Powersoft: Τρέχουμε σε τεχνολογικό μαραθώνιο 100 μέτρων

Στη ψηφιακή εποχή που διανύουμε, η επένδυση στο digital transformation κρίνεται ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις, αφού σύμφωνα με τον Γιώργο Μαλέκκο, Software Innovation Architect και CEO της Powersoft «η ψηφιοποίηση αποτελεί μονόδρομο, όσο περνά ο καιρός, κάθε πενταετία θα μοιάζει με εικοσαετία άρα όποιος μένει στάσιμος θα μοιάζει 20 χρόνια πίσω».

«Τεχνολογίες όπως το 5G, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αυτοκίνητα νέα γενιάς, το cloud computing, το artificial intelligence και το blockchain μας επιφυλάσσουν μια δεκαετία γεμάτη ανακαλύψεις και αλλαγές» σημείωσε.

Η ιστορία της Powersoft ξεκίνησε το 1993 από τον Γιώργο Μαλέκκο και σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής επιχειρηματικών λογισμικών στην Κύπρο. Με 22 άτομα στο δυναμικό της, συγκαταλέγεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ). Τις επιχειρήσεις δηλαδή, που αποτελούν την κινητήριο δύναμη της οικονομίας και συμβάλλουν στην παραγωγικότητα και την καινοτομία, έχοντας ταυτόχρονα σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας.

Ο Γιώργος Μαλέκκος, σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, αναλύει τους τρόπους που η τεχνολογία αλλάζει καθημερινά τα δεδομένα στο επιχειρείν.

Εξειδικευμένα λογισμικά και λύσεις
Η Powersoft είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής επιχειρηματικών λογισμικών στην Κύπρο. Από το 1993 λειτουργεί στην Κυπριακή αγορά, στο χώρο της πληροφορικής, με αντικείμενο την παραγωγή και διάθεση λογισμικών εφαρμογών, συνοδευόμενων με την ανάλογη εκπαίδευση και ταυτόχρονα την παροχή της αναγκαίας τεχνικής υποστήριξης. Σήμερα το πελατολόγιο της Powersoft, απαριθμεί πέραν των 1400 ενεργών πελατών, αποτελούμενο από ελεύθερους επαγγελματίες μέχρι μεγάλους τραπεζικούς οργανισμούς και το φάσμα των εφαρμογών που τους προσφέρεται αποτελείται από πλειάδα εφαρμογών που απευθύνονται σε πολλαπλές επιχειρησιακές ανάγκες. Παρέχει επίσης, λογισμικά και λύσεις  για τον χώρο του λιανικού εμπορίου και της μόδας. Μερικοί από τους πελάτες της εταιρείας, είναι: Κεντρική τράπεζα, Τμήμα δασών, Pandora Bakery, Ojo Sunglasses, Shoebox, Splash, ενώ συνεργάζεται με την Microsoft, την HP και την Zebra. Η Powersoft, στα ιδιόκτητα της γραφεία στη Λευκωσία, διαθέτει μεταξύ άλλων και προσομοίωση λιανικών πωλήσεων (simulation training room).

Το λογιστικό λογισμικό Powersoft365
Η αφοσίωση της Powersoft στην καινοτομία και την εκπαίδευση χαρακτηρίζει όλες τις δραστηριότητες σχεδιασμού των λογισμικών της. Το λογιστικό λογισμικό Powersoft365, για παράδειγμα, είναι το πλέον καθιερωμένο και πιστοποιημένο λογιστικό λογισμικό στην Κύπρο, διαπιστευμένο από το LCCI και το ECDL και διδάσκεται σε όλα τα κυπριακά ιδιωτικά πανεπιστήμια, κολλέγια και δημόσια σχολεία (2α Λυκείου) σαν κανονικό μάθημα λογιστικής .

Η οικογένεια προϊόντων Powersoft365 συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα cloud και hybrid-cloud λογισμικά επόμενης γενεάς - Accounting, stock management, Point of Sale, mobile loyalty apps, ecommerce live connectivity και άλλα.

 

Τεχνολογία και νέα ταλέντα – οι μεγαλύτερες προκλήσεις
Η τεχνολογία αλλάζει καθημερινά τα δεδομένα και το μεγαλύτερο μας challenge σήμερα είναι να κτίσουμε την επόμενη γενιά λογισμικού με τέτοια αρχιτεκτονική που να μπορεί να αναγεννάτε κάθε 18μήνες, δηλαδή, κάθε ενάμιση χρόνο να μπορεί να χρησιμοποιήσει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες χωρίς να χρειάζεται να ξαναγραφτεί από την αρχή. Επίσης, μεγάλη πρόκληση είναι η προσέλκυση νέων ταλέντων στον προγραμματισμό γιατί οι πολύ καλοί προτιμούν εταιρείες στο εξωτερικό.

Ψηφιακός μετασχηματισμός – μονόδρομος για τις ΜμΕ
Κατά την  προσωπική μου άποψη, ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μονόδρομος. Όσο περνά ο καιρός, κάθε πενταετία θα μοιάζει με εικοσαετία, άρα όποιος μένει στάσιμος θα μοιάζει 20 χρόνια πίσω. Σήμερα συμβαίνει ακριβώς αυτό αλλά με μικρότερη διαφορά. Σκεφτείτε πώς διαφημίζατε 10 χρόνια πριν και πώς διαφημίζετε τώρα, πώς διαλέγατε ρούχα πριν και πώς διαλέγεται τώρα και θα καταλάβετε τι εννοώ. Αυτή η αλλαγή, σύντομα θα γίνεται σε πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς. Αυτός που δεν είναι έτοιμος να ακολουθεί τις αλλαγές θα χάνει συνεχώς πελατολόγιο, όχι μόνο από αλλαγή γενεών αλλά και από υφιστάμενους πελάτες.

Οι νέες γενιές στο επιχειρείν
Οι νέες γενιές αφομοιώνουν πολύ πιο γρήγορα τεχνολογικές ανακαλύψεις γιατί γεννήθηκαν με αυτές στο χέρι από την παιδική τους ηλικία. Αυτό δεν συνέβαινε πριν με την οποιαδήποτε ανακάλυψη όσο απλή και αν μας ακούγετε σήμερα. Κάθε ανακάλυψη έπαιρνε 25 χρόνια να αφομοιωθεί, αυτό πλέον έχει ήδη αλλάξει δραματικά. Είμαστε σε ένα τεχνολογικό μαραθώνιο 100 μέτρων. Τεχνολογίες όπως το 5G, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αυτοκίνητα νέα γενιάς, το cloud computing, το artificial intelligence και το blockchain μας επιφυλάσσουν μια δεκαετία γεμάτη ανακαλύψεις και αλλαγές. Αλλαγές στον τρόπο που εξυπηρετούμε πελάτες αλλά και αλλαγές στο τρόπο που δεχόμαστε την οποιαδήποτε υπηρεσία.

Έχουμε τα εφόδια να πετύχουμε
Με όλα τα κακά που έφερε η πανδημία μας έδειξε ότι οι Κύπριοι όταν θέλουν μπορούν. Με την τεχνολογική μεταρρύθμιση, έχουμε όλα τα εφόδια να πετύχουμε τεράστια άλματα σαν λαός και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε.

Συνεργάτες / Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022