Δώσε αυτό το κάτι που θα απογειώσει την επιχείρηση σου!

Ζωτικής σημασίας μηχανή δημιουργίας καινοτομίας και θέσεων εργασίας αποτελούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), λαμβάνοντας υπόψη ότι 90% των επιχειρήσεων ανά τον κόσμο είναι ΜμΕ, με τεράστια συνεισφορά στην παγκόσμια οικονομία. Ωστόσο, η κρίση, που προκλήθηκε λόγω της πανδημίας, έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα δυσχερές περιβάλλον για τις  επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει επηρεάσει τις ΜμΕ σε βαθμό δυσανάλογο με το μέγεθος τους.

Οι ΜμΕ διαθέτουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που είτε αποτελούν πλεονεκτήματα για την αξιοποίηση των προκλήσεων, είτε  μειονεκτήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη τους. Μεταξύ άλλων τα κυριότερα πλεονεκτήματα των ΜμΕ είναι η ευελιξία και ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων, χαμηλότερο κόστος προσαρμογής, άμεση εποπτεία του προσωπικού, και της εξυπηρέτησης του κοινού με δυνατότητα εξυπηρέτησης ιδιαιτέρων αναγκών των πελατών, διευκόλυνση των μεγάλων επιχειρήσεων και εισαγωγή καινοτομιών λόγω της δημιουργικότητας που αναγκάζονται να επιδείξουν.

Μειονεκτήματα των ΜμΕ που λειτουργούν αρνητικά και απειλητικά πολλές φορές προς την ίδια την επιβίωση τους, είναι ο μεγάλος επιχειρηματικός κίνδυνος που δημιουργείται από την συγκέντρωση της εξουσίας στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη και από την έλλειψη κεφαλαίων καθώς και η πιστοληπτική τους αδυναμία για μακροχρόνιο δανεισμό. Η θέση των ΜμΕ δυσχεραίνεται περαιτέρω από τη μικρή παραγωγική ικανότητα τους, τις δυσκολίες στην υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων λόγω στενότητας κεφαλαίων όπως επίσης και από την ανυπαρξία οικονομιών κλίμακας που έχει ως αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνονται καλύτερες τιμές από τους προμηθευτές.

Έτσι, για την εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης επιβίωσής τους, οι ΜμΕ επιβάλλεται να ανανεώνουν σε συνεχή βάση τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής τους.

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που εμπεριέχει η συμπερίληψη σε αυτή την κατηγορία επιχειρήσεων, καθώς ενδεχομένως να συνιστά μια καθόλα μοναχική διαδικασία, αφού οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν μικρό αριθμό διευθυντικών στελεχών και έχουν να αντιμετωπίσουν μοναδικές προκλήσεις, η ΙΜΗ, η Ελληνική Τράπεζα, η Epic και το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus οργανώνουν συνέδριο για Μικρομεσαίες επιχειρήσεις της επαρχίας Λάρνακας και της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευχέρεια να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τα θέματα που τους απασχολούν ιδιαίτερα μετά από 2 χρόνια παρατεταμένης κρίσης λόγω της πανδημίας.

Θεματολόγιο

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κρατικών υπηρεσιών σε ό,τι αφορά τα σχέδια στήριξης των επιχειρήσεων και την καινοτομία, ενώ μεταξύ άλλων θα αναλυθούν θέματα:

  • Big is nice but small is beautiful: Η καινοτομία που αυξάνει την κερδοφορία των ΜμΕ
  • Ο ρόλος της Λογοδοσίας στις Επιχειρήσεις. Η καθιέρωση και ενίσχυση της λογοδοσίας βοηθά στη διαφοροποίηση των επιχειρήσεων
  • Τα ασφαλή Τηλεπικοινωνιακά Δίκτυα στο πλευρό των ΜμΕ. Η σημασία του αυξημένου επιπέδου ασφάλειας στις υπηρεσίες που παρέχονται μέσω των Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων παίζει σημαντικό ρόλο και έρχεται να σταθεί στο πλευρό των ΜμΕ.
  • H σημασία των Soft Skills στο μάρκετινγκ. Τα «Soft Skills» αφορούν τις δεξιότητες και συμπεριφορές που σχετίζονται με τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε
  • Διαχειριστείτε σωστά τα χρηματοοικονομικά και πώς να εξασφαλίσετε χρηματοδότηση
  • Ανάπτυξη και διαδοχή οικογενειακών επιχειρήσεων δια μέσου γενεών. Η μεταβίβαση της διοίκησης και της ιδιοκτησίας μίας επιχείρησης, αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για πολλές επιχειρήσεις.
  • Εξασφαλίστε χρηματοδότηση από εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια
  • Τι κάνει τους επιχειρηματίες της επαρχίας Λάρνακας και ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου να μην κοιμούνται τα βράδια; Προς αναζήτηση της ιδανικής φόρμουλας διαχείρισης της επιχείρησης

 

Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλα τα διευθυντικά στελέχη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της επαρχίας Λάρνακας και της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου.

Πληροφορίες

Tρίτη 9 Νοεμβρίου 2021, 15.00

Ξενοδοχείο Adams, Αγία Νάπα

Δωρεάν συμμετοχή, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ

 

Οργανωτής: ΙΜΗ

Partners: Epic, Ελληνική Τράπεζα, Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: REPORTER, περιοδικό ΙN Business, περιοδικό GOLD

 

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022