Λίνα Έλληνα: Το βιβλίο της στο Columbia της Νέας Υόρκης

Το «Τhe Venetian» της Λίνας Έλληνα θα διδάσκεται σε μάθημα στο Ελληνικό Πρόγραμμα Σπουδών στο Columbia της Νέας Υόρκης. 

Το ιστορικό μυθιστόρημα της επιχειρηματία, διευθύντριας του Θεματικού Πάρκου Ολέαστρο Λίνας Έλληνα, μεταφράστηκε ήδη, στα ιταλικά και παρουσιάστηκε στο Δημαρχείο του Rovigo τον Μάρτη, με παράλληλη έκθεση για την Κύπρο κι αναφορά στο Κυπριακό. Έγινε αντίστοιχα μια εκδήλωση στους χαρουπόμυλους Λανίτη στη Λεμεσό, τον Απρίλη, με χρηματοδότηση της Regione Veneto που στόχευε κυρίως τους ιταλόφωνους της Κύπρου.

Η κ. Έλληνα έχει επίσης, προσκληθεί τον Οκτώβριο, να παρουσιάσει το βιβλίο σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις βιβλίου της Ιταλίας, La Fiera delle Parole, στην Πάδοβα. Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί ακόμα διάφορες παρουσιάσεις σε μικρότερες κοινότητες στην Ιταλία στις οποίες η κ. Έλληνα θα συμμετέχει μέσω Skype.
Να σημειωθεί ότι το «The Venetian» έχει ενταχθεί στο short list για το Ευρωπαϊκό Βραβείο 2012.

Το θέμα του αγγίζει την Ιταλία, ως τη δεύτερη πατρίδα της πρωταγωνίστριας. Έχει πάρει διθυραμβικές κριτικές τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό. Η παρουσίασή του στην Κύπρο έγινε σε συνεργασία με την Ιταλική πρεσβεία και ο αντιδήμαρχος του Rovigo Guglielmo Brusco εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για το βιβλίο.

Η Λίνα Έλληνα παράγει το βιολογικό ελαιόλαδο Ολέαστρο, που παράγεται σε ιδιόκτητους ελαιώνες, με πλήρη έλεγχο στην καλλιέργεια. Εξάγεται στο ιδιόκτητο ελαιοτριβείο με πιστοποιήσεις ISO22000 (ασφάλειας τροφίμων), ISO 9001 (ποιότητας), ISO14000 (περιβαλλοντική διαχείριση), με κρύα έκθλιψη στις μυλόπετρες, κάτι που διατηρεί στο ελαιόλαδο τις πολυφαινόλες, οι οποίες προσφέρουν μακροζωία στο προϊόν, διασφαλίζουν ότι τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (γεύση, άρωμα, χρώμα) παραμένουν αναλλοίωτα και χαρίζουν στο ελαιόλαδο τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Το ελαιόλαδο αποθηκεύεται κατ’ ευθείαν στις δικές αποθήκες της εταιρείας, σε δεξαμενές από ανοξείδωτο ατσάλι για να παραμένουν αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά του ελαιολάδου, χωρίς να χρειάζεται μετακίνηση που ταλαιπωρεί το ελαιόλαδο. Είναι υπό τον έλεγχο της εταιρείας μας σε όλα τα στάδια (καλλιέργεια, έκθλιψη, αποθήκευση, εμφιάλωση). 

Από την πρώτη χρονιά παραγωγής του, το ελαιόλαδο αποτέλεσε το πρώτο κυπριακό βιολογικό ελαιόλαδο στην κυπριακή αγορά με εξαγωγική δραστηριότητα, ενώ κυκλοφορεί επίσης, σε μεγάλη ποικιλία συσκευασιών δώρου. Ακόμα, χρησιμοποιείται από τον ΚΟΤ, τουριστικούς πράκτορες και άλλους, ως αντιπροσωπευτικό δώρο της αυθεντικής Κύπρου.

Σύντομα, η κ. Έλληνα ολοκληρώνει το δεύτερο της βιβλίο. 

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα