Parpounas Sustainability Consultants: Υπηρεσίες περιβαλλοντικής διαχείρισης σε 12 χώρες

Η Parpounas Sustainability Consultants, με έτος ίδρυσης το 2017, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Παρά την πολύ σύντομη ιστορία της, η εταιρεία κατάφερε στα πρώτα δύο χρόνια λειτουργίας της να μεγαλώσει και επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη διεθνή κοινότητα. Όπως ανέφερε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κυριάκος Παρπούνας, σε συνέντευξή του στο InBusinessNews «Η Parpounas Sustainability Consultants ήδη δραστηριοποιείται εκτός Κύπρου, στην Ελλάδα, τη Μάλτα, το Βέλγιο, την Νότιο Αφρική, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, την Αρμενία, τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Μολδαβία, ενώ υπό συζήτηση βρίσκονται και νέα έργα σε άλλες χώρες».

Στρατηγικές συνεργασίες
Η εταιρεία δουλεύει είτε για τη βιομηχανία στην οποία προσφέρει υποστήριξη για την ανάπτυξη συστημάτων ανακύκλωσης για διάφορα ρεύματα αποβλήτων, είτε για τις κυβερνήσεις για τη δημιουργία γνώσης και υποδομής στο σχεδιασμό περιβαλλοντικής νομοθεσίας και περιβαλλοντικών συστημάτων. Έχει αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες με οργανισμούς διεθνούς εμβέλειας όπως η UNEP των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Environment Program), η Extended Producer Responsibility Organisation στο Βέλγιο, το Product Stewardship Institute στις Ηνωμένες Πολιτείες, το International Solid Waste Association στην Ολλανδία κ.α., καθώς και την εταιρεία Ελληνική Εταιρείας Εμφιάλωσης που είναι ο εμφιαλωτής της Coca Cola σε 29 χώρες.  

Διεθνές έργο για την UNEP
Πρόσφατα η εταιρεία, έχει επιλεγεί για την εκτέλεση ενός διεθνούς έργου για λογαριασμό της UNEP (United Nations Environment Program) με χρηματοδότηση από την ΕΕ. Το έργο αφορά την ανάπτυξη γνώσης και υποδομής στο σχεδιασμό περιβαλλοντικής νομοθεσίας και περιβαλλοντικών συστημάτων για τις συσκευασίες στην Ουκρανία, τη Λευκορωσία, την Αρμενία, τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Μολδαβία. Είναι ένα έργο διετίας με την πρώτη φάση να υλοποιείται εντός του 2021 και τη δεύτερη εντός του 2022.

Προκλήσεις του τομέα
Η πανδημία έχει επηρεάσει την εξέλιξη των διεθνών έργων το 2020, σύμφωνα με τον κ. Παρπούνα, αλλά το 2021 έχει επανέλθει το ενδιαφέρον για τα έργα και έχει δημιουργήσει εξελίξεις με αρκετά νέα έργα για την εταιρεία. «Όλα αυτά όμως χωρίς να μπορούμε ακόμη να επισκεφτούμε τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε», ανέφερε. Μια άλλη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο τομέας της περιβαλλοντικής διαχείρισης, είναι η εξεύρεση εξειδικευμένου προσωπικού στους ειδικούς τομείς οι οποίοι απαιτούν ειδική εμπειρία.

Άμεσα πλάνα στην Κύπρο και το εξωτερικό
Άμεσος στόχος για την Parpounas Sustainability Consultants είναι να εδραιωθεί περαιτέρω στους τομείς που ήδη δραστηριοποιείται, ως μια διεθνής εξειδικευμένη εταιρεία εμπειρογνωμόνων στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής νομοθεσίας και συστημάτων ανακύκλωσης. Επιπλέον, στα πλάνα της εταιρείας είναι η ανάπτυξη νέων προϊόντων για βελτίωση βιώσιμων στρατηγικών, πρακτικών και εταιρικών απολογισμών στις επιχειρήσεις της Κύπρου και του εξωτερικού.

Αξιοποίηση ευκαιριών – Από την Κύπρο στη διεθνή αγορά
«Πιστεύουμε πως η ταχεία ανάπτυξη της εταιρείας μας σε ένα εξειδικευμένο τομέα στη διεθνή αγορά αποδεικνύει πως η τεχνογνωσία που δημιουργούμε στην Κύπρο ως κράτος μέλος της ΕE μπορεί να αξιοποιηθεί και να προσφερθεί στη διεθνή αγορά» ανέφερε ο κ. Παρπούνας. Πρόσθεσε, ότι είναι ένας καλός τρόπος να αξιοποιήσουμε μυαλά και εξειδικευμένα στελέχη από την Κύπρο στη διεθνή αγορά ανοίγοντας νέες προοπτικές για εργοδότηση σε θέσεις ψηλού επιπέδου στη χώρα μας.


Συνεργάτες / Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022