Πέθανε ο συνιδρυτής της Aldi

Ο Karl Albrecht, συνιδρυτής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Aldi και πλουσιότερος άνθρωπος της Γερμανίας, πέθανε σε ηλικία 94 χρονών.  Ο Karl και ο αδελφός του Theo δημιούργησαν την Aldi - η οποία έχει σχεδόν 10.000 καταστήματα σε όλη την Ευρώπη και απειλεί την κυριαρχία της Tesco στο Ηνωμένο Βασίλειο - το 1946. 

O Karl, ο οποίος ήταν ο 35ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία που υπολογίζεται σε $21 δισ. (£ 12,3 δις), πέθανε την Τετάρτη 23 Ιουλίου, αλλά η εταιρεία καθυστέρησε την ανακοίνωση του θανάτου του. 

Ο Theo, ο οποίος διέθετε περιουσία αξίας περίπου $ 19 δις (£ 11.1δις), πέθανε το 2010.  Τα δύο αδέλφια διέσπασαν την εταιρεία Aldi σε δύο ξεχωριστές εταιρείες -Aldi Nord (Βόρεια) και Aldi Süd (Νότια) - μετά από ένα καβγά που είχαν για το αν θα πωλούν τα τσιγάρα  στα καταστήματά τους τη δεκαετία του ’60.

Τα δύο αδέλφια προστάτευαν την ιδιωτική τους ζωή και όταν το περιοδικό Forbes τους χαρακτήρισε το 1992 ως δύο από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, χρησιμοποίησε φιγούρες τους επειδή δεν υπήρχαν  φωτογραφίες τους.  Ο κλειστός χαρακτήρας τους ενισχύθηκε όταν ο Theo απήχθη και κρατήθηκε για λύτρα για 17 ημέρες το 1971.

Ο εκπρόσωπος της Aldi Kirsten Gess είπε σε δήλωσή του: « ο Karl Albrecht δημιούργησε μια εταιρική κουλτούρα του αμοιβαίου σεβασμού, εμπιστευόταν τους υπαλλήλους του και τα ταλέντα τους, και τους έδωσε την ευκαιρία να τα χρησιμοποιούν. Τα συλλυπητήρια μας  στην οικογένειά του». 

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα