Συμβουλές για άντληση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης από την RTD Talos

Η ΕΕ διαθέτει διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα για τα οποία οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση, ανάλογα με τη φύση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας ή του έργου τους. Συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο διαφορετικές μορφές χρηματοδότησης: η άμεση και η έμμεση.

Σε ό,τι αφορά την άμεση χρηματοδότηση, η διαχείριση των χρηματοδοτικών κονδυλίων γίνεται από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Διατίθενται δύο είδη χρηματοδοτήσεων: επιχορηγήσεις και συμβάσεις. Επιχορηγήσεις παρέχονται σε συγκεκριμένα έργα που εντάσσονται σε πολιτικές της ΕΕ, συνήθως σε συνέχεια δημόσιας προκήρυξης, γνωστής ως πρόσκλησης υποβολής προτάσεων. Τα όργανα της ΕΕ συνάπτουν συμβάσεις για την προμήθεια υπηρεσιών ή αγαθών ή την εκτέλεση έργων που χρειάζονται για τη λειτουργία τους, π.χ. εκπόνηση μελετών, παροχή κατάρτισης, διοργάνωση συνεδρίων ή προμήθεια εξοπλισμού.

Η έμμεση χρηματοδότηση, την οποία διαχειρίζονται εθνικές και περιφερειακές αρχές, περιλαμβάνει σχεδόν το 80% του προϋπολογισμού της ΕΕ και παρέχεται κυρίως μέσω των 5 μεγάλων Ταμείων, των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων.

Τα Ταμεία είναι τα εξής:

 

  1. Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – περιφερειακή και αστική ανάπτυξη
  2. Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – κοινωνική ένταξη και χρηστή διακυβέρνηση
  3. Ταμείο Συνοχής – οικονομική σύγκλιση των λιγότερο αναπτυγμένων περιφερειών
  4. Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης
  5. Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας Ο Αλέξανδρος

 

Χρηματοδοτικά Οχήματα για την Ανταγωνιστικότητα των ΜμΕ
Μάθετε πώς να εξασφαλίσετε επιχειρηματικές χρηματοδoτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Διαρθρωτικά Ταμεία ώστε να εξασφαλίσετε ανταγωνιστικότητα και επικράτηση στην αγορά, από τον εξειδικευμένο στο είδος του Δρ. Αλέξανδρο Μιχαηλίδη, Γενικό Διευθυντή της RTD Talos, στο πλαίσιο του συνεδρίου με τίτλο «Αναπτύσσοντας τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Κύπρο».

Ο Δρ. Αλέξανδρος Μιχαηλίδης είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Μεταλλείων - Μεταλλουργός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1990). Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του εργάστηκε για ένα χρόνο ως ερευνητής στο Εργαστήριο Μεταλλογνωσίας του Ε.Μ.Π. Το 1995 αναγορεύτηκε σε Διδάκτορα Μηχανικό στον Τομέα της Μεταλλουργίας και Τεχνολογίας Υλικών. Το 1997 με υποτροφία της επιτροπής Fulbright παρακολούθησε ταχύρρυθμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διαχείριση Τεχνολογίας στα Lehigh University και ΜΙΤ στις Η.Π.Α. Το Σεπτέμβριο του 2000 ίδρυσε και ανέλαβε τη γενική διεύθυνση του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΤΑΛΩΣ. Ο ΤΑΛΩΣ επικεντρώνει τις υπηρεσίες του σε θέματα έρευνας, καινοτομίας, μεταφοράς τεχνολογίας, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και περιφερειακής ανάπτυξης.

Αποστολή του Αναπτυξιακού Οργανισμού RTD Talos είναι η με αφοσίωση και συνέπεια προσφορά υπηρεσιών ψηλής ποιοτικής στάθμης, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των κυπριακών επιχειρήσεων διά μέσου της προώθησης της καινοτομίας, της μεταφοράς τεχνολογίας, της αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων, της δημιουργίας δεσμών με ερευνητικούς φορείς, της αξιοποίησης χρηματοδοτικών ευκαιριών και της υποβοήθησης αξιοποίησης αναπτυξιακών προγραμμάτων για να καταστεί ο μεγαλύτερος οίκος παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών υποστήριξης στην Κύπρο.

Σήμερα η εταιρεία αποτελεί τον πρώτο φορέα σε απορρόφηση και αξιοποίηση ευρωπαϊκών αναπτυξιακών κονδυλίων προς όφελος κυπριακών επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα έχει υλοποιήσει πολλά έργα για το κυπριακό δημόσιο, εναρμονίζοντας την Κύπρο µε τις οδηγίες και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το συνέδριο απευθύνεται προς:

Όλα τα διευθυντικά στελέχη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ

Για εγγραφή, κάντε κλικ εδώ

Οργανωτής: IMH

Partners: Epic, Ελληνική Τράπεζα, Πανεπιστήμιο Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

Χορηγοί επικοινωνίας: Περιοδικό IN Business, Περιοδικό GOLD, Πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: +357 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022