Η LG σταματά την παραγωγή smartphones στην Κορέα

Σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης και αντιμετώπισης της καθοδικής της πορείας στον τομέα των smartphones η LG έλαβε την απόφαση να σταματήσει την κατασκευή συσκευών στα εργοστάσια της Κορέας. 

Η είδηση μεταδόθηκε αρχικά από κορεατικά μέσα ενημέρωσης, στη συνέχεια αναπαράχθηκε από το Reuters και τέλος η ίδια η κορεατική εταιρεία έσπευσε να επιβεβαιώσει. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που πάρθηκαν η LG θα «μετακινήσει» το εργοστάσιο της Pyeongtaek στην Κορέα στο εργοστάσιο Haiphong Campus στο Βιετνάμ. Το προσωπικό του πρώτου εργοστασίου θα μετακινηθεί στο εργοστάσιο παραγωγής οικιακών συσκευών στο Changwon, επίσης στην Κορέα. 

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters, η παραγωγή της LG από τα εργοστάσια της Κορέας επικεντρώνεται κυρίως στις συσκευές ναυαρχίδες της εταιρείας, δηλαδή καλύπτει ένα ποσοστό 10-20% της συνολικής παραγωγής. Μάλιστα, σημειώνεται ότι η LG θεωρούσε σημαντικό θέμα για την εικόνα της οι κορυφαίες συσκευές της να κατασκευάζονται σε εργοστάσια της Κορέας, οπότε γίνεται αντιληπτό ότι η απόφαση να τερματιστεί η εγχώρια παραγωγή δεν πάρθηκε με ελαφρότητα. 

Ωστόσο, όπως φαίνεται η χρόνια αδυναμία της LG Mobile να επιστρέψει σε κερδοφορία ανάγκασε την μητρική εταιρεία να λάβει άμεσα μέτρα περιορισμού του κόστους παραγωγής. Προφανώς, η λύση αύξησης των τιμών δεν θα είχε ουσιαστική επιτυχία από την στιγμή που η LG χάνει συνεχώς έδαφος απέναντι στους υπόλοιπους κατασκευαστές Android συσκευών που προσφέρουν όλο και καλύτερες κάμερες, μεγαλύτερες μπαταρίες και υψηλότερες επιδόσεις. 

Η ιστοσελίδα Verge σημειώνει ότι μπορεί να μην είναι το τέλος του τμήματος κινητών τηλεφώνων της LG Electronics, αλλά ενδέχεται να είναι η αρχή του τέλους. Η κορεατική εταιρεία κατέχει την τρίτη προνομιακή θέση προώθησης στα καταστήματα των παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στις ΗΠΑ, πίσω από τις Apple και Samsung. Επίσης έχει ένα ιδιαίτερο πιστό κοινό στην Κορέα, ωστόσο η αδυναμία παραγωγής πραγματικά ανταγωνιστικών συσκευών οδήγησε στην παραπάνω απόφαση. 

 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο