Κάθοδος του Επιτρόπου Εμπορίου στην Κύπρο

Στην Κύπρο θα βρεθεί ο Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Karel De Gucht για να μιλήσει σε εκδήλωση στις 4 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία.

Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Εμπορίου του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ο Karel De Gucht θα είναι ο κύριος ομιλητής σε εκδήλωση που θα διοργανωθεί την Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου, από τις 11:00 μέχρι τις 12:30, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι, επίσης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, καθώς και ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Μάνθος Μαυρομμάτης.

Όπως αναφέρεται, ο Επίτροπος Εμπορίου αναμένεται να προβεί σε μια σφαιρική ανάλυση της εμπορικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι οι διαπραγματεύσεις που διεξάγει η ΕΕ για σύναψη Συμφωνιών Ελεύθερου Εμπορίου, οι πολυμερείς διαπραγματεύσεις του Γύρου της Ντόχα (DDA) και οι πλειομερείς διαπραγματεύσεις για το εμπόριο υπηρεσιών (TiSA).

Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα ωφελήματα που προκύπτουν για αυτές. Μετά το πέρας των ομιλιών θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από το κοινό. Οι ομιλίες θα είναι στην αγγλική γλώσσα.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εμπορίου, η όλη εκδήλωση παρουσιάζει ενδιαφέρον για τις επιχειρήσεις, τις επιχειρηματικές οργανώσεις, καθώς και τους μη-κυβερνητικούς οργανισμούς και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Στόχος, σημειώνεται, θα είναι, αφενός, η ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις και πώς αυτές μπορούν να επηρεάσουν τις κυπριακές επιχειρήσεις και, αφετέρου, η αύξηση του ενδιαφέροντος για τα θέματα αυτά και η εντονότερη εμπλοκή του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα