D. Wetherby: Από τα δανεικά... σε εταιρεία 3,5 δισ. δολαρίων

Υπήρχε μια εποχή που η Debra Wetherby είχε στους λογαριασμούς της λιγότερα από 50,000 δολάρια και στην ουσία πλήρωνε τα έξοδά της με κάρτες και δανεικά. Αυτό συνέβαινε μέχρι το 1990, οπότε και, στα 32 της χρόνια, άνοιξε την επιχείρησή της, μια εταιρεία συμβούλων.

Προτίμησε να ασχοληθεί με τον αναδυόμενο τότε κλάδο των συμβούλων που προτιμούσαν να ανοίξουν τις δικές τους εταιρείες, παρά να ενταχθούν στο δυναμικό μεγαθηρίων, όπως η Morgan Stanley, από την οποία εξάλλου η ίδια είχε παραιτηθεί το 1988.

Δέκα πελάτες της την εμπιστεύτηκαν και την ακολούθησαν. Στην αρχή δούλευε αμισθί, ζούσε με τις πιστωτικές της κάρτες, νοίκιασε ένα γραφείο  στην οδό Sansome στο Σαν Φρανσίσκο  και έδωσε στον εαυτό της μια προθεσμία: βγάλε λεφτά σε τρία χρόνια.

Σήμερα, η Wetherby Asset Management έχει νοικιάσει μέσω leasing ολόκληρο τον 8ο όροφο και τον έχει διακοσμήσει με αγάλματα γυναικείων θεοτήτων που εκείνη ονόμασε “θεές της επιχείρησης”.

Εχει άλλο ένα γραφείο στο Μανχάταν και εξυπηρετεί περίπου 500 ομίλους που έχουν γύρω στα 10 εκατ. δολ. κεφάλαια προς επένδυση. Το 2013 αυτό το ποσό ήρθε να προστεθεί στα 3,5 δισ., ανεβάζοντας την εταιρεία  Wetherby στο Νο1 της λίστας ανεξάρτητων επιχειρήσεων επενδυτικών συμβούλων του  Bloomberg, με βάση τα assets που διαχειρίζονται.

Η Wetherby, που πήρε το μεταπτυχιακό της από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια δεν αποκαλύπτει τίποτα για τις αποδόσεις των επενδύσεων. Οπως λέει, η εταιρεία προσαρμόζει τις επενδύσεις στους πελάτες της κι έτσι δεν υπάρχουν μέσοι όροι.

Πηγή: Bloomberg

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα