Μεγάλη επιτυχία για το συνέδριο μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2021 το συνέδριο «Αναπτύσσοντας τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις για τις επαρχίες Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου» που στόχο είχε να παρέχει την δυνατότητα στους  συμμετέχοντες να μοιραστούν εμπειρίες και να αναπτύξουν εποικοδομητικό διάλογο για θέματα που αποτελούν την καθημερινή εταιρική τους πρακτική, καθώς επίσης και τις προκλήσεις και τις φιλοδοξίες τους.

Το συνέδριο διοργάνωσε η ΙΜΗ στο Adams Beach Hotel στην Αγία Νάπα, με συνεργάτες τους Ελληνική Τράπεζα, Epic και Πανεπιστήμιο Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus) οι οποίοι αναγνώρισαν τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους να ανανεώνουν σε συνεχή βάση τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής τους.

Mastering βιώσιμης ανάπτυξης

Ο Geoffrey Serrurier, CEO της Nabucco Pet Products προέβη σε πρακτικές εισηγήσεις και προτάσεις για το πώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να καταστούν κερδοφόρες μέσα από την Έρευνα και Ανάπτυξη, παρέχοντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες ή ακόμη και μέσω της χρήσης καινοτομιών στην διεκπεραίωση εργασιών.

Όπως είναι γνωστό, σε οποιοδήποτε είδος επιχείρησης (οικογενειακή επιχείρηση ή οποιοδήποτε άλλο είδος), το πιο δύσκολο ζήτημα είναι η καθιέρωση και ενίσχυση της λογοδοσίας. Βοηθά στη διαφοροποίηση της επιχείρησής σας, επειδή δίνει τον τρόπο να είστε αυθεντικοί και διαφανείς μεταξύ σας, σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας, σε ένα περιβάλλον που μπορεί να εκτεθεί σε σύνθετα διλήμματα επικοινωνίας. Ο Elie G. Wakil, Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού στους τομείς των Ανθρώπινων Σχέσεων, της Ηγεσίας και των Επικοινωνιών, ανέπτυξε μια δομή ευθύνης όπου η λογοδοσία ενσωματώνεται στο σύστημα, είναι η πιο ισορροπημένη λύση, ενώ ο Δημήτρης Λουκαΐδης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων αναφέρθηκε στη λογοδοσία ως ένα εργαλείο για καλύτερη επικοινωνία και διαχείριση των πόρων της επιχείρησης και σαν επακόλουθο, πιο ευτυχισμένους ανθρώπους και σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα για την επιχείρηση.

Πιστός σύμμαχος η τεχνολογία

Σήμερα οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί απαιτούν ολοένα και αυξανόμενες υπηρεσίες μέσω των Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων. Η ανάγκη για ταχύτητα και μεγάλο όγκο δεδομένων, η τήλε-εργασία, η συνδεσιμότητα και τα online εργαλεία παραγωγικότητας καταδεικνύουν τη σημαντικότητα τόσο των ενσύρματων όσο και των ασύρματων δικτύων. Παράλληλα, η αυξανόμενη χρήση των εν λόγω υπηρεσιών μεγαλώνει και τον κίνδυνο της υποκλοπής σημαντικών επιχειρησιακών δεδομένων και της παρακώλυσης της εύρυθμης επιχειρησιακής λειτουργίας. Ο Βασίλης Καλουδάς, Broadband and B2B Product Manager της Epic μίλησε για την σημασία του αυξημένου επιπέδου ασφάλειας στις υπηρεσίες που παρέχονται μέσω των Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων οι οποίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο και έρχονται να σταθούν στο πλευρό των ΜμΕ.

Μάρκετινγκ και Soft Skills

Τα «Soft Skills» αφορούν τις δεξιότητες και συμπεριφορές που σχετίζονται με τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τους συναδέλφους μας, με τους συνεργάτες μας αλλά και με τους πελάτες μας. Ο Γιώργος Ζερβίδης, Σύμβουλος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας αναφέρθηκε στον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζουν στον τομέα του μάρκετινγκ τα soft skills, σε τομείς όπως η επικοινωνία, η ευελιξία, η καινοτομία, η ομαδική εργασία, η πειστικότητα, το επιχειρηματικό πνεύμα, οι ικανότητες διαχείρισης αλλαγών, ανάληψης ρίσκου και άλλες σχετικές δεξιότητες οι οποίες μπορούν να καθορίσουν μια επιτυχημένη προσέγγιση μάρκετινγκ μιας εταιρείας ή ενός οργανισμού.

Εξασφάλιση χρηματοδότησης

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, Διευθυντής Κέντρου Επιχειρήσεων της Ελληνικής Τράπεζας μίλησε για τις διαδικασίες και προϋποθέσεις χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και για το ύψος χρηματοδότησης που μπορεί να προσφέρει μια τράπεζα, ενώ ο Δρ. Ανδρέας Ψάλτης, Project Manager και  Σύμβουλος επιχειρήσεων του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΤΑΛΩΣ αναφέρθηκε στο πώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να εξασφαλίσουν επιχειρηματικές χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Διαρθρωτικά Ταμεία ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και επικράτηση τους στην αγορά.

Ζητήματα διαδοχής

Η εμπειρία δείχνει ότι το θέμα της διαδοχής, η μεταβίβαση της διοίκησης και της ιδιοκτησίας μίας επιχείρησης, αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για πολλές επιχειρήσεις. Στην Ευρώπη, μόνο το 30% των οικογενειακών επιχειρήσεων επιβιώνει της μετάβασης σε δεύτερη γενιά, ενώ μόνο το 10% αυτών μπορεί να ξεπεράσει τη μετάβαση στην τρίτη γενιά. Ο Καθ. Πανίκος Πουτζιουρής, Πρύτανης του UCLan Cyprus, ανέλυσε τις σωστές πρακτικές διοίκησης οικογενειακών επιχειρήσεων, πως να προγραμματίσετε σωστά την διαδοχή στην επόμενη γενιά, πρακτικές εισηγήσεις για διαχείριση οικογενειακών κρίσεων, καθώς, επίσης, και για το πώς να δημιουργήσεις, να διατηρήσεις, να μεγαλώσεις και να μεταφέρεις στην επόμενη γενιά την περιουσία της οικογενειακής επιχείρησης.

Οργανωτής: ΙΜΗ

Partners: Epic, Ελληνική Τράπεζα, Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: REPORTER, περιοδικό ΙN Business, περιοδικό GOLD

 

 

  

  

 

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

 

 

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής