Nabucco Pet Products: Ένα νέο concept store για τα κατοικίδιά μας

Το κατάστημα Nabucco Pet Products άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό τον Οκτώβρη του 2021 με μια δυνατή, αλλά και πολυδιάστατη σκέψη: Είναι πλέον καιρός όλοι να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία του πλανήτη μας, του περιβάλλοντός μας, του μέλλοντος των παιδιών μας.

O ιδρυτής και CEO του brand, Geoffrey Serrurier, τόνισε σε συνέντευξή του στο InBusinessNews ότι αφού οι σκύλοι και οι γάτες μας δεν μπορούν να επιλέξουν μόνοι τους τα φαγητά και τα παιχνίδια τους, ο πρωταρχικός στόχος της δημιουργίας τη Nabucco Pet Products Limited ήταν η παροχή επιλεγμένων προϊόντων που θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, η προσφορά οργανικών τροφών, φυσικών και νόστιμων παιχνιδιών, καθώς και βιώσιμων προϊόντων.

 

Το organic συμφέρει σε όλους

Οι λόγοι είναι πολύπλευροι, ενώ και τα αποτελέσματα αυτής της επιλογής έχουν αλυσιδωτό χαρακτήρα και οφέλη.

«Εκτός από τις προσιτές οικονομικά τιμές φροντίζουμε παράλληλα και την υγεία των αγαπημένων μας κατοικίδιων, αφού οι οργανικές τροφές μειώνουν τα προβλήματα πέψης, καθώς η σύνθεση είναι κοντά στη φυσική τους διατροφή. Άλλα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν την απουσία αχρείαστων ουσιών που συχνά προκαλούν αλλεργίες. Ως εκ τούτου, το τρίχωμα των κατοικίδιων είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση», εξήγησε ο Geoffrey Serrurier.

Επίσης, όπως εξήγησε, δεδομένου ότι τα συστατικά των τροφών αυτών συμμορφώνονται με αυστηρούς κανονισμούς είναι πολύ πιο ασφαλή, αφού δεν καλλιεργούνται με  λιπάσματα ή αντιβιοτικά και επιδέχονται καλύτερη διαχείριση για την ευημερία των ζώων. Συνεπώς, είναι και συνολικά καλύτερα για το περιβάλλον, καθώς αφήνουν λιγότερα φυτοφάρμακα και χημικά κατάλοιπα στη γη.

Στην Nabucco επιπλέον, μπορεί κάποιος να βρει  προϊόντα της σειράς Project Blu, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα στην Ιταλία. Τα συγκεκριμένα κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα υλικά, όπως πλαστικά ή αλιευτικά δίχτυα που συλλέγονται στους ωκεανούς, τα οποία δυστυχώς είναι ανθρώπινα απορρίμματα, ανακυκλωμένα δερμάτινα υπολείμματα ή δέρμα μήλου.

Μεγάλη πρόκληση η παγκόσμια αύξηση τιμών

Όπως και σε κάθε τομέα, η κρίση COVID-19 άλλαξε την παραγωγή παγκοσμίως. Δεδομένου του κλεισίματος των εγκαταστάσεων της HoReCa για πολλούς μήνες σε ολόκληρο τον κόσμο, πολλοί παραγωγοί τροφίμων διαγράφηκαν από τον χάρτη και, παρά την επανεκκίνηση της οικονομίας, όλα τα βασικά προϊόντα και οι τιμές των θαλάσσιων μεταφορών έχουν αυξηθεί. «Όλα, από το κρέας έως τα δημητριακά, τον χάλυβα, τα καύσιμα και τη ναυτιλία, σημείωσαν τεράστια αύξηση των τιμών», υποδεικνύει ο κ. Serrurier.

Παρόλα αυτά η στενή συνεργασία και η καλή σχέση με τους εταίρους της εξασφαλίζει στην Nabucco παραγγελίες αγαθών με εμπορευματοκιβώτια, διασφαλίζοντας έτσι ότι υπάρχει πάντα αρκετό απόθεμα για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των πελατών.

 

Σχέδια για το μέλλον

Τα σχέδια της Nabucco όμως δεν σταματούν εδώ. Ο κ. Serrurier έχει θέσει τρεις μεγάλους στόχους για επίτευξη στο εγγύς μέλλον:

  •  Εισαγωγή γαλλικών βιολογικών καλλυντικών για κατοικίδια ζώα, κατασκευασμένα από την πρόπολη, μια ουσία που παράγεται από μέλισσες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ξηρών ποδιών και άλλων δερματικών προβλημάτων. Στόχος είναι η εισαγωγή των προϊόντων αυτών μέχρι τα Χριστούγεννα.
  • Όταν η βάση στη Λευκωσία προχωρήσει ικανοποιητικά, στόχος είναι να ανοιχτούν και άλλα καταστήματα σε όλο το νησί.
  • Με τη βοήθεια ομάδας φοιτητών του Πανεπιστημίου AgroSup της Γαλλίας, έχει ήδη αναπτυχτεί μια σειρά συνταγών BARF, οι οποίες η Nabucco θέλει να είναι  πλήρως οργανικές και να παρασκευάζονται στην Κύπρο! Θα ήταν ένας άριστος τρόπος προώθησης της εξαιρετικής κυπριακής γεωργίας. Η παροχή διατροφικής ποικιλίας για τα κατοικίδια μας, μαζί με ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι ένας μοναδικός συνδυασμός που μπορεί να επιφέρει πολύ καλά αποτελέσματα.

 

FACTS AND FIGURES

Έτος ίδρυσης: 19/03/2021

Ιδρυτής&CEO: Geoffrey Serrurier

Αριθμός προσωπικού: 3

 

Συνεργάτες/Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022