Akbar Al Baker: Απογειώνει την Qatar Airways

Ο πενηνταδυάχρονος Akbar Al Baker ανέλαβε τα ηνία της Qatar Airways το 1997 και έκτοτε η εταιρεία «πετάει»! Χαρακτηρίζεται ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αερογραμμή παγκοσμίως και η επιτυχία αυτή καταλογίζεται αποκλειστικά στον ίδιο.
Ο Al-Baker ηγήθηκε και της ανάπτυξης του Hamad International Airport, του διεθνούς αεροδρομίου του Κατάρ που ξεκίνησε από το 2009, ολοκληρώθηκε πριν από λίγους μήνες και κόστισε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. Εξαιρετικά δραστήριος, με σπουδές γύρω από την οικονομία και το εμπόριο, άδεια πιλότου, 25 χρόνια πετυχημένης επιχειρηματικής δράσης στην Ντόχα και υψηλές φιλοδοξίες για την χώρα του.

Η επένδυση του Κατάρ λοιπόν απέναντι από το Hilton μπορεί να έμεινε στα  χαρτιά, όμως από τον Απρίλη ο επιχειρηματικός κόσμος της Κύπρου και του Κατάρ ήρθαν ένα «βήμα» ή μια πτήση πιο κοντά. Ο Chief Executive Officer της Qatar Airways, αυτού εξοχότατης Akbar Al Baker μας μίλησε για την απογείωση της εταιρείας τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα η Qatar Airways φιγουράρει ανάμεσα στις κορυφαίες αερογραμμές του κόσμου. Διαθέτει εντυπωσιακό διεθνές δίκτυο, με περισσότερες από 130 συνδέσεις σε όλο τον κόσμο, καθώς και πολυβραβευμένες υπηρεσίες. Πετάει σε περίπου 1.000 αεροδρόμια σε περισσότερες 150 χώρες, με 14.000 καθημερινές αναχωρήσεις. Από τον Απρίλιο η Qatar Airways πετάει και στην Κύπρο.

Όπως δήλωσε, η Qatar Airways ήθελε από καιρό να λανσάρει δρομολόγιο μεταξύ της Κύπρου και του Κατάρ. «Προσπαθούμε συνεχώς να προσφέρουμε στους επιβάτες μας ένα δυνατό διεθνές δίκτυο προορισμών για επαγγελματικούς σκοπούς ή για διακοπές και η πόλη της Λάρνακας είναι μία πολύ ευχάριστη προσθήκη στον εκτεταμένο χάρτη δρομολογίων μας. Επίσης, βλέπουμε αυτό το δρομολόγιο ως διευκόλυνση επιχειρηματικών και οικονομικών συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κύπρος είναι η κοντινότερη ευρωπαϊκή χώρα στο Κατάρ και άρα μία εξαιρετική επιλογή για σύντομες αποδράσεις. Επίσης, υπάρχει ασφάλεια και σχεδόν όλοι μιλάνε αγγλικά, κάτι που κάνει τη διαμονή ευχάριστη και άνετη. «Το νέο αυτό δρομολόγιο ανοίγει νέους ορίζοντες για δημιουργία σχέσεων με αμοιβαία οφέλη μεταξύ των δύο χωρών, παρέχοντας μιας απευθείας σύνδεση που μπορεί να διευκολύνει επιχειρηματικές και οικονομικές σχέσεις. Για τους Καταρινούς, υπάρχουν πολλές επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο, ειδικά στον τομέα των ακινήτων. Αναγνωρίζουμε αυτή την προοπτική και προσβλέπουμε στην ενίσχυση τέτοιων ευκαιριών μέσω του δρομολογίου», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην έναρξη λειτουργίας του Διεθνούς Αεροδρομίου Hamad (HIA) στις 27 Μαΐου τόνισε ότι οι ταξιδιώτες που διέρχονται από το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το νέο συγκρότημα επιβατικών τερματικών 600,000τμ, με καμαρωτές κολώνες, πλούσιο φυσικό φως και έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν κατά παραγγελία για το αεροδρόμιο. Το αεροδρόμιο προσφέρει μία μεγάλη σειρά υπηρεσιών όπως δωρεάν Wi-Fi, παιδικές χαρές, ήσυχους χώρους χαλάρωσης και περισσότερα από 70 καταστήματα που προσφέρουν μια πρωτοφανή ποικιλία από brands γνωστών σχεδιαστών, high street fashion, ηλεκτρονικά είδη, εκλεκτά τρόφιμα και πολλά άλλα. Το τμήμα αφορολόγητων ειδών στο HIA περιλαμβάνει επίσης περισσότερες από 30 καφετέριες και πολυτελή εστιατόρια διεθνούς και τοπικής κουζίνας. Το υπερσύχρονο κομβικό αεροδρόμιο διαθέτει 138 θυρίδες ελέγχου εισιτηρίων, 14 θυρίδων ελέγχου με καθίσματα για τους επιβάτες Πρώτης Θέσης της Qatar Airways και 16 θυρίδων για τους επιβάτες Business Class της Qatar Airways. Επιπλέον, το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad θα λειτουργεί 41 πύλες, οι οποίες μελλοντικά θα αυξηθούν σε 65. Θα μπορεί επίσης να φιλοξενεί τα μεγαλύτερα αεροσκάφη του κόσμου, όπως το πολυαναμενόμενο Qatar Airways Airbus A380 που θα ξεκινήσει πτήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία σύντομα.  

«Σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον, το να είσαι ο καλύτερος σημαίνει ότι δεν μπορείς ποτέ να επαναπαύεσαι. Αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα, εκμεταλλευόμενοι τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα μας και στην τεχνολογία», πρόσθεσε.

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα