SignalGeneriX: Η κυπριακή εταιρεία τεχνολογίας με εξαγωγές σε 28 χώρες

Από το 2005 η SignalGeneriX αναπτύσσει καινοτόμες ηλεκτρονικές λύσεις για την διεθνή αγορά. Με 19 άτομα στο δυναμικό της, η εταιρεία εξάγει τις τεχνολογίες της σε 28 χώρες.

Ο ιδρυτής και CEO της SignalGeneriX, Δρ Τάσος Κουνούδης, σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, αναφέρει μεταξύ άλλων τις προκλήσεις, τους στόχους καθώς και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας.

«Βασιζόμαστε στις δικές μας καινοτόμες τεχνολογίες, στις ευρεσιτεχνίες και στην ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών μας, τα οποία είναι η βάση της ανταγωνιστικότητάς μας στην διεθνή αγορά»

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρεία σας και τις υπηρεσίες που παρέχετε.
H SignalGeneriX ιδρύθηκε το 2005 με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων ηλεκτρονικών λύσεων για την διεθνή αγορά. Είναι πιστοποιημένη με ISO 9001 και ISO 27001, εδρεύει στην Λεμεσό και σήμερα εξάγει τις τεχνολογίες της σε 28 χώρες.

H εταιρεία εφαρμόζει την προηγμένη γνώση της σε αναδυόμενες ψηφιακές τεχνολογίες για την δημιουργία ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων Hardware και Software τα οποία σχεδιάζονται και αναπτύσσονται αποκλειστικά για τους πελάτες της. Η φιλοσοφία και η στρατηγική ανάπτυξής μας, επικεντρώνεται στην εκπόνηση υψηλού επιπέδου βιομηχανικής έρευνας σε συγκεκριμένους τομείς ψηφιακών/ηλεκτρονικών συστημάτων και στην δημιουργία καινοτόμων τεχνολογιών τις οποίες ενσωματώνουμε σε εμπορικά ηλεκτρονικά προϊόντα για βιομηχανίες, όπως οι τηλεπικοινωνίες, η υγεία, η ασφάλεια και η άμυνα.

Πόσα άτομα εργοδοτείτε;
Εργοδοτούμε σήμερα 19 επιστήμονες. Το προσωπικό μας αποτελείται κυρίως από ηλεκτρολόγους μηχανικούς με εξειδίκευση στα ηλεκτρονικά, επτά εκ’ των οποίων κατέχουν διδακτορικό στον συγκεκριμένο τομέα.

Σε ποιους απευθύνεστε; Ποιοι είναι οι πελάτες σας;
Σαν εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, αναπτύσσουμε καινοτόμες τεχνολογίες για να λύσουμε προβλήματα σε διάφορες βιομηχανίες. Ακόμη, κατοχυρώνουμε τα πνευματικά δικαιώματά τους με διπλώματα ευρεσιτεχνίας, σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε και πιστοποιούμε τα ηλεκτρονικά προϊόντα με τις απαραίτητες βιομηχανικές πιστοποιήσεις και βοηθάμε τους πελάτες μας να δημιουργήσουμε πετυχημένα εμπορικά ηλεκτρονικά προϊόντα. Απευθυνόμαστε τόσο σε διεθνείς εταιρείες τεχνολογικούς κολοσσούς όσο και σε μικρομεσαίες εταιρείες που θέλουν να αναπτύξουν καινούργια  ηλεκτρονικά προϊόντα.

Ποιες είναι σήμερα οι προκλήσεις για τον τομέα σας και την επιχείρησή σας και πώς τις αντιμετωπίζετε;
Η Κυπριακή οικονομία βασίζεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και είμαστε τυχεροί που υπάρχουν εξαιρετικές εταιρείες οι οποίες εξάγουν τα προϊόντα τους σε όλο τον κόσμο. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε με την κρίση και την πανδημία είναι τεράστιες αλλά έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να αναπτυσσόμαστε, εάν πιστέψουμε στις δυνατότητες μας, αν επενδύσουμε στην καινοτομία και δοκιμάσουμε τις δυνατότητες μας στην διεθνή αγορά.

Το 2020 ήταν μία χρονιά σταθμός για την εταιρεία μας γιατί συμπληρώσαμε 15 χρόνια διαρκούς ανάπτυξης και καινοτομίας. Παρά την κρίση, τους τελευταίους 18 μήνες έχουμε επιτύχει την συμμετοχή της εταιρείας σαν παροχέας υψηλής τεχνολογίας σε έξι διεθνή έργα για ανάπτυξη νέας γενιάς Ευρωπαϊκών αμυντικών τεχνολογιών. Ήταν μια σημαντική επιτυχία αφού για πρώτη φορά κυπριακή εταιρεία θα συμμετέχει σε συμπαραγωγή Ευρωπαϊκών αμυντικών συστημάτων. Το 2021 έχουμε ήδη αυξήσει σημαντικά τον κύκλο εργασιών μας και το επιστημονικό δυναμικό μας κατά 30%, και προβλέπουμε παρόμοια ανάπτυξη και το 2022. 

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της SignalGeneriX;
Διαφοροποιούμαστε στο γεγονός ότι βασιζόμαστε στις δικές μας καινοτόμες τεχνολογίες, στις ευρεσιτεχνίες και στην ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών μας, τα οποία είναι η βάση της ανταγωνιστικότητάς μας στην διεθνή αγορά. Αρκετές από τις τεχνολογίες που αναπτύξαμε έχουν αναγνωριστεί με σημαντικά διεθνή και εθνικά βραβεία καινοτομίας. Ενδεικτικά, σε διεθνές επίπεδο οι τεχνολογίες μας έχουν αναγνωρισθεί με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Διαστήματος για την Δορυφορική Πλοήγηση από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος και το διεθνούς κύρους βραβείο Lloyds List Global Innovation Award. Σε εθνικό επίπεδο, με το  Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας, το Κυπριακό Βραβείο Μηχανικής και το Cyprus Quality Leader Award. Σημαντική είναι και η αναγνώριση της SignalGeneriX  σαν Εθνικός πρωταθλητής στον τομέα της καινοτομίας από τα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία.  

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας σας;
Κύριος στόχος μας είναι να συνεχίσουμε το υψηλό επίπεδο έρευνας, ανάπτυξης και να επενδύσομε στην ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, που είναι η βάση της ανταγωνιστικότητάς μας στην διεθνή αγορά. Έχουμε ακολουθήσει ένα συντηρητικό πλαίσιο ανάπτυξης, στοχεύοντας στη δημιουργία εξειδικευμένων τεχνολογιών που απευθύνονται σε συγκεκριμένες αγορές του εξωτερικού, όπως  αυτή της άμυνας και ασφάλειας, κάτι που αποτελεί τη βάση μας για περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.  
 

Συνεργάτες/Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022