Καλλυντικά προϊόντα που σέβονται τη φύση από την A.X. CYPRUSFISIKA

Η A.X. CYPRUSFISIKA είναι μία οικογενειακή επιχείρηση με έδρα το χωριό Γούρρι, η οποία παράγει φυσικά-χειροποίητα καλλυντικά. Από το 2015, η οικολογική παραγωγική διαδικασία που ακολουθείται έχει ως πρώτιστο μέλημα τον σεβασμό στον καταναλωτή, καθώς κατά τη διάρκεια της παραγωγής προκύπτουν μηδενικά απόβλητα. Μελλοντικός στόχος της εταιρείας είναι η ενίσχυση των προϊόντων της, τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου.

Για τα προϊόντα της Α.Χ. CYPRUSFISIKA και τις προκλήσεις της εταιρείας, μίλησε στο InBusinessNews ο ιδρυτής της Αυγουστίνος Αυγουστίνου.

Ποιο είναι το προφίλ της εταιρείας σας και ποια προϊόντα παρέχετε;
Η εταιρεία μας A.X. CYPRUSFISIKA συστάθηκε επισήμως στις αρχές του 2015, την χρονιά, δηλαδή, που το εργαστήρι μας εξασφάλισε την απαραίτητη άδεια από τις φαρμακευτικές υπηρεσίες του κράτους. Προηγήθηκε πολύχρονη εμπειρία και επιμόρφωση στον τομέα αυτό. Πρόκειται για μία καθαρά οικογενειακή επιχείρηση που παράγει 100% φυσικά-χειροποίητα  καλλυντικά. Έδρα μας αποτελεί το γραφικό ορεινό χωριό Γούρρι. Δημιουργούμε, δηλαδή, φυσικά, κυριολεκτικά μέσα στη φύση. Το τρίπτυχο στο οποίο η A.X. CYPRUSFISIKA στηρίζει τις αξίες και τις δημιουργίες της είναι μηδενικά απόβλητα, περιβαλλοντικές ευαισθησίες που καταλήγουν σε καθαρά οικολογικά προϊόντα, σεβασμός στον καταναλωτή.

Αρχίσαμε με την παραγωγή στερεών σαπουνιών ελαιόλαδού (το μεγαλύτερο τους ποσοστό σε έλαια αποτελείται από κυπριακό παρθένο ελαιόλαδο), χρησιμοποιώντας ως επί το πλείστον κυπριακές πρώτες ύλες, όπως λάδι, κερί μέλισσας, βότανα (κυρίως δικής μας καλλιέργειας) και αιθέρια έλαια. Το σαπούνι φέρει την ειδική ονομασία «Φύσει κυπριακόν». Συνεχίσαμε με την παραγωγή υγρού σαπουνιού, φτιάξαμε μια μεγάλη γκάμα από άνυδρες κρέμες με κερί μέλισσας, λαδάκια για το σώμα, lip balms, άλατα για το μπάνιο και ποδόλουτρο, αποκλειστικά για το πρόσωπο και το σώμα. Τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο επεξεργασίας μιας νέας σειράς οργανικών προϊόντων με βάση τα βοτανικά αποστάγματα.

Πόσα άτομα εργοδοτείτε;
Η A.X. CYPRUSFISIKA, όπως αναφέραμε πιο πάνω, είναι μια μικρής κλίμακας οικογενειακή επιχείρηση. Δίνουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό προκειμένου να καινοτομούμε και, κυρίως, να διαφυλάσσουμε την άριστη ποιότητα στα προϊόντα μας. Στην επιχείρηση εργοδοτείται ένα άτομο της οικογένειας, ενώ ο ρόλος των υπόλοιπων εργαζομένων είναι βοηθητικός, αλλά όχι αμελητέος. 

Ποιες είναι οι αξίες και τα ιδανικά της εταιρείας σας;
Επιμένουμε ΜΟΝΟ ΦΥΣΙΚΑ. Αγαπάμε και σεβόμαστε το περιβάλλον και τη φύση του τόπου μας. Η κυπριακή φύση, όχι μόνο εμπνέει, αλλά προσφέρει ταυτόχρονα. Δίνει ιδέες ,προτάσεις, γνώση. Αν την αφουγκραστείς, έχεις σίγουρα ποιοτικό αποτέλεσμα. Αυτό μεταφράζεται σε σεβασμό της δουλειάς μας και κυρίως σεβασμό στον καταναλωτή. Στόχος είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε στη γνώση και στην καινοτομία, έχοντας ως σύμμαχό μας τη φύση. Απώτερος στόχος μας είναι η σωστή προβολή των κυπριακών φυσικών προϊόντων, που, δύσκολα, αλλά σταθερά, μέρα με τη μέρα, αποδεικνύουν τη μοναδική τους αξία.

Σε ποιο target audience απευθύνεστε;
Μέρα με τη μέρα η στροφή προς τα φυσικά/χειροποίητα προϊόντα και ειδικότερα προς τα καλλυντικά, διευρύνεται. Από την πλευρά μας, σεβόμαστε τις επιλογές όλων. Αυτοί που επιλέγουν, για τους δικούς τους λόγους, χειροποίητα και απαλλαγμένα από κάθε συνθετικό, επιβαρυντικό και επιβλαβή παράγοντα  προϊόντα, είναι αυτοί που μας αναζητούν. Είναι άτομα κάθε ηλικίας που εκτιμούν και χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας. Τα προϊόντα της A.X. CYPRUSFISIKA βρίσκονται και σε επιλεγμένα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή καταστήματα με ποιοτικά κυπριακά χειροποίητα προϊόντα.

Υπάρχει ανταπόκριση από τους Κύπριους καταναλωτές προς τα φυσικά προϊόντα;
Πιστεύω πως τα φυσικά προϊόντα αποκτούν αργά, αλλά σταθερά, μια αξιόλογη θέση στις καταναλωτικές συνήθειες των Κυπρίων. Η πράσινη στροφή σε παγκόσμιο επίπεδο δε θα μπορούσε να αφήσει εκτός τους Κυπρίους. Σήμερα, υπάρχει γνώση, πληροφόρηση, υπάρχουν όμως και επιλογές. Από την άλλη, πληθαίνουν για πολλούς συμπολίτες μας οι λόγοι που μετατρέπουν  την επιλογή των φυσικών καλλυντικών σε μονόδρομο. Αιτίες αποτελούν οι αλλεργίες, οι δερματοπάθειες, τα εκζέματα ή άλλα πιο σοβαρά περιστατικά. Μεγεθύνεται, παράλληλα, και η κατηγορία των Κυπρίων που η επιλογή αυτή γίνεται κομμάτι του τρόπου ζωής τους.

Ποιες είναι σήμερα οι προκλήσεις του τομέα και της επιχείρησής σας;  
Η μεγαλύτερη πρόκληση που βρίσκεται σήμερα μπροστά μας είναι η διαφύλαξη της άριστης ποιότητας των προϊόντων μας, σε σχέση πάντα με την αύξηση της ζήτησης και, συνεπώς, της παραγωγής. Η ιδέα της καλύτερης προβολής των προϊόντων μας εντός και εκτός Κύπρου αποτελεί μεγάλη πρόκληση, αλλά και τον αμέσως επόμενο στόχο. Οι σχεδιασμοί βρίσκονται στο τελικό στάδιο και ελπίζουμε πως με το τέλος της πανδημίας θα δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας σας;
Μεγαλώνουμε σταθερά. Καινοτομούμε σταθερά. Δεν αποκλίνουμε από τις αρχικές μας αξίες.

 

Συνεργάτες/Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022