Οι πιο hot θέσεις εργασίας του μέλλοντος

Το LinkedIn δημοσίευσε την Τρίτη την ετήσια λίστα του με τις πιο «αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας», με κριτήριο τον βαθμό προσλήψεων σε κάθε κλάδο.

Την κορυφή στη λίστα καταλαμβάνει η εργασία του «ειδικού πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη», δηλαδή του ερευνητή ή/και μηχανικού πάνω σε συσκευές και λογισμικά τεχνητής νοημοσύνης.

Ο ρυθμός προσλήψεων για το συγκεκριμένο επάγγελμα έχει σημειώσει τρομακτική άνοδο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με ετήσια αύξηση 74%. «Το AI έχει διεισδύσει σε κάθε βιομηχανία, και αυτή τη στιγμή η ζήτηση για άτομα με ειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη ξεπερνά την προμήθεια», δήλωσε ο Guy Berger, οικονομολόγος στο LinkedIn.

Έκπληξη προκαλούν και οι αμοιβές στον τομέα του AI καθώς, για παράδειγμα, μία τέτοια δουλειά στο Σαν Φρανσισκο, έχει ετήσιες απολαβές από 120.000 μέχρι 160.000 δολάρια, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις μισθών πάνω από 250.000 δολάρια το χρόνο, σύμφωνα με το MarketWatch.

Όμως, τι βρίσκεται πίσω από την τόσο μεγάλη αύξηση προσλήψεων στον κλάδο; O Berger απαντά ότι στην ουσία κάθε εταιρεία είτε ασχολείται με τις τεχνολογίες είτε με τα αθλήματα είτε με την εκπαίδευση, στην πραγματικότητα χρειάζεται άτομα με τέτοιου είδους γνώσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε πολλαπλούς κλάδους.

Στη λίστα με τα καλύτερα πέντε επαγγέλματα του LinkedIn βρίσκονται οι τεχνικοί στη ρομποτική (40% αύξηση προσλήψεων), οι επιστήμονες διαχείρισης δεδομένων (37%), και οι προγραμματιστές.

Πηγή: Newmoney

Δειτε Επισης

Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά για τρίτο μήνα ενόψει Fed
Δαπάνες νοικοκυριών και επενδύσεις οδηγούν σε ανάπτυξη 0,2% τη γαλλική οικονομία
Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός της ευρωζώνης, την ώρα που το γεν ταλαντεύεται
Καφές: Πιο «πικρός» από τη νέα καλλιεργητική περίοδο με ράλι στις τιμές
Σημαντική η παρέμβαση ΔΝΤ για διάσωση Πακιστάν από χρεοκοπία
Υποχωρεί το Bitcoin με το βλέμμα στη συνεδρίαση της Fed
Νέα αύξηση για τον πληθωρισμό στη Γερμανία-Ένα ακόμη «αγκάθι» για την ΕΚΤ
Ισπανία: Επιταχύνθηκε στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Φόρους 800 εκατ. ευρώ πλήρωσαν ευρω-τράπεζες στο Κρεμλίνο
Μετοχές: Το ράλι μπορεί να συνεχιστεί και χωρίς μείωση επιτοκίων, λένε οι «ταύροι» της Wall Street