Διογένους: Όπως το 2013 οι πωλήσεις αυτοκινήτων

«Στα ίδια με τα περσινά επίπεδα αναμένεται να κινηθούν τα αντίστοιχα επίπεδα πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων το 2014. Υπολογίζουμε ότι θα κινηθούν κάπου στις 7 με 7,5 χιλιάδες αυτοκίνητα, όπως δηλαδή το 2013» τονίζει στο IN Business News o πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγής Μηχανοκίνητων Οχημάτων (ΣΕΜΟ), Αλέξανδρος Διογένους.

Παράλληλα, ο CEO της Unicars Cyprus, αναφέρει πως βασικότερο πρόβλημα της αγοράς είναι η έλλειψη χρηματοδότησης από πλευράς τραπεζών, οι οποίες λόγω των δυσμενών συνθηκών των οποίων διέρχονται δεν χορηγούν δάνεια σε δυνητικούς αγοραστές αυτοκινήτων.

«Πρέπει πάντως να τονίσω ότι πέραν των καταστάσεων στις τράπεζες και ευρύτερα στην αγορά και η διάθεση του κόσμου είναι υποτονική αναφορικά με τις προθέσεις του για αγορά οχήματος. Άλλωστε εάν έδιναν οι τράπεζες δάνεια δεν θεωρώ ότι θα γίνονταν περισσότερες από 500 με 700 επιπλέον πωλήσεις αυτοκινήτων το 2014» αναφέρει ο κ. Διογένους.

Την ίδια ώρα ο Αλέξανδρος Διογένους αναφέρει πως στην αγορά δεν θα πρέπει να αποκλείονται νέες κινήσεις συγχωνεύσεων ή άλλων συνεργασιών σε επίπεδο εισαγωγέων καινούργιων οχημάτων, παρόλο που τονίζει πως ήδη ο χάρτης έχει αλλάξει δραστικά τα τελευταία χρόνια.

Αναφερόμενος στη Unicars o κ. Διογένους τόνισε πως δεν αναμένει κάποιο νέο μοντέλο από την αυτοκινητοβιομηχανία που είναι ικανό να αλλάξει τον ρου της κυπριακής αγοράς. «Η εταιρεία ακολουθεί τη βασική της φιλοσοφία που είναι εξελικτική και ως τέτοια βγάζει κάθε μοντέλο αναλόγως των αναγκών της αγοράς και της εξέλιξης τεχνολογίας που προκύπτει» σημείωσε καταληκτικά.

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα