Νίκος Μεσολογγίτης: Έμφαση στις online πωλήσεις στο εξωτερικό

InBusinessNews  21/01/2022 11:09
Νίκος Μεσολογγίτης: Έμφαση στις online πωλήσεις στο εξωτερικό

Νίκος Μεσολογγίτης: Έμφαση στις online πωλήσεις στο εξωτερικό

InBusinessNews  21/01/2022 11:09

Ανάπτυξη πέραν του 14% αναμένει για το 2022 η OJO sunglasses, λόγω νέων καταστημάτων που λειτούργησαν εντός και εκτός Κύπρου, αλλά και την αναβάθμιση των σχεδιασμών για διαδικτυακές πωλήσεις προϊόντων κυρίως εκτός Κύπρου.

Σε συνέντευξή του στο πλαίσιο του «In Business 2022 Forecasting-Towards Sustainable Growth», ο Ιδρυτής της OJO Sun&glasses, Νίκος Μεσολογγίτης τονίζει ότι αναμένει μεγάλη ανάπτυξη στο λιανικό εμπόριο λόγω νέων εγκαταστάσεων (νέα εμπορικά κέντρα), καθώς και την προσέλευση διεθνών εμπορικών εταιρειών.

Όπως επισημαίνει, ο ανταγωνισμός γίνεται μεγαλύτερος πάντοτε προς το συμφέρον του καταναλωτή.

Ακολουθεί πιο κάτω ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Νίκου Μεσολογγίτη:

Πώς αναμένετε να κινηθεί η κυπριακή οικονομία και η αγορά κατά το 2022;
Για το 2022 πιστεύουμε ότι η οικονομία της Κύπρου θα αναπτυχθεί περίπου στο 3.5% - 4% λόγω επανέναρξης του τουρισμού, αλλά και του έντονου ενδιαφέροντος που υπάρχει για ανάπτυξη και δημιουργία κεντρικών γραφείων και επενδύσεων από διεθνείς εταιρείες και οργανισμούς στην Κύπρο. Σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη θα δημιουργηθεί από επιχειρηματίες, αλλά και ιδιώτες επενδυτές από τον γειτονικό Λίβανο λόγω της έκρυθμής κατάστασης που υπάρχει στη χώρα.


Ανταγωνισμός υπέρ του καταναλωτή

Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείστε το 2022; Εκτιμάτε πως θα κινηθεί θετικά, αρνητικά ή το ίδιο με το 2021;
Όσον αφορά το λιανικό εμπόριο, το οποίο είναι άμεσα συνυφασμένο με την ολική πορεία της οικονομία μας, πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη λόγω νέων εγκαταστάσεων (νέα εμπορικά κέντρα), καθώς και την προσέλευση διεθνών εμπορικών εταιρειών. Ο ανταγωνισμός γίνεται μεγαλύτερος πάντοτε προς το συμφέρον του καταναλωτή.


Εμπλουτισμός μέσων ταχείας μεταφοράς

Ποιες είναι οι σημαντικότερες τάσεις, γεγονότα και εξελίξεις που θα πρέπει να περιμένουμε και να δώσουμε έμφαση το 2022, όσον αφορά τον τομέα δραστηριοποίησής σας;
Οι σημαντικότερες εξελίξεις και τάσεις που θα διαμορφωθούν το 2022-2025 είναι η ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη του διαδικτύου κυρίως στην εκπαίδευση, αλλά και στην Ιατρική. Φυσικό επακόλουθο των αναφερθέντων αναπτύξεων θα είναι και το διαδικτυακό λιανικό εμπόριο. Μεγάλη βοήθεια στο ηλεκτρονικό λιανικό εμπόριο θα συνεισφέρει η ανάπτυξη, αλλά και ο εμπλουτισμός των υπηρεσιών και προϊόντων (εκτός από φαγητά και ροφήματα) των μέσων ταχείας μεταφοράς – Foody, Delivery man, Wolt κ.α - εντός και εκτός πόλεων σε σύντομο χρονικό διάστημα μικρότερο των πέντε ωρών.

Τι να αναμένουμε για τον δικό σας όμιλο το 2022; Ποιοι είναι οι στόχοι σας; 
Όσον αφορά την OJO sunglasses προβλέπουμε ανάπτυξη πέραν του 14% λόγω νέων καταστημάτων όπου αναπτύξαμε το 2021 εντός και εκτός Κύπρου, αλλά και την αναβάθμιση των σχεδιασμών μας όσον αφορά τις διαδικτυακές πωλήσεις των προϊόντων μας κυρίως εκτός Κύπρου.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας