BEST VALUE: Τα πλάνα για επέκταση με νέο κατάστημα στη Λευκωσία

Το πρώτο σημαντικό βήμα για επέκταση στη Λευκωσία πραγματοποίησε η αλυσίδα χονδρικής πώλησης «BEST VALUE ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ».

Μετά το πρώτο κατάστημα, το οποίο λειτούργησε στη συμβολή των οδών Μισιαούλη, Καβάζογλου και Κωχ, στη Λεμεσό, στις αρχές του 2020, η MCC BEST VALUE Ltd, ετοιμάζεται για το δεύτερό της κατάστημα, αυτή τη φορά στην πρωτεύουσα.

Το deal με Τράπεζα Κύπρου

Η θυγατρική εταιρεία της METRO AEBE, η οποία ανέπτυξε πρώτη το 1976 τον θεσμό των Cash & Carry στην Ελλάδα, προχώρησε στην αγορά οικοπέδου, πλησίον του Mall of Cyprus, έπειτα από συμφωνία με τη REMU, τη Μονάδα Διαχείρισης Ακινήτων της Τράπεζας Κύπρου.

Διαβάστε ακόμα: 

Το deal των €4,6 εκατ. ανοίγει τον δρόμο για τα επόμενα βήματα της αλυσίδας, τα οποία περιλαμβάνουν τη φάση του σχεδιασμού του κτηρίου και την οικοδόμηση του το συντομότερο δυνατό.

Σχεδιάζει εγκαταστάσεις σε γη 6.491 τ.μ.

Η επέκταση στη Λευκωσία, ήταν μέσα στο στρατηγικό πλάνο της MCC BEST VALUE και η αγορά του ακινήτου επιβεβαιώνει αυτήν την κατεύθυνση, δίνοντας ταυτόχρονα το έναυσμα για την υλοποίηση της.

Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, επί του παρόντος η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού των εγκαταστάσεων με στόχο να αξιοποιήσει στον μέγιστο βαθμό το μέγεθος του ακινήτου, μιας και πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο εμπορικό τεμάχιο γης, με εμβαδόν 6.491 τ.μ.

Στόχος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις ανάγκες των επαγγελματιών της επαρχίας Λευκωσίας, αλλά και τις προδιαγραφές που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη έτσι ώστε το αποτέλεσμα να εξυπηρετεί τους επαγγελματίες πελάτες της αλυσίδας στον μέγιστο βαθμό, όπως αυτό γίνεται επί μία τριετία στο κατάστημα της Λεμεσού, δίνοντας τους την ευκαιρία να κάνουν τις αγορές τους και να επιλέξουν μέσα από μία ποικιλία 15.000 κωδικών.

 

 
Σε κομβικό σημείο της πρωτεύουσας

Η επιλογή της περιοχής, στην οποία θα ανεγερθεί το δεύτερο κατάστημα «BEST VALUE ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ» δεν είναι καθόλου τυχαία.

Το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο, και σε απόσταση, 300 μέτρων από το Mall of Cyprus, 650 μέτρων από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και μόλις 150 μέτρων από τον αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λεμεσού.

Μάλιστα, το ακίνητο βρίσκεται σε περιοχή, η οποία αποτελείται από πολλές βιομηχανικές και μεγάλης κλίμακας εμπορικές επιχειρήσεις. Παράλληλα, πηγές τονίζουν στο InBusinessNews ότι η εύκολη πρόσβαση χωρίς καθυστερήσεις, τόσο στο κέντρο της Λευκωσίας, όσο και σε άλλες πόλεις μέσω του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας -Λεμεσού - Λάρνακας, δικαιολογεί το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε για την απόκτησή του η διοίκηση της METRO, καθώς φαίνεται να αποτελεί ένα στρατηγικής σημασίας σημείο για την εταιρεία.

 

Εδραιώνεται στην κυπριακή αγορά

Με τις έντονες πληθωριστικές τάσεις να είναι ένα φαινόμενο που έχει επηρεάσει παγκοσμίως τις αγορές, το χονδρεμπόριο δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Η «BEST VALUE ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ» βρίσκεται σε στάδιο διείσδυσης, καθώς έφερε ένα νέο μοντέλο πώλησης σε επαγγελματίες, που δεν υπήρχε στην Κύπρο πριν το 2020. Στο αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει η προσπάθεια εδραίωσης του μοντέλου των Cash & Carry στην κυπριακή αγορά.

Τα στοιχεία είναι αρκετά ενθαρρυντικά, καθώς ο δεύτερος χρόνος λειτουργίας έκλεισε με αύξηση πωλήσεων της τάξης του 69%, παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό, ενώ το 2022 αναμένεται να κλείσει σε παραπλήσιους ρυθμούς ανάπτυξης, άνω του 60%.

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν