Φον Ντερ Λάιεν: Το Next Generation EU αποτελεί ισορροπημένη πρόταση για ανάκαμψη

Το Next Generation EU αποτελεί μια ισορροπημένη και δίκαιη πρόταση για την ανάκαμψη στην ΕΕ, με έμφαση στις χώρες που έχουν πληγεί, την ανάσχεση της ανεργίας και την επανεκκίνηση της βιομηχανίας, σημείωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, μιλώντας νωρίτερα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Όπως εξήγησε η Πρόεδρος το Next Generation EU είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα πακέτο διάσωσης. "Είναι ένας επιταχυντής για την επιστήμη, την καινοτόμο έρευνα και τις επενδύσεις σε μελλοντικές τεχνολογίες. Εάν το κάνουμε σωστά, όχι μόνο θα οδηγήσει στην ανάκαμψη της εσωτερικής μας αγοράς, αλλά θα προωθήσει επίσης την ανταγωνιστικότητά της και την καινοτομική της δύναμη", σημείωσε η Πρόεδρος.

"Το Next Generation EU είναι επίσης σύμβαση μεταξύ των γενεών", επεσήμανε. "Ναι, πρέπει να κάνουμε τεράστιες επενδύσεις τώρα για να βγούμε από την κρίση. Αλλά με τα χρήματα χτίζουμε μια νέα, βιώσιμη, ψηφιακή Ευρώπη. Η Ευρώπη ηγείται! Άλλες περιοχές του κόσμου παρακολουθούν στενά αυτό που συμβαίνει εδώ. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο σχεδιάσαμε το Next Generation EU με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχύσει τη θέση της Ευρώπης στην άμεση γειτονιά καθώς και στη μεγάλη σκηνή. Έχουμε τώρα την ευκαιρία και την υποχρέωση να οικοδομήσουμε μια Ευρώπη που θα είναι καλύτερα σε θέση να αντέξει τις παγκόσμιες καταιγίδες - και να είμαστε ένα ασφαλές σπίτι για τις μελλοντικές γενιές", τόνισε.

Όπως εξήγησε, τα βασικά χαρακτηριστικά του Next Generation EU έγιναν δεκτά με θετικό τρόπο και η αντίδραση των αγορών ήταν επίσης εξαιρετικά θετική.

Το πακέτο  προβλέπει κατά την ίδια  τη σωστή ισορροπία μεταξύ των εθνικών μεταρρυθμιστικών προσπαθειών στα κράτη μέλη και των ευρωπαϊκών προτεραιοτήτων μας, ιδίως της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, της ψηφιοποίησης και της ανθεκτικότητας και τη σημασία των νέων ιδίων πόρων για την Ένωση σε ένα υγιές σχέδιο αποπληρωμής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο