Malloc: Η εφαρμογή που επαγρυπνεί

Η Malloc ιδρύθηκε το 2020 από τη Λίζα Χαραλάμπους, τη Μαρία Τερζή και τη Άρτεμις Κοντού, σε συνεργασία με το Κέντρο Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία ΚΟΙΟΣ. Σκοπός της, η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας που παράγεται στο κέντρο σε θέματα ιδιωτικότητας και προστασίας δεδομένων και την παροχή βοήθειας σε άτομα και επιχειρήσεις, ώστε να προστατεύσουν τα δεδομένα τους.

Η εφαρμογή για κινητές συσκευές
Η Malloc δημιούργησε την πρώτη εφαρμογή για κινητές συσκευές, η οποία χρησιμοποιώντας μηχανική μάθηση (machine learning), εντοπίζει εάν οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή καταγράφει ή αποστέλλει δεδομένα, για παράδειγμα μέσω του μικροφώνου ή της κάμερας της συσκευής, χωρίς ο χρήστης να το γνωρίζει. Η εφαρμογή εντοπίζει και παρουσιάζει όλες τις σχετικές πληροφορίες μη εξουσιοδοτημένων καταγραφών, όπως για παράδειγμα το όνομα της εφαρμογής που ευθύνεται, το είδος των δεδομένων, αλλά και τον παραλήπτη. Επιπλέον, προστατεύει τα δεδομένα του χρήστη σταματώντας τις ανεπιθύμητες καταγραφές ή ροές δεδομένων.

Η κυκλοφορία και οι διαθέσιμες εφαρμογές
Η πρώτη εκδοχή της εφαρμογής με το όνομα Antistalker βρίσκεται ήδη στο Android PlayStore, ενώ η ολοκληρωμένη εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για άτομα και επιχειρήσεις σε λίγους μήνες. Οι εφαρμογές Micblocker και Camblocker, που είναι και αυτές διαθέσιμες στο PlayStore, δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να προστατέψουν το μικρόφωνο και την κάμερα του κινητού τους, καθώς και να ελέγξουν ποιες εφαρμογές κάνουν χρήση. Οι λύσεις εφαρμογών αναβαθμίζονται συνεχώς με καινούργιες λειτουργίες, με στόχο την προστασία δεδομένων, παρέχοντας την καλύτερη εμπειρία στον χρήστη. 

Ψηφιοποίηση δεδομένων: μια μεγάλη πρόκληση
Οι επιχειρήσεις είναι αντιμέτωπες με μια τεράστια πρόκληση επιτάχυνσης ψηφιακού μετασχηματισμού και ψηφιακής εμπειρίας για τον πελάτη. Στην υλοποίηση αυτής της πρόκλησης, με την ψηφιοποίηση δεδομένων, αλλά και τη μεταφορά συναλλαγών και λειτουργιών μιας επιχείρησης σε ψηφιακό περιβάλλον μέσω διαδικτύου, η επικινδυνότητα για κυβερνοεγκλήματα και ο κίνδυνος παραβίασης του απορρήτου των δεδομένων αυξάνονται, θέτοντας τα θέματα ασφάλειας, αλλά και προστασίας της ιδιωτικότητας των δεδομένων που ανήκουν σε επιχειρήσεις, υπαλλήλους και πελάτες, πρωταρχικής σημασίας.

Άμεσα σχέδια
Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η πιλοτική δοκιμή της εφαρμογής για την προστασία δεδομένων σε επιχειρήσεις και στις κινητές συσκευές των υπαλλήλων τους. Επιπλέον, η δημιουργία μιας γκάμας προϊόντων τόσο λογισμικού (software) όσο και υλικού υπολογιστή (hardware) για ολοκληρωμένη προστασία δεδομένων για έξυπνες συσκευές, δρομολογητές και διακομιστές. 

 

Συνεργάτες / Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

 

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022