και Jonathan Petrides άλλαξαν τις διατροφικές τους συνήθειες σε vegan πριν από δύο χρόνια. Δημιούργησαν την Allplants, μια εταιρεία διανομής φαγητού vegan, όταν διαπίστωσαν ότι υπήρχε έλλειψη επιλογών για γρήγορες και βολικές λύσεις για vegans. Επιδίωξη τους ήταν η επιχείρηση τους να απευθυνθεί σε άτομα που επιλέγουν περισσότερο την υγιεινή διατροφή.

Μάλιστα σε συνέντευξη του σε βρετανικό περιοδικό ο Alex Petrides επισήμανε πως μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει ήταν η εξεύρεση συνταγής για κεφτεδάκια που θα απευθυνόταν αποκλειστικά για vegan. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «Τα πρώτα 20 περίεργα χρόνια της ζωής μας, δεν απολαμβάναμε τίποτα περισσότερο από τα κεφτεδάκια της γιαγιάς μας. Διαμένει στην Κύπρο, έτσι κάθε καλοκαίρι κάναμε το «προσκύνημα» στο τραπέζι της κουζίνας της, να απολαύσουμε τις νοστιμιές της. Για δύο χρόνια προσπαθούμε να βρούμε την κατάλληλη συνταγή για τα κεφτεδάκια μας που θα έχουν το τραγανό δάγκωμα και το ξέσπασμα γεύσεων».

Η λίστα του Forbes «30Under30» κάθε χρόνο ξεχωρίζει νέους και νέες κάτω 30 ετών σε διάφορους τομείς. Η φετινή λίστα περιλαμβάνει 300 νέους σε δέκα κατηγορίες, από 34 ευρωπαϊκές χώρες και 22 από τον υπόλοιπο κόσμο. Πρόκειται για τολμηρούς «παίκτες» που παίρνουν ρίσκα και φέρνουν μια νέα πνοή στην επαγγελματική δραστηριότητα, δείχνοντας ότι το μέλλον παραμένει λαμπρό.
 


 

 
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας