Όχι άλλες φορολογίες

Κυρίαρχη θέση στην επικαιρότητα όπως θα ανέμενε κάποιος την τελευταία περίοδο  δεν είναι άλλα από τα μέτρα που η αποδεδειγμένα αποτυχημένη διακυβέρνηση Χριστόφια  είναι έτοιμη να εξαγγείλει ή να παρουσιάσει στη Τρόικα.

Ανάμεσα στα μέτρα αυτά είναι και η αύξηση του φόρου στα αλκοολούχα ποτά όπου πολύ φυσιολογικά η θα οδηγήσει σε αλυσιδωτές αυξήσεις στις τιμές στους χώρους αναψυχής, εστίασης αλλά και στη ξενοδοχειακή βιομηχανία. Αν οι  αυξήσεις απορροφηθούν για άλλη μια φορά από τους επιχειρηματίες αυτό  θα είναι εξίσου καταστροφικό και θα θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την  βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αυτών.

Έχουμε στη συνέχεια  τη προτεινόμενη αύξηση κατά δυο μονάδες του Φ.Π.Α. στην εστίαση. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω ότι τη προηγούμενη μείωση του Φ.Π.Α  που είχαμε στην εστίαση την είχαμε δικαίως χαρακτηρίσει σαν Θειο δώρο. Δικαίως όμως και σήμερα θα χαρακτηρίσουμε μια πιθανή αύξηση σαν κατάρα.
Αυτό που θα επιτευχθεί σε μια ενδεχόμενη αύξηση δεν  θα διαφέρει από αυτά που έχουν συμβεί σε άλλες χώρες. Περαιτέρω συρρίκνωση του κύκλου εργασιών και ακόμα μεγαλύτερη απώλεια θέσεων εργασίας.

Μια αποτυχημένη συνταγή που επιβεβαιώνεται πλήρως και από τα τελευταία στοιχεία από την Ελλάδα όπου παρουσιάζει μείωση 40% ο κύκλος εργασιών σε χώρους εστίασης οργανωμένων αλυσίδων μετά την αύξηση του Φ.Π.Α .[ από 3 δις  σε 1.8.δις ] Χώροι οι οποίοι ενδεχόμενα να προσφέρουν και προσιτά γεύματα χαμηλού κόστους . Επιπλέον έχουν απολεσθεί 30.000 θέσεις εργασίας. Συμφώνα με την οργάνωση των χώρων αυτών [ ΣΕΠΟΑ], αρμόδια στελέχη και από τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση αλλά και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δημοσίως αναγνωρίσει ότι η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση ήταν λάθος.

Γνωρίζοντας τα στοιχεία αυτά  θεωρώ μια τέτοια ενέργεια της κυβέρνησης ολέθριο λάθος και το μόνο που θα επιτευχτεί είναι να  βυθιστεί η βιομηχανία  σε περαιτέρω ύφεση.

Όλα αυτά σε μια περίοδο που οι υποχρεώσεις  των κέντρων αναψυχής για συμμόρφωση σε διάφορες νέες νομοθεσίες αυξάνονται και τα λειτουργικά έξοδα πνίγουν στη κυριολεξία τις επιχειρήσεις

Έχουμε καθήκον όλοι ανεξαίρετα που κινούμαστε στη βιομηχανία των κέντρων αναψυχής αλλά και της ξενοδοχειακής βιομηχανίας  να αντισταθούμε με κάθε τρόποεκφράζοντας με το πιο τρανό τρόπο την κάθετη διαφωνία μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Παρόμοια στάση θα πρέπει να κρατήσει και η εργατική πλευρά. Επιπλέον αυξήσεις σε λειτουργικά έξοδα αλλά και των αλκοολούχων ποτών καθώς και αύξηση του Φ.Π.Α στην εστίαση σημαίνει επιπλέον συρρίκνωση των επιχειρήσεων, της διάρκειας απασχόλησης και αναπόφευκτα σε επιπλέον απώλεια και άλλων θέσεων εργασίας.

Διατρανώνουμε λοιπόν με το πιο έντονο τρόπο ΟΧΙ  ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ. ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ.

 

Δειτε Επισης

Ανθρώπινο δικαίωμα η ασφάλεια και υγεία στην εργασία
Το μούδιασμα στην αγορά ακινήτων, η προοπτική και οι προκλήσεις
Εναλλακτικές επενδύσεις και διασπορά χαρτοφυλακίου
H τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει ριζικά το μέλλον του λιανικού εμπορίου
Μετατροπή των προκλήσεων σε ευκαιρίες στην εποχή των αποσυνδεδεμένων πληρωμών
Το Metaverse και το ψηφιακό μάρκετινγκ
Η σημασία της εφαρμογής της εταιρικής διακυβέρνησης και κοινωνικής ευθύνης σε μία εταιρεία
Η χρηματοοικονομική επιμόρφωση ασφαλής δρόμος για οικονομική ευημερία
Η πορεία προς την ενεργειακή αναβάθμιση του κυπριακού real estate
Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις και η συνεισφορά τους στον στόχο για βιώσιμη ανάπτυξη