Η AXIA Ventures Group ενεργεί σαν Exclusive Financial Advisor του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Η AXIA Ventures Group (“AXIA”) έδρασε σαν Exclusive Financial Advisor του του Χρηματιστηρίου Αθηνών (“ATHEX”) για τη σύσταση Κοινοπραξίας για την απόκτηση του 44% του μετοχικού κεφαλαίου του Χρηματιστηρίου του Κουβέιτ, μοναδικού λειτουργού αγοράς και ενός από τα κορυφαία χρηματιστήρια στην περιοχή του Κόλπου.

Σε συνέχεια της αίτησης και της πρόκρισής του ως διεθνής λειτουργός χρηματιστηριακών αγορών όσον αφορά τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Χρηματιστηρίου του Κουβέιτ, που διοργάνωσε η Αρχή Κεφαλαιαγοράς (“CMA”) του Κουβέιτ, το Χρηματιστήριο Αθηνών αποφάσισε να συμμετάσχει ως πάροχος τεχνικών, επιχειρησιακών και επιχειρηματικών υπηρεσιών προς το Χρηματιστήριο του Κουβέιτ μέσω της δημιουργίας κοινοπραξίας με την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή προκριθέντων τοπικών εταιριών για να προχωρήσει στην τελική διαδικασία υποβολής προσφορών.

Η Κοινοπραξία προσέφερε 0,237 δηνάρια Κουβέιτ (€0,69) ανά μετοχή για την απόκτηση του ανωτέρω ποσοστού. Ένα μερίδιο 6% ανήκει στο Public Institution For Social Security (“PIFSS”), ενώ το υπόλοιπο 50% θα διατεθεί στο κοινό μέσω δημόσιας προσφοράς. Η προκύπτουσα συμμετοχή του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Χρηματιστήριο του Κουβέιτ είναι περίπου 0,8% που αντιστοιχεί προσεγγιστικά σε επένδυση ύψους €1 εκατομμυρίου.

Ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών δήλωσε: «Το Χρηματιστήριο Αθηνών, ως λειτουργός αγοράς και ως εισηγμένη εταιρία έχει την απαιτούμενη εμπειρία, και με τη συνεργασία των συνεταίρων του σκοπεύει να έχει ενεργή συμμετοχή στο Χρηματιστήριο του Κουβέιτ ας πάροχος τεχνικών και λειτουργικών λύσεων και σύμβουλος ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών, με στόχο να ενισχύσει το προφίλ του Χρηματιστηρίου του Κουβέιτ στην περιοχή και τη δημιουργία αξίας μέσω της στενής στρατηγικής συνεργασίας των δύο λειτουργών αγορών στο μέλλον».

Ο κ. Bader Al-Kharafi, εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας σχολίασε: «Αυτή η πρωτοποριακή επένδυση θα αποτελέσει ορόσημο στην ανάπτυξη του Χρηματιστηρίου του Κουβέιτ. Η πρόσφατη αναδιοργάνωσή του και η συμμετοχή του ως αναδυόμενης αγοράς σε πολλούς σημαντικούς διεθνείς δείκτες, συμπεριλαμβανομένων των FTSE και MSCI, δείχνει ότι το χρηματιστήριο του Κουβέιτ είναι ένας ελκυστικός προορισμός για τους τοπικούς και διεθνείς επενδυτές».

Σχετικά με την National Investment Company
Η National Investments Company, είναι εισηγμένη εταιρία με έδρα το Κουβέιτ, η οποία δραστηριοποιείται στον επενδυτικό τομέα και στην διαχείριση κεφαλαίων. Η εταιρία, μαζί με τις θυγατρικές της, είναι οργανωμένη σε εφτά (7) επιχειρηματικούς τομείς και συγκεκριμένα στη διαχείριση κεφαλαίων και χαρτοφυλακίων - με έμφαση σε διακριτική (discretionary) και μη διακριτική (non-discretionary) διαχείριση λογαριασμών θεσμικών επενδυτών και ιδιωτών υψηλής καθαρής θέσης (high net worth) -, στη διαχείριση ακίνητης περιουσίας - με έμφαση στην εγχώρια και διεθνή αγορά ακινήτων - , στην εταιρική χρηματοοικονομική (corporate finance) - με έμφαση στην επενδυτική συμβουλευτική σε Μ&Αs -, στις ιδιωτικές τοποθετήσεις (Private Equity) - με έμφαση σε άμεσες επενδύσεις - στη διαχείριση διαθεσίμων (Treasury) με έμφαση στην επενδυτική συμβουλευτική στην έρευνα και ανάλυση - με έμφαση στην ανάλυση διαχείρισης κεφαλαίων - και στα ηλεκτρονικά συστήματα συναλλαγών.

Σχετικά με την Arzan Financial Group
H Arzan Financial Group, είναι εισηγμένη εταιρία με έδρα το Κουβέιτ η οποία παρέχει εξατομικευμένη χρηματοοικονομική διαχείριση και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Η δραστηριότητα της εταιρίας περιλαμβάνει διαχείριση περιουσίας, διαχείριση δανείων και πιστώσεων, διαχείριση κεφαλαίων και επενδύσεις τύπου Venture Capital. Το τμήμα Διαχείρισης Περιουσίας συμβουλεύει πελάτες σε θέματα ακίνητης περιουσίας, ιδιωτικών τοποθετήσεων και επενδύσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα. Στον τομέα εταιρικής χρηματοοικονομικής η εταιρία προσφέρει υπηρεσίες σε Μικρο-μεσαίες Εταιρίες (ΜμΕ), προσφέροντας διευκόλυνση στο κεφάλαιο κίνησης σε συνδυασμό με υπηρεσίες factoring χονδρικής λιανικής. Το τμήμα Διαχείρισης Κεφαλαίων και Χρηματιστηριακών Υπηρεσιών προσφέρει υπηρεσίες χρηματιστηριακές καθώς και πλατφόρμες σε όλη την αγορά της Μέσης Ανατολής. Το τμήμα των Venture Capital επενδύει σε καινοτόμες τεχνολογικές startups στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική στην Αμερική και στην Ευρώπη.

Σχετικά με την First Investment Company
Η First Investment Co είναι εισηγμένη εταιρία με έδρα το Κουβέιτ η οποία παρέχει κυρίως επενδυτικές υπηρεσίες με βάση τις αρχές της Sharia. Η εταιρία ασχολείται με ιδιωτικές τοποθετήσεις, venture capital και διαχείριση χαρτοφυλακίου. Έχει 3 Τομείς: Άμεσες Επενδύσεις για τη δημιουργία νέων εταιριών, συμβουλευτική σε Μ&Αs, διαχείριση ακίνητης περιουσίας και Διαχείριση Κεφαλαίων. Διαχειρίζεται 3 funds, το First Gulf Equity Fund, το First Arabian Equity 2000 Fund και το Muthanna Money Market Fund.

Σχετικά με το Χρηματιστήριο Αθηνών
Ο Όμιλός Χρηματιστηρίου Αθηνών, αποτελείται από την εισηγμένη εταιρία «Ελληνικά Χρηματιστήρια-Χρηματιστήριο Αθηνών (ATHEX)» (Σύμβολο:ΕΧΑΕ), το «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων (ATHEXCSD)» και την «Εταιρία Εκκαθάρισης Συναλλαγών (ATHEXClear)». Ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ATHEXGroup) υποστηρίζει την ανάπτυξη και οργάνωση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Λειτουργεί τις αγορές αξιών και παραγώγων, την εναλλακτική αγορά ενώ παράλληλα διενεργεί την εκκαθάριση και το διακανονισμό των συναλλαγών. Προσφέρει λύσεις και εργαλεία χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις, διευρύνει τις επιλογές των επενδυτών παρέχοντας ένα ασφαλές, σταθερό και εύκολο περιβάλλον πλήρως εναρμονισμένο με τις διεθνείς πρακτικές και το Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο.

Σχετικά με την AXIA Ventures Group Ltd
Η AXIA Ventures Group Limited (‘’AXIA’’), μέλος της AXIA Financial Group (‘’AFG’’), είναι ιδιωτικός όμιλος επενδυτικής τραπεζικής ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών καθώς και στην παροχή υπηρεσιών προς μεγάλες επιχειρήσεις και θεσμικούς πελάτες με αντικείμενο την πραγματοποίηση επενδύσεων στις αγορές κεφαλαίου. Η AXIA εδρεύει στη Λευκωσία της Κύπρου, εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (Αρ. Άδειας 086/07) και δυνάμει των αδειών και πιστοποιήσεων που κατέχει, δύναται να παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα σε πολλές χρηματοοικονομικές αγορές του κόσμου. Η AXIA έχει παρουσία στη Λευκωσία (κεντρικά γραφεία), Αθήνα (υποκατάστημα), Λισαβόνα (υποκατάστημα), Νέα Υόρκη (θυγατρική), Μιλάνο (γραφείο αντιπροσωπείας) και στο Λονδίνο (γραφείο αντιπροσωπείας). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την AXIA και τις υπηρεσίες της, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της AXIA στο http://www.axiavg.com

Δειτε Επισης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έριξε το «φράγμα» των 1.440 μονάδων–Νέο ρεκόρ 13 ετών
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 1,9% φέρνει άλλες «αναβαθμίσεις» το 2024
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ-Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα
S&P: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της Ελλάδας διατηρώντας το ΒΒΒ-
Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο