To Αpple Watch κερδίζει τη μάχη με τα ελβετικά ρολόγια

Το Apple Watch κατάφερε το 2019 να ξεπεράσει τις πωλήσεις ολόκληρης της ελβετικής ωρολογοποιίας, σε μια ένδειξη στροφής των καταναλωτών προς τις «έξυπνες» συσκευές εις βάρος των παραδοσιακών ρολογιών. Η εταιρεία ερευνών αγοράς Strategy Analytics εκτιμά ότι η Apple πώλησε ανά τον κόσμο 30,7 εκατ. Apple Watches to 2019, έναντι συνολικών πωλήσεων περίπου 21,1 εκατ. ρολογιών για την ωρολογοποιία της Ελβετίας.

«Τα αναλογικά ρολόγια χειρός παραμένουν δημοφιλή μεταξύ των καταναλωτών μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά οι νεώτεροι αγοραστές κλίνουν προς τα smartwatches και τα ηλεκτρονικά ρολόγια», αναφέρει η Strategy Analytics σε έκθεσή της.

«Οι παραδοσιακοί κατασκευαστές ελβετικών ρολογιών, όπως η Swatch και Tissot, χάνουν στον πόλεμο με τα "έξυπνα" ρολόγια», αναφέρεται. 

Η κατηγορία wearable συσκευών της Apple περιλαμβάνει τα Apple Watch και τα ασύρματα ακουστικά AirPods, και αναπτύσσεται με δυναμικούς ρυθμούς. Στο τρίμηνο έως τα τέλη Δεκεμβρίου, το συγκεκριμένο τμήμα απέφερε πωλήσεις άνω των 10 δισ. δολαρίων, καταγράφοντας αύξηση 27% σε ετήσια βάση.

Εν των μεταξύ, οι πωλήσεις ελβετικών ρολογιών ανήλθαν στα 20,6 εκατ. συσκευές το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Ελβετικής Ωρολογοποιίας. Τα συγκεριμένα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν πωλήσεις εντός Ελβετίας, γι' αυτό και τα στοιχεία της Strategy Analytics είναι υψηλότερα. Οι εξαγωγές ελβετικών ρολογιών ήταν μειωμένες 13% το 2019.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ