Αθλητισμός και μόδα μαζί

InBusinessNews  07/05/2021 08:59
Αθλητισμός και μόδα μαζί

Αθλητισμός και μόδα μαζί

InBusinessNews  07/05/2021 08:59
Η οικονομική κρίση του 2013 δεν στάθηκε εμπόδιο στα επιχειρηματικά σχέδια του Νίκου Χαραλάμπους και της Eva Jakcsiova Χαραλάμπους, αφού την ίδια χρονιά, ίδρυσαν την εταιρεία λιανικής πώλησης επώνυμων αθλητικών ειδών Ch. N. San Siro Sports & Casual. Από την αρχή της ίδρυσής της, η εταιρεία, βασίστηκε στις διαδικτυακές πωλήσεις. Σήμερα η Ch. N. San Siro Sports & Casual, απαριθμεί τρία φυσικά καταστήματα, στη Δερύνεια, στο Παραλίμνι και στη Ξυλοτύμπου και ταυτόχρονα δραστηριοποιείται μέσω του διαδικτυακού της καταστήματος αλλά και με παρουσία στις διαδικτυακές πλατφόρμες eBay και Amazon.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ch. N. San Siro Sports & Casual, Νίκος Χαραλάμπους, σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, παρουσιάζει τις δραστηριότητες της εταιρείας καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον του λιανικού εμπορίου.
Μιλήστε μας για την εταιρεία και τα προϊόντα που παρέχετε.
Η Ch. N. San Siro Sports & Casual είναι κυπριακή εταιρεία λιανικής πώλησης επώνυμων αθλητικών ειδών. Η εταιρεία, κατάφερε να είναι ανταγωνιστική και αυτό οφείλεται στην συνεχή εκπαίδευση αλλά και την συνεργασία του προσωπικού της. Ο σκοπός που γεννήθηκε αυτή η ιδέα, ήταν η οικονομική κρίση του 2013 στην Κύπρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να στραφούμε στο διαδικτυακό κομμάτι, το οποίο δεν είναι εύκολο ειδικά στην Κύπρο αφού στο εξωτερικό υπάρχουν ανταγωνιστές που παρέχουν πιο ελκυστικές τιμές στα έξοδα αποστολής.
Το σκεπτικό για να μπορέσει η Ch. N. San Siro Sports & Casual να είναι βιώσιμη και ανταγωνιστική ήταν το μεγάλο στοίχημα. Πως δηλαδή, θα καταφέρει η ομάδα να πουλά ταυτόχρονα τα προϊόντα της εταιρείας μέσα από τα τρία φυσικά της καταστήματα, την αποθήκη, το διαδικτυακό της κατάστημα αλλά και στα καταστήματα που διαθέτει στις παγκόσμιες διαδικτυακές πλατφόρμες.

Ποιοι είναι το προφίλ των πελατών σας και σε ποιους απευθύνεστε;
Οι πελάτες μας είναι ως συνήθως άνθρωποι που αγαπούν τον αθλητισμό και την μόδα. Παλαιότερα, η εταιρεία μας απευθυνόταν κυρίως σε νεαρούς αθλητές όπως ποδοσφαιριστές, αθλητές στίβου κ.α. Τα τελευταία όμως χρόνια, η εταιρεία μας απευθύνετε στον γενικό πληθυσμό αφού οι τάσεις έχουν αλλάξει , το athleisure style μπήκε για τα καλά στην ζωή μας και ο συνδυασμός γυμναστηρίου και καφετέριας έχει γίνει καθημερινότητα.

Κατά πόσο η εταιρεία ήταν έτοιμη για την πανδημία;
Η εταιρεία μας ήταν έτοιμη για την πανδημία. Όλο το προσωπικό μας είναι εκπαιδευμένο στο κομμάτι του διαδικτύου, ακόμα και οι πωλητές μας στα φυσικά μας καταστήματα γνωρίζουν τα πάντα για το ηλεκτρονικό κομμάτι της εταιρείας μας. Κλείσαμε τα καταστήματα αλλά όλο μας το προσωπικό εργαζόταν για διεκπεραίωση του πολύ μεγάλου όγκου παραγγελιών τόσο σε Κύπρο και Ελλάδα όσο και παγκόσμια αφού σχεδόν όλες οι χώρες στον κόσμο είχαν κλείσει τα πάντα.

Ποιες είναι σήμερα οι προκλήσεις για τον τομέα σας και την επιχείρησή σας;
Η μεγαλύτερη πρόκληση στην εταιρία μας είναι η ενσωμάτωση των φυσικών αλλά και των διαδικτυακών καταστημάτων σε μια πλατφόρμα για καλύτερο έλεγχο αποθεμάτων. Μ΄ αυτό τον τρόπο, θα υπάρχει περισσότερος έλεγχος και θα εξαλείψουμε την πιθανότητα να γίνει κάποια παραγγελία προϊόντος το οποίο θα είναι εκτός αποθέματος, με συνεπακόλουθο την κακή εξυπηρέτηση του πελάτη μας  που ίσως μετατραπεί και σε κακή αξιολόγηση.

Έχετε κάποια άμεσα πλάνα για περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας σας;
Η εταιρεία έχει ήδη συνάψει συμφωνίες για την ενσωμάτωση της και σε άλλες πλατφόρμες στο εξωτερικό. Στα άμεσα σχέδια μας, επίσης, είναι και η επέκταση του δικτύου των καταστημάτων της εταιρεία μας σε όλη την Κύπρο.  

Συνεργάτες / Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

RELATED ARTICLES

Πίσω στην αρχή της σελίδας