Δρ. Μ. Νεοπτολέμου: Λανσάρει νέα προϊόντα η Remedica το 2023

Με θετικό πρόσημο και αρκετά σχέδια στα πλάνα της, αναμένει η Remedica να εξελιχθεί του 2023, με τον Δρ. Μιχάλη Νεοπτολέμου, να θέτει ψηλά τον πήχη για τον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας.

Μιλώντας στο InBusinessNews, σε συνέντευξη του στο πλαίσιο του «IN Business Forecasting 2023», ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Remedica, τονίζει ότι «θα δοθεί έμφαση στον βραχυπρόθεσμο περιορισμό των ζημιών, εις βάρος του πιο μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, των επενδύσεων και της ανταγωνιστικότητας», καθώς και στο εμπορικό λανσάρισμα νέων καινοτόμων προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Διαβάστε ακόμα: 

Η φαρμακοβιομηχανία, βεβαίως δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από τα γεγονότα του 2022, και η Remedica κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις με επιτυχία, καθώς κατάφερε να αυξήσει τον όγκο των εργασιών της σε διψήφιο ποσοστό και να απορροφήσει σε κάποιο βαθμό το επιπλέον κόστος παραγωγής που προέκυψε.

Ο Δρ. Νεοπτολέμου εξηγεί ότι ο φαρμακευτικός κλάδος αλλάζει συνεχώς και μεταμορφώνεται, με τη Remedica να ακολουθεί τις νέες τάσεις και να εξελίσσεται. Η εταιρεία προβλέπει ένα κερδοφόρο και παραγωγικό 2023, βάση του στρατηγικού πλάνου της.

Περαιτέρω ανάπτυξη του όγκου εργασιών
 

Πώς αναμένετε να κινηθεί η κυπριακή οικονομία και η αγορά κατά το 2023;

Η κρίση δοκιμάζει τις αντοχές και προκαλεί συνεχείς αναταράξεις στην επιχειρηματική δραστηριότητα. To 2022 ήταν ένα έτος πολέμου και ενεργειακής κρίσης, που έστειλε στα ύψη τον πληθωρισμό, οδήγησε σε δραστικές αυξήσεις επιτοκίων και έριξε απότομα τον πήχη για την ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει, άμεσα και χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν ριζικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν τις κρατικές δαπάνες, στην κυπριακή οικονομία. Είναι σαφές ότι για πολλούς το 2023 θα είναι μια χρονιά κατά την οποία θα δοθεί έμφαση στον βραχυπρόθεσμο περιορισμό των ζημιών, εις βάρος του πιο μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, των επενδύσεων και της ανταγωνιστικότητας.

Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για τον δικό σας τομέα για το 2023; Πιστεύετε ότι το 2023 θα κινηθεί με θετικό πρόσημο, αρνητικό πρόσημο ή το ίδιο με το 2022;

Με όλα αυτά τα γεγονότα δεν μπορούσε να μείνουν ανεπηρέαστες οι επιχειρησιακές λειτουργίες της φαρμακοβιομηχανίας Remedica γι’ αυτό και η χρονιά 2022 ήταν ιδιαίτερα απαιτητική. Η εταιρεία κατάφερε να ανταπεξέλθει και το 2022 ξεκίνησε με νέα δυναμική, αφού ο κορονοϊός τέθηκε υπό έλεγχο και τα προβλήματα αμβλύνθηκαν. Παρόλες, όμως, τις επιπρόσθετες αντιξοότητες και τις συνέπειες του πολέμου, η Remedica κατάφερε να αυξήσει τον όγκο των εργασιών της σε διψήφιο ποσοστό και να απορροφήσει σε κάποιο βαθμό το επιπλέον κόστος παραγωγής που προέκυψε λόγω της αύξησης του κόστους της ενέργειας, μέσω βελτιστοποίησης και αυτοματοποίησης.

Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε για ακόμη μία χρονιά στην τεχνολογική της αναβάθμιση, καθώς αυτή έγινε πλέον μία δια βίου διαδικασία, μέσα από τη σχετική επιτροπή τεχνολογικής αναβάθμισης που λειτουργεί στην εταιρεία. Βαδίζουμε προς το 2023 με αισιοδοξία και με συγκεκριμένους στόχους αλλά και προκλήσεις. Η περαιτέρω ανάπτυξη του όγκου εργασιών μας είναι σίγουρα ο πρωταρχικός μας σκοπός. Επιπλέον αυτού, η διασφάλιση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος αλλά και η διατήρηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος του προσιτού κόστους αποτελούν παράλληλους στόχους μας ισάξιας βαρύτητας.


Οι πιέσεις έφεραν προσαρμογή
 

Ποιες είναι οι σημαντικές τάσεις, γεγονότα και εξελίξεις που θα πρέπει να παρακολουθηθούν/προσεχθούν στον τομέα δραστηριοποίησής σας για το 2023;

Ο φαρμακευτικός κλάδος αλλάζει συνεχώς και μεταμορφώνεται, με βάση τις τωρινές αλλά και μελλοντικές ανάγκες των ασθενών, της παγκόσμιας υγείας (όπως συνέβη με την πανδημία), των επιστημονικών εξελίξεων στον τομέα της ιατρικής και των νέων τεχνολογιών, του κανονιστικού πλαισίου μέσα στο οποίο λειτουργεί αλλά και του έντονου ανταγωνισμού. Το τελευταίο έτος, ο φαρμακευτικός κλάδος έχει υποστεί πιέσεις και έχει αντιμετωπίσει σημαντικές αλλαγές, όπως οι ενοποιήσεις εταιρικών δομών μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων, οι ολοένα και αυξανόμενες συνέργειες, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και διάφορα άλλα. Αυτές οι αλλαγές οδήγησαν τις εταιρείες να προσαρμοστούν, θέτοντας ξανά τις προτεραιότητές τους και εντοπίζοντας έγκαιρα πιθανές δυσκολίες. Σημαντικό ρόλο παίζει ο ανθρώπινος παράγοντας.

 

Η πανδημία μας έδειξε την ανάγκη να βελτιωθεί η ταχύτητα και η ακρίβεια της εύρεσης και της μαζικής παραγωγής νέων φαρμάκων και μεθόδων θεραπείας, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε τέτοιες απαιτήσεις μεγάλης κλίμακας και υψηλής κρισιμότητας. Σε αυτό το σημείο το ανθρώπινο δυναμικό καλείται να ξανασκεφτεί από την αρχή τη στρατηγική των ανθρώπων του και τις βασικές αρχές λειτουργίας του. Το ανθρώπινο δυναμικό είναι αυτό που θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με εξειδικευμένες γνώσεις, να επιμορφώνεται και να εξελίσσεται σε όλους τους τομείς.


Οι πέντε στόχοι για το 2023
 

Τι να αναμένουμε για τον δικό σας όμιλο το 2023; Ποιοι είναι οι στόχοι σας; 

Το 2023 αναμένεται να είναι παραγωγικό και κερδοφόρο σύμφωνα με τις προβλέψεις μας. Στόχος μας να υλοποιήσουμε αυτές τις προβλέψεις που ξεκινήσαμε όπως:

  • Θα συνεχίσουμε τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού μας με νέες τεχνολογίες και θα ολοκληρώσουμε τις τρέχουσες κτηριακές αναπτύξεις στις εγκαταστάσεις μας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των επόμενών μας σχεδίων.
  • Θα επενδύσουμε σε λύσεις αειφόρου ανάπτυξης και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να ανταπεξέλθουμε στη πρόκληση του ακριβού κόστους ενέργειας.
  • Θα κάνουμε σημαντικά βήματα στην μετάβασή μας από βιομηχανική μονάδα “παραδοσιακών συστημάτων” σε βιομηχανική μονάδα “έξυπνου εργοστασίου” εφαρμόζοντας τις βασικές αρχές της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.
  • Θα προχωρήσουμε στο εμπορικό λανσάρισμα νέων καινοτόμων προϊόντων.
  • Θα προχωρήσουμε στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Δειτε Επισης

The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες