JP Μorgan: 4.000 απολύσεις σε περίπτωση Brexit

Χιλιάδες θέσεις εργασίας ενδέχεται να περικόψει η JP Μorgan στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε περίπτωση που η Βρετανία αποφασίσει να διαλύσει τους δεσμούς της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποίησε την Παρασκευή (3 Ιουνίου) ο διευθύνων σύμβουλος Jamie Dimon σύμφωνα με το MarketWatch.

«Κατά την άποψή μου, θα είναι μια φρικτή εξέλιξη για τη βρετανική οικονομία και τις θέσεις εργασίας» αν η πλειοψηφία των Βρετανών στηρίξει την έξοδο της χώρας από την ΕΕ στις 23 Ιουνίου, ανέφερε ο CEO, ο οποίος ωστόσο ξεκίνησε τη δήλωση του ισχυριζόμενος ότι «δεν μπορώ και δε θα πω στο βρετανικό λαό τι να ψηφίσει».

Ο Dimon μίλησε στα γραφεία της τράπεζας στο Μπόρνμουθ της νότιας Βρετανίας, όπου εμφανίστηκε με το Βρετανό υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν. Ο τελευταίος επανέλαβε ότι η οικονομία της χώρας θα πληγεί από το Brexit.

«Δεν ξέρω αν θα σημάνει την περικοπή χιλίων θέσεων, 2.000 θέσεων (...) Θα μπορούσαν να είναι μέχρι και 4.000 και θα μπορούσαν να είναι (...) σε ολόκληρη τη Βρετανία», ανέφερε το στέλεχος της JPΜorgan που απασχολεί περίπου 16.000 ανθρώπους στη χώρα.

Οι περικοπές μπορεί να προκύψουν εξαιτίας των αλλαγών στην νομοθεσία που καλύπτει τον τρόπο λειτουργίας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στο ευρωπαϊκό μπλοκ, εκτίμησε ο CEO.

«Σήμερα, μπορούμε να εξυπηρετούμε ελεύθερα εδώ τις ευρωπαϊκές εταιρίες, με συστήματα, τεχνολογία, έρευνα, επενδυτική τραπεζική, πωλήσεις και trading. Μπορούμε να τα κάνουμε εδώ. Έπειτα από ένα Brexit, δεν θα μπορούμε να τα κάνουμε όλα από εδώ και θα πρέπει να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε τι θα κάνουμε με αυτό», ανέφερε.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο