Οι προκλήσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και οι τρόποι ανάδειξης του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος

Οι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους να ανανεώνουν σε συνεχή βάση τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα ήταν στο προσκήνιου του διαδικτυακού συνεδρίου «Αναπτύσσοντας τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Κύπρο». Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου και διοργανώθηκε από την ΙΜΗ σε συνεργασία με την Ελληνική Τράπεζα, Epic και το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

Στην ανάγκη για ψηφιακό μετασχηματισμό και αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο Μισιέλ Σιεϊπάν, Chief Commercial Officer της Epic.  Ο κ. Σιεϊπάν τόνισε πως με την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και τη χρήση της υπηρεσίας fiber business internet που προσφέρει η  Epic, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν αυξημένη αξιοπιστία.

Για τον ρόλο που καλείται η τράπεζα να διαδραματίσει σε μια ΜμΕ αναφέρθηκε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, Διευθυντής Κέντρου Επιχειρήσεων της Ελληνικής Τράπεζας. Υπογραμμίζοντας πως βρισκόμαστε στην αρχή της ανάκαμψης της οικονομίας μετά από μια δύσκολη περίοδο, ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι η Ελληνική Τράπεζα ανέκαθεν βρίσκεται στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με προϊόντα που ταιριάζουν στις ανάγκες κάθε πελάτη.

Από πλευράς του, ο Πανίκκος Πουτζιουρής, Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και Καθηγητής Επιχειρηματικότητας και Οικογενειακών Επιχειρήσεων, τόνισε πως θα πρέπει να εφαρμόζεται ένα σωστό σύστημα διακυβέρνησης ώστε να υπάρχει διαχωρισμός στη δομή της οικογενειακής επιχείρησης κατά τη διαδικασία μεταβίβασης και συνέχισης της επιχείρησης. 

Εν μέσω του συνεδρίου «Αναπτύσσοντας τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Κύπρο» οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα για εποικοδομητικό διάλογο σε θέματα που αποτελούν την καθημερινή εταιρική τους πρακτική. Το συνέδριο παρακολούθησαν πέραν των 1.000 ατόμων από τον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

 

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022