Green Energy Group: Πρωτοπορούμε σε έναν τομέα που συνεχώς εξελίσσεται

Η βιομηχανία παραγωγής ενέργειας έχει κάνει μία τεράστια στροφή σε πιο «πράσινες» πηγές, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Η Green Energy Group προσφέρει στους πελάτες της καινοτόμες λύσεις παραγωγής ενέργειας με βάση τις ανανεώσιμες πηγές, για πιο πράσινη και καθαρή ενέργεια.

Ο ιδρυτής και CEO της Green Energy Group, Γιώργος Γεωργίου, μιλώντας στο InBusinessNews αναλύει τους στόχους της εταιρείας και τις προκλήσεις στον κλάδο της ενέργειας, καθώς και τις κύριες επενδύσεις.  

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρεία σας και τα προϊόντα/υπηρεσίες που παρέχετε.

Ο Όμιλος Green Energy είναι το επιτυχημένο στρατηγικό επιχειρηματικό μοντέλο σύζευξης ομάδας ειδικών με επενδυτές με όραμα την ηγετική παρουσία στον υποσχόμενο τομέα της πράσινης ενέργειας στην Κύπρο. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους Εξοικονόμησης Ενέργειας στην Κύπρο.  Ο όμιλος αποτελείται από ένα δυναμικό και ευέλικτο συγκρότημα εταιριών, (Energy & Beyond, Suntechnics, CYPV Solar Holdings, Airway Solutions) το οποίο δραστηριοποιείται και προσφέρει λύσεις στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Εξοικονόμησης, Παραγωγής και Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, Διαχείρισης Ενέργειας, Θέρμανσης, Κλιματισμού και Ενεργειακών Υπηρεσιών.

Αντιπροσωπεύει και συνεργάζεται με παγκοσμίως κορυφαίους προμηθευτές και πρωτοπορεί στην εισαγωγή και υλοποίηση των πιο καινοτόμων λύσεων.  Ο όμιλος είναι σκαπανέας των Φωτοβολταϊκών συστημάτων και καλύπτει το Σχεδιασμό, Εγκατάσταση,  Διαχείριση, Λειτουργία και Συντήρηση των μεγαλύτερων Φωτοβολταϊκών Πάρκων της Κύπρου.

Συγκεκριμένα ο όμιλος προσφέρει:

  • Φωτοβολταϊκά συστήματα - Οικιακά /Βιομηχανικά/ Αυτοπαραγωγή/ Πάρκα μεγάλης κλίμακας
  • Θέρμανση / Κλιματισμός / Εξαερισμός - Οικιακά / Εμπορικά / Κεντρικά συστήματα / Συντήρηση
  • ESCo - Πάροχος Ενεργειακών Υπηρεσιών, Υπηρεσιών Εξοικονόμησης και Χρηματοδότησης
  • Παραγωγής και Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, Διαχείρισης Ενέργειας
  • Υποστήριξη Χρηματοδότης - Υλοποίηση του έργου και ταυτόχρονη χρηματοδότηση του, μέσω του συνδεδεμένου με τον όμιλο το Cyprus Energy Fund, ενός ειδικού επενδυτικού ταμείου για χρηματοδότηση έργων ΑΠΕ και ΕΞΕ,

Πόσα άτομα εργοδοτείτε;

Ο Όμιλος Green Energy εργοδοτεί 31 άτομα. Μια ομάδα επαγγελματιών με άριστη κατάρτιση στον τομέα τους και εμπειρία πέραν των 15 ετών, μοιράζονται το ίδιο κοινό όραμα για ένα πράσινο μέλλον. Δουλεύοντας σε πνεύμα ομαδικότητας και συλλογικότητας κρατάνε ζωντανό το όραμα και διασφαλίζουν με προσεκτικά βήματα την επιτυχή υλοποίηση των στόχων των εταιρειών μας. Τα άτομά μας έχουν ως στόχο την άριστη εξυπηρέτηση και την εξαιρετική επικοινωνία τόσο μεταξύ μας όσο και με τους πελάτες μας.

Σε ποιους απευθύνεστε; Ποιοι είναι οι πελάτες σας;

Παρέχουμε λύσεις για όλο το φάσμα υποδομών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Από το πιο μικρό νοικοκυριό μέχρι τη μεγαλύτερη βιομηχανία. Όραμα μας είναι να είμαστε η κορυφαία Κυπριακή εταιρεία παροχής λύσεων «πράσινης» ενέργειας συμβάλλοντας δυναμικά στην παγκόσμια προσπάθεια για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με απώτερο στόχο την προστασία  του περιβάλλοντος.

Δεσμευμένοι στον στόχο μας να παρέχουμε λύσεις πράσινης και καθαρής ενέργειας στους οικιακούς  και εμπορικούς  πελάτες  μας, έχουμε επενδύσει μέχρι σήμερα σε 12 ηλιακούς σταθμούς σε ολόκληρη την χώρα με εγκατεστημένη ισχύ 28 MWp, βοηθώντας στην μείωση 42.000 τόνων CO2 ετησίως με στόχο να παρέχουμε πράσινη και καθαρή  ενέργεια στους πελάτες μας.

Ποιες είναι σήμερα οι προκλήσεις για τον τομέα σας και την επιχείρησή σας;

Σήμερα  αλλά και τα χρόνια που ακολουθούν υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία και προοπτική για τον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Ο κορωνοϊός μας έχει δείξει με δραματικό  τρόπο ότι θα πρέπει να σκεφτούμε πως η κρίση αυτή μπορεί να μεταμορφωθεί στην καλύτερη ευκαιρία για να επιταχυνθεί η ενεργειακή μετάβαση προς μια χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος κοινωνία.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας σας;

Επιδιώκουμε σταθερά να πρωτοπορούμε σε έναν τομέα που συνεχώς εξελίσσεται, διαχέοντας τα οφέλη της δραστηριότητάς μας στους εργαζομένους μας και στους πελάτες μας.  Aυτός είναι ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο μας. Ως μία από τις πιο μεγάλες και  δυναμικές εταιρείες του κλάδου στην Κύπρο, δεν έχουμε την πολυτέλεια να εφησυχαζόμαστε. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της αγοράς και η ομάδα μας είναι σε διαρκή αναζήτηση καινοτόμων λύσεων και προϊόντων ώστε να είμαστε πάντα έτοιμοι να προσαρμόζουμε τις υπηρεσίες μας σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών μας.

Αυτόν τον καιρό εργαζόμαστε με στόχο να αναπτύξουμε έργα με καινοτόμες και πράσινες εφαρμογές αποθήκευσης ενέργειας. Παράλληλα επειδή πιστεύουμε ότι το  μέλλον της μεταφοράς και κινητικότητας είναι ηλεκτρικό́ και πράσινο, είμαστε έτοιμοι σε συνεργασία με παγκόσμιους ηγέτες του χώρου της ηλεκτροκίνησης και απόλυτη εξειδίκευση των ανθρώπων μας, να προσφέρουμε στην αγορά μας  τις καλύτερες λύσεις φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα έχουν ραγδαία αύξηση στην χώρα μας .

Επιπλέον, η εταιρεία συνεχίζει δυναμικά τις επενδύσεις της αφού μετά την σύνδεση των 5 έργων σύνολο 14MW εντός Ιουνίου  2021 μέσα στον ίδιο χρόνο ξεκινάει άλλα 4 έργα συνολικής ισχύος 7MW.  

Το 2022 είναι έτος-ορόσημο για την εταιρεία μας αφού με την δική μας παραγωγή μέσω των έργων μας της ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας  θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά το απόλυτο πακέτο υπηρεσιών και προϊόντων καθαρής, φθηνής, πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας.

Συνεργάτες / Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022