Megapack: Επαγγελματικές συσκευασίες μηχανημάτων και αναλώσιμων

Η εταιρεία Megapack δραστηριοποιείται στον τομέα της επαγγελματικής συσκευασίας μηχανημάτων και αναλώσιμων υλικών. Παρέχει εξειδικευμένες λύσεις πρωτογενούς και δευτερογενούς συσκευασίας, μεταξύ άλλων, συσκευασίες τροφίμων και προστατευτικές συσκευασίες.

Ως οικογενειακή επιχείρηση μεσαίου μεγέθους,  η κύρια πρόκληση που αντιμετωπίζει στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, αφορά την διατήρηση της κουλτούρας και της ανθρωποκεντρικής προσέγγισης που έκτισε η προηγούμενη γενιά. Ταυτόχρονα, η εταιρεία έρχεται αντιμέτωπη με τις προκλήσεις του τομέα, που δεν είναι άλλες από την ανάπτυξη εναλλακτικών πρώτων υλών που θα προσφέρουν τις ίδιες λειτουργικές ικανότητες αλλά  με όσο το δυνατόν λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ως εκ τούτου, ακολουθώντας τις τάσεις της αγοράς, η Megapack επένδυσε σε νέες τεχνολογίες και είδη συσκευασίας που θα την διαφοροποιήσουν από τον ανταγωνισμό.

Ο Πάνος Γεωργιάδης, director της Megapack, σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, αναλύει τα προϊόντα που παρέχει η εταιρεία, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον καθώς και τα άμεσα σχέδια για ανάπτυξη.

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρεία σας και τα προϊόντα που παρέχει η εταιρεία Megapack.
Η Megapack ιδρύθηκε το 2011 μέσα από την σύζευξη των εταιρειών Alka Pack και Pathin. Η εταιρεία μας, σήμερα εργοδοτεί 15 άτομα προσωπικό και κατέχει ηγετική θέση στην Κύπρο στον τομέα της επαγγελματικής συσκευασίας, τόσο σε μηχανήματα όσο και σε αναλώσιμα υλικά. Είναι η μοναδική εταιρεία στην Κύπρο που δραστηριοποιείτε και εξειδικεύεται σε μια τόσο μεγάλη σειρά προϊόντων. Από την ίδρυσή της, η Megapack έχει αφιερωθεί στο να παρέχει εξατομικευμένες λύσεις πρωτογενούς και δευτερογενούς συσκευασίας,  ακολουθώντας τις έννοιες της δημιουργικότητας, της προσαρμογής, της δέσμευσης και της υποστήριξης των πελατών της. Οι βασικοί τομείς στους οποίους δραστηριοποιούμαστε αφορούν την συσκευασία τροφίμων, τη γενική συσκευασία προϊόντων, τις ολοκληρωμένες γραμμές και συστήματα συσκευασίας, την προστατευτική συσκευασία κ.α. Εφαρμόζοντας μια πελατοκεντρική στρατηγική, η εταιρεία μας κατάφερε μέσα από την πάροδο των χρόνων να αναπτυχθεί και να προσφέρει λύσεις που ενδυναμώνουν τους πελάτες της να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα. Φιλοδοξούμε ότι μέσω της συνεργασίας μας με τους προμηθευτές και τους πελάτες μας, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις του σήμερα για νέες και καινοτόμες λύσεις συσκευασίας.

Ποιες είναι σήμερα οι προκλήσεις για τον τομέα σας και την επιχείρησή σας;
Η συσκευασία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδιασμού των προϊόντων τόσο για την αποθήκευση όσο και για την μεταφορά και την κατανάλωση. Είναι αξιοσημείωτο ότι σήμερα σχεδόν κανένα προϊόν δεν διακινείται ασυσκεύαστο, καθώς η συσκευασία βοήθα στην βιωσιμότητα του προϊόντος, στην διανομή, το marketing, και στην προστασία από φυσικές και άλλες φθορές.

Η εταιρεία μας, λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που δημιουργούν τα προϊόντα συσκευασίας (πλαστικά και μη) κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους. Πιστεύουμε ότι μια από τις κύριες προκλήσεις στο προσεχές διάστημα, θα είναι η ανάπτυξη εναλλακτικών πρώτων υλών (π.χ. βιοπλαστικά), που προσφέρουν τις ίδιες λειτουργικές δυνατότητες με τις παραδοσιακές πλαστικές ύλες με δυνητικά μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Παράλληλα, οι τεχνολογικές εξελίξεις και η ανάπτυξη του διαδικτύου έχουν αλλάξει και τις απαιτήσεις των καταναλωτών. Έτσι, στον σύγχρονο κόσμο και ακολουθώντας τις τάσεις της αγοράς, η συσκευασία αλλάζει μορφή, χρησιμοποιώντας καινοτόμα υλικά και τεχνολογίες βελτίωσης του σχεδιασμού και της ασφάλειας που μας ωθούν να προσαρμοζόμαστε και να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε.

Τέλος, σαν νέος στον κόσμο των επιχειρήσεων, θεωρώ πως ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε - ως επακόλουθο της διαδοχής στη διοίκηση της οικογενειακής μας επιχείρησης - είναι να διατηρήσουμε τις αξίες, την κουλτούρα και την ανθρωποκεντρική προσέγγιση που κληρονομήσαμε από την οικογένειά μας, ειδικότερα τώρα, σε μια εποχή που ο σκληρός ανταγωνισμός και ο σύγχρονος τρόπος ζωής τείνει να φθείρει τις αξίες των ανθρώπων.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας σας;
Θεωρώ ότι για να αναπτυχθεί μια επιχείρηση χρειάζεται να δημιουργήσουμε τις σωστές συνθήκες και να οργανώσουμε τις βασικές υποδομές με τέτοιο τρόπο ώστε να καλλιεργήσουμε τη δυνατότητα αύξησης των πωλήσεων, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον κίνδυνο. Σαν εταιρεία, έχουμε αφιερώσει αρκετό χρόνο στη μελέτη των αναγκών των πελατών μας και της αγοράς και έχουμε επενδύσει σε νέες τεχνολογίες και είδη συσκευασίας που μας διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό. Τα πλάνα μας για το 2021 περιλαμβάνουν την δραστηριοποίησή μας σε νέες αγορές, παρεμφερείς με την συσκευασία (υλικών και μηχανημάτων) στις οποίες δεν είμασταν ενεργοί τα τελευταία χρόνια, καθώς επίσης και ο ανασχεδιασμός σε κάποιους τομείς της επιχείρησης μας με σκοπό την βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας. Επιπλέον, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας μας. Θεωρούμε ότι το σημαντικότερο κεφάλαιο της επιχείρησής είναι οι άνθρωποί μας, έτσι η προσέλκυση, αξιολόγηση και η εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας αποτελεί βασικό παράγοντα για την ανάπτυξη και την επίτευξη των στόχων μας.

 

 

Συνεργάτες / Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

 

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022