Organic Dog Chef Trading: Κι ο σκύλος θέλει τα βιολογικά του

Η ιδέα ξεκίνησε από την ανάγκη να δώσει κάτι περισσότερο από αυτό που είχε να προσφέρει η αγορά. Έχοντας σπουδάσει food and culinary arts και δουλεύοντας σε κουζίνες εστιατορίων, ήξερε πως το καλό φαγητό δεν εξαρτάται μόνο από τις ικανότητες του σεφ αλλά και από την αγνότητα των υλικών. Κι επειδή η καλή υγεία δεν αφορά μόνο στους ανθρώπους, αλλά και στα ζώα, ο Γρηγόρης Γεωργίου, ιδρυτής του Organic Dog Chef Trading, συνέλαβε την ιδέα, πειραματίστηκε κι έφτιαξε τα πρώτα βιολογικά μπισκότα για σκύλους και όχι μόνο.

«Η καλή υγεία οφείλεται κατά ένα μέρος στην καλή διατροφή και αυτό δεν ισχύει μόνο για τον άνθρωπο», τονίζει ο Γρηγόρης. Θέλοντας λοιπόν, να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των δύο του σκυλιών, συνέλαβε μια ιδέα. «Γιατί να μην προσφέρω και σε άλλα ζώα κάτι καλύτερο σε γεύση και ποιότητα;». Γρήγορα η σκέψη έγινε πράξη: «Άρχισα να πειραματίζομαι στην κουζίνα του σπιτιού μου. Αφιέρωσα πολύ χρόνο ψάχνοντας για εκείνα τα υλικά στη φύση, που ονομάζουμε υπερτροφές. Είχα στον νου μου ότι το τελικό αποτέλεσμα έπρεπε να είναι νόστιμο και υγιεινό. Τα δύο μου σκυλιά έγιναν οι δοκιμαστές μου. Άλλαζα υλικά και δοσολογίες, πειραματίστηκα, μέχρι που έφτιαξα το πρώτο μπισκότο, που είχε, κατά την άποψή μου, την ιδανική γεύση. Τα υλικά που χρησιμοποίησα ήταν ασφαλή και για ανθρώπινη κατανάλωση. Ένιωσα ότι τα μπισκότα που έφτιαξα ήταν μια σοβαρή επιλογή, που έλειπε από τη διατροφή των ζώων. Έτσι άρχισα να βγάζω στην αγορά τα πρώτα βιολογικά μπισκότα για σκύλους».

Το βήμα αυτό του Γρηγόρη έφερε κι ένα μικρό μαγαζί στη Λάρνακα, με όραμα πάντοτε τη διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων βιολογικής διατροφής για σκύλους.

Σήμερα, η Organic Dog Chef διαθέτει καταστήματα σε Λάρνακα και Λεμεσό, ενώ εξυπηρετεί με παραδόσεις παγκύπρια μία μεγάλη μερίδα πελατών.                                                                       

Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με εταιρείες στο εξωτερικό για την εισαγωγή βιολογικών ομοφαγικών τροφών, που είναι ό,τι πιο κοντινό στη φύση των σκύλων. Στα καταστήματα διατίθενται, επίσης, βιολογικά προϊόντα περιποίησης για το δέρμα και το τρίχωμά τους. Η εταιρεία είναι διανομέας στην Κύπρο των εταιρειών Woof-Woof, Always Your Friends, Petsbest, Botanica, Barffood, Irish Bioactive, Remedy Health, Lanco Toys, Argos, Biosa και Animal Biosa. Σήμερα η εταιρεία έχει και δυνατή ψηφιακή παρουσία, καθώς κατά τη διάρκεια των lockdowns δούλευε περισσότερο διαδικτυακά για τη διάθεση των προϊόντων της μέσα από το δικό της online shop.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να συνεχίσουμε να είμαστε πρωτότυποι και καινοτόμοι, καθώς αναπτύσσεται η αγορά των βιολογικών προϊόντων διατροφής και περιποίησης κατοικιδίων. Μεγαλύτερος ανταγωνιστής είναι ο εαυτός μας, τον οποίο προσπαθούμε συνεχώς να ξεπερνούμε», επισημαίνει ο ίδιος και προσθέτει: «Για μένα η Organice Dog Chef, δεν είναι μία απλή επιχείρηση, είναι μεράκι και αγάπη. Θα ήθελα, όμως, να έβλεπα και από την πολιτεία περισσότερα μέσα προβολής και ανάπτυξης καινοτόμων επιχειρήσεων με δραστηριότητα στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Εμείς, πάντως, θα συνεχίσουμε με στόχο, όταν σκέφτεται κανείς υγιεινή διατροφή για τα ζώα του, να έρχεται στο μυαλό του η Organic Dog Chef. Θέλουμε τα προϊόντα μας να φτάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε άλλες χώρες».

 

Συνεργάτες / Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

 

 

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022